LØRDAG 24. NOVEMBER 2007

IL Tempo-kjendisene kategoriseres
A, B eller C-kjendis?

(kjendis.no) Morten Solem (27) er blant IL Tempos hippeste A-kjendiser, mens Erik Hoffs (28) gjenkjennelsesfaktor klassifiseres som ikke hipp i det hele tatt. Av nærmere 800 norske kjendiser, er 19 av dem IL Tempo-spillere.

- Vi lager et urettferdig leksikon. Jeg er overbevist om at mange kommer til å bli sure, sier forfatter og daglig leder i Aller Forlag, Einar Røhnebæk.

Eksklusiv gruppe kjendiser

- Lista over A-kjendiser er veldig eksklusiv. Vi har funnet fram til rundt 50 navn som hører til i toppsjiktet. Lista over B-kjendiser er noe smalere. Mens lista over C-kjendiser er en større gruppe. Folk skal ikke kimse av C-kjendisstatus. Du må ha gjort noe for å løftes opp dit også, sier Røhnebæk.

19 IL Tempo-kjendiser
Morten Solem (27) er ifølge lista IL Tempos største kjendis. Solem har i en årrekke figurert som kulehopper på norske tv-skjermer og er kompis av tidligere verdenscupvinner Daniel Forfang, noe som også hjelper på kjendisstatusen.

Eivind Bjaaland (31) har lenge vært IL Tempos mest kjente fjes, men parallellt med antall kvinneerobringer har også kjendisfaktoren gått nedover. Bjaaland ble landskjent da han la skiene på hylla og sluttet i sin egen personlige protest mot gubbeveldet i Olympiatoppen. Hadde til da bl.a. rukket å vist rumpa til H.M. Kongen på oppløpssida i NM-stafetten i skiskyting og takket nei til tv-opptredener på Holmgang og Tabloid. Lever på gamle meritter, men ifølge Røhnebæk blir man ikke glemt om man først er kjent.

IL Tempos siste A-kjendis, er "hissigproppen" Tor Haakon Bjørgum (27), aka. Haaken eller Dandy. Bjørgum ble landskjent da en amatørvideo fra fotballkampen mellom IL Tempo og NTNUI 4 ble lagt ut på nettet. Videoen har senere figurert i en rekke medier og 27-åringen har også fått sin egen fan-gruppe på Facebook.

A-lista: Morten Solem, Eivind Bjaaland og Tor Haakon Bjørgum

B- og C-kjendiser
Skal vi tro "Kjendisleksikonet" er det ingen andre representanter for IL Tempo denne sesongen som i det hele tatt er nære en plass på A-lista.

På B-lista figurerer blant annet Bruno Coelho (25), som ble kjent idet minste i Trøndelagsfylket, da han ble IL Tempos første fargede spiller. Siden har Coelho høstet skryt for sitt grafiske blikk og spådd å kunne bli et stort navn innen fotokunsten.

En annen tidligere A-kjendis, boybandvokalisten og IDOL-fiaskoen Ketil Thorsø (26), kniper også til seg en plass på B-lista, det til tross for manglende produktivitet på den musikalske kanten den siste tiden. Thorsø skal visstnok være på vei inn i platestudio for å spille inn sin første singel.

B-lista: David Thyge Nielsen, Ketil Thorsø, Bruno Coelho, Magnus Sarheim og Arne Aaslid.

C-lista preges av navn stort sett bare kjent for det indre fotballmiljøet i Trondheim, men har et internasjonalt kjendissnitt over seg takket være blitzerne og husokkupantene fra København, Jo Darell (27) og Christian Husby (27). Duoen skal flere ganger ha blitt avbildet (kamuflert til (nesten) det ugjenkjennelige) i Berlingske Tidende og blitt observert iført skinnjakker, tettsittende jeans og armyboots i bakgrunnen av danske nyhetsoppdateringer under dramatiske politiaksjoner.

C-lista: Erik Eikebrokk, Robert Preller, Jo Darell, Christian Husby, Ole Indergård, Vidar Guttormsen, Andreas Thyge Nielsen, Adam Saso, Bjørn Magnus Iversen, Håkon Arne Hiller, Kent Stian Holmli.

"D-kjendiser"
D-lista inneholder Erik Hoff, Stein Roar Skretting, Stian Sundseth, Thomas og Christian Mjølhus, Børge Enoksen, Frank Halvei og Marius Larsen som, ifølge Røhnebæk, ikke har noen kjendisfaktor i det hele tatt og figurerer overhodet ikke i kjendisleksikonet.

-Nei, disse spillerne ville ikke engang fått oppmerksomhet om de gikk splitter nakne ned Carl Johan i "rush hour", med unntak av Frank Halvei som skal være kjent for å ha et enormt stort lem.