TORSDAG 15. MARS 2007

Jo Espen Darell spiller der han får beskjed om:
Laget foran alt!

(Brundalen) Han deler scoringsrekorden med Erik Hoff og Tor Haakon Bjørgum med fire scoringer i én og samme kamp. Samtidig er Jo Espen Darell kanskje den beste keeperen i 5. divisjon. Men hvilken posisjon er hans beste?

- Min posisjon er den som er best for laget! sier Darell.

Etter et langt og uheldig skadeavbrekk, som forhindret kjempen i å kjempe om toppscorertittelen i IL Tempo i 2006-sesongen, er Jo Espen Darell tilbake og er bedre enn noen gang. Flaska er satt på hylla, spissidolet Guy Butters studert i minste detalj og Brighton & Hove Albion ser endelig ut til å ha fått orden på økonomien.

Magisk sesong
Man kan snakke om overgangene til Jenssen, Olsen og Johnsen til det kjedsommelige, men det er lite å gjøre med at det er vårsesongens store snakkis i IL Tempo-miljøet. Det utrolige er skjedd at moralen til laget bare vokser og vokser, det vitses om de tre ex-spillerne over en lav sko og det ser ut som om spillergruppa bruker hele situasjonen til noe positivt. Darell kan vanskelig si seg uenig.

- Det stemmer at spillergruppa har vokst både sportslig og sosialt etter nevnte overgang. Men at spillergruppa vitser om spillerne, vil jeg ikke være med på. Alle tre har gjort en stor innsats for IL Tempo i mange år og jeg vil være den første som ønsker dem velkommen tilbake etter halvspilt Gimse-sesong, er det diplomatiske svaret vi får fra Darell.

Keeper eller spiss?
IL Tempo har i årevis hatt, om ikke problemer, så i alle fall gjennomtrekk på keeperplass. Aldri har én keeper stått i mål over halvparten av kampene og det er utvilsomt en forstyrrende og ødeleggene faktor for et forsvar som ikke akkurat oser trygghet og kunnskap om soneforsvar og offsidefelle. Selv om både Frank Halvei og Magnus Jystad har sagt at de vil satse denne sesongen, finner Darell det tryggest at han også tar med seg keeperhanskene på kamp.

- Ja, jeg har sagt at jeg kan stå i mål ved behov denne sesongen. I det ligger at jeg ønsker å spille spiss, men jeg har fått nyss i at en eller annen halvspedalsk skapning har ønske om å forsøke meg som stopper. Jeg gjør alt for å slippe å spille stopper. Jeg gjør det som er best for laget, men at jeg spiller stopper, er IKKE best for laget, tro meg!

På spørsmål om hvem som blir toppscorer i år, er Darell like diplomatisk som alltid: "Det viktigste er ikke hvem som scorer, men at vi vinner?"

Om IL Tempo kan rykke opp i år? "Det er for tidlig å svare på nå. Det viktigste er at vi tar én kamp av gangen."

Den viktigste kampen du har spilt? "De viktigste kampene er de vi IKKE har spilt."

IL Tempos utsendte reporter mistenker at Darell har sett litt for mye på TV Trøndelag, Erling Næss og Nils Arne Eggen de siste årene og pakker sammen sakene og forlater Darells foajé.