FREDAG 5. AUGUST 2011

Tidligere trener-legende venter på "det rette tilbudet":
- AVVISER AT EGGEN ER AKTUELL

(Romolslia/Orkdal) Helt siden Nils Arne Eggen takket av som Rosenborg-trener i 2010, har det gått rykter om at han var aktuell for ny klubb. Senest i onsdagens tabloid-aviser. Nå går IL Tempo ut og avviser at den genierklærte Rosenborg-legenden er aktuell.

- Det er fordi vi ønsker ro i rekkene foran en spennende høstsesong. Vi trenger ikke spekulasjoner som dette, forklarer sportsdirektør Kent Stian Holmli til IL Tempo.no.

Senest i går fremla Gårsdagsbladet og Verdens Undergang håndfast materiale som dokumenterte at IL Tempo ønsket Nils Arne Eggen som ny IL Tempo-trener - og at Eggen selv ønsket seg til IL Tempo.

Eggen skal tidligere ha takket nei til tippeligaklubben Start, samt en utenlandsk klubb, og skal i en kommentar til tabloidene ha uttalt at han venter på "det rette tilbudet".

IL Tempo-eksperter mener Eggen ville vært perfekt for IL Tempo og at Holmli var i en unik posisjon til å gi Eggen en utfordring så god at den var nærmest umulig å takke nei til.

- Skulle det imidlertid komme en interessant klubb på banen, og det er noe jeg har skikkelig lyst til, så er det fortsatt aktuelt med en ny trenerjobb, sa Eggen til VG i juli.

Klubben skal være identifisert som IL Tempo.

Noe Holmli blankt avviser.

På spørsmål om han helt og holdent kan avvise at Eggen på noe tidspunkt har vært aktuell for IL Tempo, kommer Holmlis forklaringer til kort.

- Dette er ikke noe jeg ønsker å gå inn på i denne omgang. Erik Eikebrokk er trener for IL Tempo.

Senest før sesongen skal spillerne ha avholdt et hemmelig spillermøte. Temaet på møtet skal ha vært Eikebrokks diktaturiske lederstil og selvmotsigende prinsipper om likhet for alle og "play as you pay"-politikk.

At Eikebrokk gjentatte ganger har startet kamper uten å være fysiologisk frisk eller i nærheten av matchform, skal også ha vært et tema.

Flere spillere har ønsket seg Eikebrokk bort fra trenerrollen, og inn i en rolle som spiller, og bare spiller - på linje med de andre spillerne.

- Vi konkurrerer ikke på like vilkår, sier Robert Kristiansen, som ber om å få være anonym.

At Eikebrokks dobbeltrolle i IL Tempo likevel er et tema, til tross for sportsdirektørens bleke forsøk på snik-avvæpnisering, ble ytterligere bekreftet torsdag, da en gruppe spillere ledet IL Tempos trening på Romolslia kunstgress i Eikebrokks fravær.

Eikebrokk skal ikke ha vært til stede, men Holmli ønsker ikke å besvare spørsmål om hvorfor dette var tilfelle.

IL Tempo.no var i kontakt med Nils Arne Eggen torsdag kveld, men Eggen ønsket ikke spesifikt å uttale seg om IL Tempo.

Men at vinnerinstinktet fortsatt er til stede, er det liten tvil om:

- Jeg er fortsatt sprek, og overtar jeg en klubb, så skal de vinne.

Det har ikke lyktes IL Tempo.no å komme i kontakt med Erik Eikebrokk i forbindelse med saken.