FREDAG 10. JUNI 2011

Espen Sjøvoll fant formen med hattrick mot Hitra:
SKYTER HAN LEINSTRAND TIL 4.?

(Klæt) Etter en trøblete innledning på sesongen har Leinstrand for alvor fått igang maskineriet. Katalysator for snuoperasjonen: Skuddmitraljøsen Espen Sjøvoll.

Inne i sitt tredje tiår som toppspiller på breddenivå er det ikke vanskelig å finne uttalelser som godt beskriver Leinstrands stjernespiller Espen Sjøvoll.

Uttalelser han selv er opphav til.

"Skyter du ofte nok, scorer du til slutt" og "Det har ingenting å si om 9 baller havner i elva om den siste sitter i vinkelen" kan drive den mest joviale medspiller til vanvidd.

Men i Leinstrand har Sjøvoll endelig funnet en klubb som matcher hans stjernestatus.

I en klubb ribbet for nykker, stjernespillere og store ego'er får Sjøvoll stort sett gjøre som han vil. År med skade- og motivasjonsproblemer satte en stopper for det som ifølge mange kunne blitt en karriere som toppspiller på høyt nivå.

Sjøvoll er beviset på at man ikke nødvendigvis behøver å spille på toppnivå for å være en toppspiller.

Etter at Sjøvoll gjorde kometkarriere som tenåring i Nardo var beilerne mange. Sjøvoll dunket inn mål på bestilling fra alle tenkelige og utenkelige vinkler og avstander og var i perioder et angrep alene.

Sjøvoll dumpet samtlige tilbud som kom hans vei og valgte i stedet studier i USA. Da han returnerte var i realiteten bare én klubb aktuell: Nardo.

Til tross for at IL Tempo lokket med trøye nummer 21 og straffeeksekutør-ansvar.

Scoringene skulle vise seg å være helt avgjørende i Nardos kamp mot nedrykk fra 2. divisjon. At Sjøvoll, heller ikke da, hadde en eneste målgivende pasning i løpet av to sesonger, fikk ikke hjelpe.

Sjøvoll var stjerna. Og stjerna er som oftest sjefen. Så også i Leinstrand.

En kilde IL Tempo.no har vært i kontakt med, forteller at statusen til Sjøvoll er så stor i Leinstrand, at Sjøvoll tar ut spissplassen selv.

- Hvis han er frisk så spiller han. Eller, hvis han SIER han er frisk, så spiller han.

For helt frisk blir nok Sjøvoll aldri.

Skadene satte en stopper for en karriere på høyere nivå. Nardo trodde de endelig hadde funnet en fullverdig erstatter for Arild Nordfjærn, Roar Stokke og Fredrik Horn. Slik skulle det ikke gå. Sjøvoll startet nedtrappingen. Samtidig rykket Nardo ned, år etter år, fra 1. divisjon til 3. divisjon. Neppe tilfeldig.

Men målene sluttet aldri å komme. Enten det var for Nardo 2, Heimdal eller nå, for Leinstrand.

Når Sjøvoll lader kanonen er det best å følge med. Noe Hitra FK fikk merke onsdag. 3 ganger var Sjøvoll sist på ballen i 7-0 dumpingen av dumpekandidaten.

Sjøvoll økte sin sesongtotal til 4 og har for alvor meldt seg på i kampen om Golden Cock, troféet og utmerkelsen som går til toppscoreren i 5. divisjon avdeling 3.

I slutten av juni tar Leinstrand imot IL Tempo på Leinstrand gras.

Espen Sjøvoll mot Vegar Olsen. Lagkamerater i Nardo for over 10 år siden. Det kan komme til å smelle. Og det kommer til å smelle.

Begge er herved advart.