TORSDAG 28. SEPTEMBER 2006

Ny spalte: Kjendiser som lar seg lure inn i IL Tempo-drakten:
PER CILJAN SKJELBRED

(Lerkendal) I mangel på innslag av vettug art, har IL Tempo.no-redaksjonen begitt seg inn i sjarlatanens verden i jakten på skandaleoppslag og store lesertall. Intensjonen er like enkel som den er genial, og går rett og slett ut på å lure fotballstjerner inn i IL Tempo-drakten. Det metodologiske rammeverket er totalt fraværende, her er som vanlig i IL Tempo-sammenheng alle metoder tillatt. Ja, faktisk er det slik at de skitneste spillene, de mest ufine måtene er de som vil lønnes best.

Mission: Å få Per Ciljan Skjelbred til å ikle seg IL Tempo-drakten.
Dato: Fredag 15. september 2006 kl. 13:00
Sted: Brakka på Lerkendal, Trondheim
Metode: Gi seg ut som journalist
Muldvarp: Erik Eikebrokk og Tor Haakon Bjørgum

The plot
Jeg tenkte meg om lenge og vel, hvordan skulle jeg få Per Ciljan Skjelbred, Norges David Beckham, inn i IL Tempo-drakten. Ikke fordi den er tettsittende slik at Skjelbred ville fått problemer tilsvarende Joakim Rønning, men hvordan han skulle la seg lure. Jeg tok med meg Tor Haakon Bjørgum som fotograf, utga oss for å være journalister fra et fiktivt trend-, mote- og livsstilsmagasin og fikk i stand en avtale med Per Ciljan Skjelbred gjennom Rosenborgs presseansvarlig.

Planlegging er viktig, det var helt avgjørende at Skjelbred ikke avslørte vår tilsmussete agenda. Skjelbred er protagonisten i vårt lille skuespill, men regien, den var vår.

Nærmere en halv time forsinka dukker han opp. Han kommer på en måte glidende mot oss. Ekstravagant og stilig. Han virker karakterfast og blikket viker ikke et sekund. Han er røff og trendy på håret og han får en sliten og hullete dongeribukse til å fremstå som det hippeste hippe på klesfronten.

The Sting
Etter 2 stusselige timer med klisjéaktige spørsmål og svar om tilværelsen, uendeligheten og at Pluto har mistet sin status som måne, greier vi å rive oss løs fra VIP-tribunene på Lerkendal og nærme oss selve vendepunktet, stikket, lureriet, taskenspilleriet. Skjelbred fatter ingen mistanke og setter seg i den merkunderlige boksen til 4. dommeren. Fotograf Tor Haakon Bjørgum holder sitt fornøyelige smil innvendig og knipser villig vekk.

Plot'et er i boks, Per Ciljan Skjelbred er førstemann til å gå på IL Tempos limpinne, han er første kjendis til å bli avbildet i IL Tempos drakt.

Oppdrag utført! Sjarlatansk innertier.