LØRDAG 14. JUNI 2008

IL Tempo-stjernen Ketil Thorsøs ukjente fortid som ulv:
"LET THE PARTY BEGIN"

(Romolslia) Husker du ulven i A-Moe? Hvor ble det egentlig av den sjarmerende ulldotten med det fårete gliset og de herlige dansebevegelsene? Alle kopierte han, men vet noen hvor han er? IL Tempo.no tok oppgaven og oppsøkte de dype skogene i Schwartswood for å spore opp ulven og bli litt mer kjent med frontfiguren i supergruppa A-Moe. På Romolslia kjenner vi lukta av villdyr, finner sporene hans og IL Tempos utsendte ringer på døren, venter på svar og spør om det er her ulven bor og om festen har begynt...

Responsen lar ikke vente på seg:

- I'm the wolf, I'm the wolf, let the party begin.

- Hei, vi kommer fra IL Tempo.no, et uavhengig nettsted som på best mulig vis forsøker å formidle gode historier om IL Tempo-spillere, ledere og fans verden over. Er det her Ketil Thorsø bor?

- Ketil Thorsø? I'm the wolf, I'm the wolf, let the party begin.

- Jeg hører du sier det. Er det mulig å komme innenfor dørstokken for å gjøre et dybdeintervju med denne legendariske ulven?

- I'm the wolf, I'll let you in and let the party begin.

Fra asken til ilden, eller til peisen
Jeg kommer meg endelig innenfor husets fire vegger. Veggene er tapetsert med A-Moe-plakater, på gulvet ligger et digert saueskinn og på bordet står restene av et to dager gammelt svalahåve. Jeg gjør store øyne og ulven kikker skeptisk på meg. Det virker som han leser tankene mine og besvarer umiddelbart alle mine ubesvarte spørsmål:

- I'm the wolf, just let you in, let the party begin...

Vi slår oss ned foran peisen, det kan på mange måter minne litt om da Ketil Thorsø slo seg ned foran peisen med IDOLs utsendte reporter i 2003 (vil bli omtalt nærmere neste uke). De trodde de hadde å gjøre med et sangtalent av de sjeldne, med både utseende, kropp og en stemme som kunne forene uforente stater, blende yngre og eldre generasjoner sammen og sikre Norge et kulturelt renomé som ikke tåler sammenligning med noe siden A-Ha sine velmaktsdager. Slik skulle det ikke gå...

Men så skulle flaksen snu, uhellet skulle bli til hell og karrierepila skulle peke oppover. A-Moe trengte en ulv og Ketil Thorsø trengte et band. Etter 2 år med et fåtall relativt homoerotiske opptredener på Club ID og Twice med boybandet Shine, hadde karrieren stagnert og Shine-vokalisten trengte et karrierehopp. A-Moe var redningen og monsterhit'en "Mom is home" tok Thorsø inn på VG-lista. Etter 13 uker på lista var det kun IL Tempos egen "Stemme" med Tor Haakon Bjørgum bak mikrofonen som hindret A-Moe i å nå toppen nasjonalt.

Mest spilte musikkvideo på Svisj
Men det var ikke først og fremst pga. melodien "Mom is home" ble så populær som den ble. Det var etter Thorsøs og A-Moes live-opptreden på Trondheim Torg sommeren 2004 at populariteten for alvor nådde uante høyder. A-Moe gikk umiddelbart i video-studio og spilte inn musikkvideoen som ble en av de mest populære i 2004 på ventekanalen Svisj. Thorsø fikk en mer enn fremtredende rolle som danseglad ulv i videon som endte opp som landeplage landet rundt. Anonymiteten til ulven ble opprettholdt i månedsvis, noe som var en utspekulert plan fra managementet sin side.

A-Moes planlagte albumslipp ble plutselig avbrutt, da det viste seg at bandets andre medlem hadde bakt på seg en bolle i ovnen. Thorsø følte seg latt i stikken og valgte å bryte veggen av taushet. Store overskrifter i alle landets aviser lot seg pryde av Thorsøs uparmyferte soloutspill: "Det er jeg som er ulven," sa Ketil og så for seg småpikehyl, autografjag og tv-opptredener, men oppmerksomheten dreide raskt om og mer i retning A-Moes oppløsning og det andre bandmedlemmets reality-suksess i både Dansefeber og senest Ungkaren 12.

Thorsø forsvant fra rampelyset og ikke før det siste årets imponerende prestasjoner for IL Tempo har Thorsø igjen blitt førstesidestoff. Bare tiden vil vise om Thorsø igjen blir partymateriale nr. 1 og kommer seg inn på glamorøse VIP-fester med de andre norske kjendistegneseriefigurer eller om han fortsatt blir stående utenfor og tute med golddiggerulvene. For som Thorsø sier når IL Tempos utsende reporter takker for seg.

- I'm the wolf, let me in, let the party begin...

Vi kan vanskelig si oss uenig, det knaker i trappa i 2. etasje. Mamma ER hjemme...