TORSDAG 12. JUNI 2008

IL Tempo-scoring som tatt ut fra læreboka?
DETTE ER LÆREBOKA

(Louvre, Paris) Glem Nederland-kontringen mot Italia, glem BOING-klubben, glem Super-Mac og Bolla, glem David Monkan og glem fotballklisjéen "hentet ut fra læreboka," den er avleggs! På tirsdag omskrev IL Tempo kapittelet om kontring og satte nye idealer til etterfølgelse. Oppskrift: Utkast, pasning, pasning, mål. 6 sekunder. Det er ny verdensrekord på 100 meter det. For når Morten Solem rundet keeper og sendte ballen inn i det tomme målet, ble det stille på tribunene på Viksletta. Og det var ikke BARE fordi det kun var to tilskuere... Det var fordi IL Tempo gjorde noe som sjelden eller aldri har blitt gjort på en norsk fotballarena før.

- Ta den berømte læreboka og riv den i fillebiter. Det er på tide å skrive en ny!

Det var ikke bare målet til Morten Solem som ble legendarisk etter den imponerende 5-2 seieren over Malvik på Viksletta tirsdag kveld. Også kommentaren i pressesonen etter kampen får høyst trolig stor oppmerksomhet i landets tabloidaviser de neste dagene. For tåler virkelig dette målet sammenligning med de aller største. Med Nederlands scoring mot Italia, med Brasils opprullinger fra 70-tallet, med Arsenals kontringsfotball i starten av dette århundret?

I følge Morten Solem, er svaret ja.

Ny standard, nytt kapittel, her er det nye idealet:
For at andre fotball-forstå-seg-påere i fremtiden ikke skal referere til feil lærebok, har IL Tempo.no tatt på seg oppgaven å omskrive læreboka og erstattet den forhistoriske standarden for idealkontringen med Morten Solems scoring mot Malvik FK 2.

Som illustrasjonen over viser starter angrepet med at keeper Tor Martin Olsen snapper ballen i feltet, orienterer seg, finner Åsmund Nielsen som starter en bevegelse utover i banen. Nielsens medtak er perfekt, ser etter Coelhos sentralt som har startet en offensiv bevegelse for lengst. Samtidig starter Solem fra venstre back og stormer innover i banen mot Stian Finckenhagen som tar med seg Malvik-midtstopperen utover. Coelho fører ballen noen meter og slår en bananpasning i perfekt lende foran Solem som plutselig er alene med keeper. Solem er kald som snøen han gikk på snørra i i Planica i 2002 og runder keeper med største eleganse og selvfølgelighet. Angrepet ble målt til å ta 6 sekunder og Solem tilbakela 100 meter på rekordtid.

Noen bedre?

PS: Det skal legges til at Viksletta 2 er en veldig kort bane, slik at det er 100 relativt korte meter Solem har tilbakelagt på 6 sekunder.