MANDAG 28. APRIL 2008

IL Tempo-duo i harnisk etter pinlig tap for Vestbyen:
REFSER TRENEREN

(Sverresborg museum) 24 timer etter forsesongens siste treningskamp har både spillere og støtteapparat vasket av seg blod, svette og tårer etter 4-3 tapet for Vestbyen. Likevel er det fortsatt irritasjon som henger igjen, og da først og fremst hva gjelder de taktiske disposisjonene.

- Å plutselig lage en helt ny formasjon i den siste treningskampen før seriestart er håpløst og useriøst. Om det var bredden i spillerstallen som ble overvurdert eller om motstanderen ble undervurdert, vet jeg ikke, men en forberedelsesprosess er avhengig av kontinuitet og bærekraft. Disse 90 minuttene var fullstendig bortkastet, sier Morten Solem, som likevel ikke mener laget har blitt noe dårligere.

Det var etter at Magnus Sarheim eksperimenterte med en alt annet enn planlagt 3-5-2 formasjon mot Vestbyen at alt som kunne gå galt, gikk galt. Sarheim selv opererte under enhver kritikk som ballsentral og midtbaneanker, mens Thyge Nielsen, Solem og Preller måtte bekle heller uvelkomne roller som trebackslinje.

- Spillerne må gå i seg selv!
Også IL Tempo-kollega Kent Stian Holmli lar seg forbanne etter det forsmedelige tapet på Hammersborgs, men Holmli mener at Sarheim ikke kan få all skyld.

- Nei, det er tross alt de 11 på banen som i størst grad påvirker resultatet. At Sarheim i tillegg viser fra ankerplass at både han og Sverre Brandhaug er klare for museum er en annen sak, men spillerne gjør en slett og uinspirert innsats. Det er rett og slett den dårligste IL Tempo-kampen jeg noengang har vært med på, raser en rasende Holmli.

Holmli avviser likevel at IL Tempo tror for godt om seg selv og tar 3-poengerne for gitt.

- Vi har trent veldig godt hele våren, har spilt flere gode kamper og enkeltomganger og er bedre forberedt enn noen gang foran sesongpremieren. Jeg håper og forventer at National 2 får merke vår vrede på torsdag. Jeg krever ikke Sarheims hode et fat (enda), men jeg krever spillere med gode holdninger og en fandenivoldsk innsats. Hvis ikke kan sesongen være over allerede på torsdag kveld...