MANDAG 21. JANUAR 2008

Trøndelag Fotballkrets:
Kampoppsettet er ute!

(Trøndelag Fotballkrets) Tidligere enn noen gang er Trøndelag Fotballkrets ute med et foreløpig avdelingsforslag for 2008-sesongen. Av erfaring viser det seg at forslaget står seg uforandret, men de "store" klubbene benytter seg som vanlig av pressmidler og under bordet-strategier for å komme i gunstige puljer. Denne gangen er det Munkholmen som har byttet til en enklere pulje, samt KIL/Hemne som har sørget for at deres 2'er-lag havner i IL Tempo sin pulje fremfor deres 3'er-lag, som opprinnelig var satt opp.

- I IL Tempo rister vi bare på hodet. At det skal være så enkelt for de antatt beste og største lagene å nærmest velge seg pulje år etter år for å rykke opp får meg til å føle meg i et diktatur. I et land med parlamentarisme, demokrati og talefrihet driver vi dessverre fortsatt i en idrett der diktatorene gjør som de vil i sitt eget triste hegemoni, utbasunerer en talsmann for IL Tempo.

Rekordmange kamper

Uten at IL Tempo stiller seg negative til 12 lag i serien og et rekordstort antall kamper på 22, er det grunn til å stille spørsmålstegn ved Fotballkretsens matematiske kunnskaper. For hvorfor i alle dager er det én avdeling med 12 lag, én avdeling med 11 lag, en rekke avdelinger med 10 lag og flere avdelinger med færre enn 10 lag?

- Altså, i IL Tempo jubler vi over det store antallet kamper vi har foran oss, men ser vi tilbake i tid har vi mange ganger vært frustrerte over å bli plassert i avdelinger med færre enn 10 lag, når det samtidig har vært andre avdelinger med flere enn 10 lag. Det naturlige ville vært å satse på 10 lag i alle avdelinger. Verken mer eller mindre...

-Helvetes 2'er-lag!
En annen ting som mer og mer virker som Fotballkretsens fanesak, er å blande rene førstelag med såkalte 2'er og 3'er-lag. Gang på gang, år etter år velger Fotballkretsen å ødelegge den sportslige rettferdigheten ved å mikse avdelinger med lag som satser alt på å rykke opp, og 2'er og 3'er-lag bestående av spillere som egentlig spiller både ett og to hakk høyere oppe i divisjonssystemet. Urettferdig?

- Tja. For IL Tempo sin del er det bare morsomt, vi liker å slå gode lag. Jo bedre lagene er, jo morsommere er det å slå dem. Men urettferdig...Det er i alle fall idiotisk. Det er fullstendig meningsløst at Fotballkretsen ikke kan plassere alle 2'er, 3'er og 4'er-lagene i egne avdelinger og la oss 1'er-lag gjøre opp oss imellom om opprykk, kretsmesterskap og 3 poeng, under rettferdige omstendigheter.

- Flere av disse 2'er-lagene stiller med komplett forskjellige mannskap fra kamp til kamp. Jeg har aldri forstått problemet med å sette 2'er-lagene i en egen bolk, en egen avdeling. Flesteparten av dem kan ikke rykke opp likevel, men i en egen avdeling får de likevel kjempe om kretsmesterskapet.

- I IL Tempo hører vi rykter om at 2'er-lagene ikke synes det er interessant nok, god nok matching osv, å møte andre 2'er-lag, men det er da slettes ikke spesielt interessant for oss å møte 2'er-lag heller. Vi vil heller møte Lade FK enn å møte Rosenborg 6, sier midlertidig varaassistenttrener i IL Tempo, Magnus Sarheim.

Terminlisten ute i løpet av kort tid

Fotballkretsen vil i løpet av kort tid presentere terminlista for 2008-sesongen. Det er fortsatt ikke sikkert hvor og når IL Tempo vil starte sesongen, men alt tyder på at bortekamp mot Trondheim Hattrick venter i første kamp. Deretter spiller IL Tempo hjemme mot Utleira 2 før Astor 2 og Flatås 2 venter i de to neste kampene. Det er mange grunner til å glede seg til sesongen tar til, og greier du ikke å vente så lenge, så er det ikke lenge til IL Tempo spiller sesongens første treningskamper. I splitter nye hummel-drakter!!!