SØNDAG 7. AUGUST 2011

Thomas Sundseth kongen av Stiklestad. Vant Midt-Norsk:
EIKEBROKK KØDDET TIL UTEN CADDIE

(Sommersætra) Akkurat som på Byneset GK lå Erik Eikebrokk helt i toppen etter 13 hull. Men igjen misset Eikebrokk da det gjadt som mest. Lars Buan hadde beste score for andre dag på rad, men det var Thomas Sundseth som ble kronet som Midt-Norsk konge etter 72 hull.

Eikebrokk virket nervøs og umotivert allerede på hull 1. Det endte med bogey. En bogey som satte standarden for fortsettelsen.

Double bogey på hull 2. Det så håpløst ut.

Inntil det skulle snu. Helt ut av intet.

Birdie på to par 3-hull på rad sendte Eikebrokk helt i toppen etter 9 hull, bare to slag bak teten.

En ny birdie-sjans fra 3 meter fra hull 11 kunne ført Eikebrokk helt til topps. Men IL Tempo Golfklubbs eneste deltager misset da det gjaldt.

Og markerte med det starten på slutten. Avslutningen på Midt Norsk ble et mareritt. Akkurat som på dag 2 og 3. Bogey på hull 13, ble etterfulgt av double bogeys på 14 og trippel på hull 15.

En ny enkel birdie-miss på hull 16 passet derfor godt inn i den miserable utviklingen.

De to siste hullene er det ikke spalteplass nok igjen til å skrive noe om.

Eikebrokk noterte seg for en 86 slags runde og endte dermed på 12. plass.

Sundseth, Buan, Ola Lyng Northug og Håvard "we have a problem" Hoston gikk ut i lederballen. Firkløveret, som hadde plukket birdies som jordbær på slang, virket tydelig preget av studens alvor.

Ryktene ville ha det til at langtslående Buan slo ut med wedge på hull 12, banens lengste hull. Av frykt for skog, blåbær og tiurekskrementer.

Til sammen fikk de fire bare tre birdies. Og to av dem var Hoston sine, som gikk en runde enda mer katastrofal enn Eikebrokk, med 89 slag.

Både Buan og Sundseth spilte kjedelig, men trygg golf hele veien, og Sundseth tok til slutt en klar seier med 4 slag.

Overraskende for de fleste.

Favoritten på forhånd, Lyng Northug, skuffet også, med en runde på 82. Dermed fikk trav-favoritten Finn Petter Holm muligheten til å kapre 3. plassen fra dødens. En runde på 78 var nok til å dytte Lyng Northug ut av pallen for første gang i løpet av mesterskapet.

IL Tempo Golfklubb gratulerer og kommer sterkere tilbake neste år.

Fullstendig leaderboard og startlister for turneringen finnes på GolfBox sine sider.