TORSDAG 23. JUNI 2011

IL Tempo GK reiser til Kongsvinger i midten av juli:
LAG-NM I GOLF

(Out of bounds) Onsdag 13. juli reiser IL Tempo GK sørover for å delta i lag-NM i golf. Årets arrangør for 2. divisjonsspillet er Kongsvinger GK, en bane beskrevet som Norges vakreste skogsbane.

I hele vår har IL Tempo-golferne trent og spilt med den hensikt å stå best mulig rustet til årets høydepunkt, nemlig lag-NM i golf.

Årets nysatsning, IL Tempo-Tour, har fungert både som turneringstrening og ikke minst som kvalifisering. Samtidig som IL Tempo-Tour'en totalt vil kåre årets IL Tempo-golfer, vil også laguttaket i forbindelse med lag-NM være basert på resultatene fra IL Tempo-Tour'ens innledende runder i mai og juni.

18-hullsbanen på Kongsvinger GK er designet av Sveriges mest populære banearkitekt, Peter Nordwall. Den byr på stillhet, naturopplevelser og golfutfordringer for spillere på alle nivåer.

Banen har 5 par 3-hull, 8 par 4-hull og 5 par 5-hull. Banens totale lengder er: 6248 fra hvit, 5833 fra gul og 5121 fra rød tee.

Nordwall har bare lovord å si om arrangørstedet for årets lag-NM:

- I løpet av alle mine år som golfspiller og golfarkitekt har jeg i Skandinavia ikke sett et område som har så fine og naturlige forutsetninger for en førsteklasses golfbane som på Liermoen.

Arkitekten tillater seg til og med å trekke paralleller til golfens hjemland, Storbritannia.

- Topografi og jordsmonn minner meg mye om de ondulerte sanddynene langs kysten av Storbritannia og de sandbaserte hedene sydvest for London, roser Nordwall.

Det borger med andre ord for en flott opplevelse for IL Tempo GK, som reiser sørover så tidlig som onsdag for å stå best mulig forberedt.

- Det er lagt opp til at vi reiser sørover på onsdag og gjør oss kjent med boforholdene og området. Vi vil straks etter ankomst innkalle til et spillermøte hvor Morten Solem vil gjennomgå det praktiske i forbindelse med lag-NM, forteller turneringsansvarlig Daniel Forfang.

6 spillere reiser nedover, men bare 5 får spille i selve turneringen.

Turneringsformen er som i fjor. Lørdag 16. juli spilles det to foursomes (annethvert slag) og to fourballs (bestball), mens det søndag 17. juli spilles 4 singlematcher, hvorav 3 er tellende i totalen.

- Vi vil spille 2 eller 3 runder på torsdag og fredag. To av spillerne vil tas ut med bakgrunn i resultatene fra IL Tempo-Tour'en, mens de tre siste plassene vil tas ut basert på resultatene fra innspillsrundene på Kongsvinger GK.

Det er med andre ord fortsatt mulig å kvalifisere seg til laget.

- Vi har valgt å gjøre det slik, ettersom det er liten vits å ha med en spiller som gjør det bra på hjemmebane, men som spiller forferdelig golf på bortebane.

Sagt med andre ord: IL Tempo GK ønsker å bruke formspillere som greier å tilpasse seg Kongsvinger GK og leverer godt turneringsspill.

- Det hjelper ikke å ha birdies i mars hvis du bare slår bogeys i juli, sier Forfang.

Så langt har Erik Eikebrokk, David Thyge Nielsen, Daniel Forfang, Bjørn Øyvind Søndmør, Robert Preller og Ketil Thorsø deltatt i IL Tempo-Tour'en. Fjorårskometen Terje Kvarme er ventet å delta i innspillsrundene i dagene inn mot lag-NM.

Bjørn Øyvind Søndmør sjokkerte med å vinne 1. runde på IL Tempo-Tour'en, mens Ketil Thorsø seiret slaget foran Robert Preller på runde 2.

Det vil komme referat og en oppdatert resultatliste fra IL Tempo-Tour i løpet av de nærmeste dagene på IL Tempo.no.

Inntil da...

Swing hard, hit straight.