Velkommen til IL Tempo

 

TORSDAG 3. FEBRUAR 2011

IL Tempo åpner for-sesongen til minne om Magnar Lundemo:
Men hvem var Magnar Lundemo?

(Regnbuen og luftslottet) Luringen fra Meråker, turneringsleder Kjell Steinar Grytbakk kan første helga i februar igjen ønske velkommen til cup i Meråker-hallen til minne om Magnar Lundemo. IL Tempo har gjort det til tradisjon å innlede en knalltøff sesongsoppkjøring med deltagelse i den sagnomsuste cupen.

Det er en vanlig misforståelse å tro at det er Kjell Steinar Grytbakk som er Magnar Lundemo, men det er det altså ikke, selv om også Grytbakk er kjent for å være en racer på ski.

Hvorfor skilegenden Magnar Lundemo er frontfigur for cupen, har det ikke lykkes IL Tempo.no å finne ut av. Lundemo var i sin tid en allsidig idrettsmann, men dette var i hovedsak på bortoverski. Lundemo deltok i OL i Squaw Valley i 1960 og i Innsbruck fire år etter.

Lundemo var, i sterk kontrast til IL Tempo-spillere, en jævel med joggesko på beina og sprang maraton hver helg.

I 1984 gikk Lundemo, som landslagstrener for skilandslaget ut med påstander om at finske utøvere drev med systematisk doping. Bare 17 år senere fikk Lundemo rett. Dette er sensasjonelle opplysninger IL Tempo.no har fått tilgang til gjennom tunge lekkasjer på Wikipedia.

Lundemo har like mange OL-gull som IL Tempos egne skihelter Eivind Arne Bjaaland og Morten Solem til sammen.

Lundemo døde i 1987, bare 49 år gammel.

IL Tempos nye langrennsener, Robert Preller, som i vinter har satset friskt i skiløypa, sier i en kommentar at Lundemo er et flott forbilde for unge idrettstalenter.

- Hvis jeg oppnår halvparten så mye som Lundemo gjorde i løpet av min idrettskarriere, og får bare halvparten så mye kred, så vil jeg være mer enn fornøyd, sier friskusen etter dagens fristiløkt i lysløypa.


IL Tempo ser frem til flotte idrettsopplevelser i Meråker helga 4. - 6. februar.