TIRSDAG 4. JULI 2006

Steinar Larsen har spilt sin siste IL Tempo-kamp:
Karrieren i tekst og bilder

(Ute av Fokus) Da Steinar Larsen debuterte for IL Tempo i 2001 var det ingen som trodde at denne kjempen kunne utføre kunstneriske triks med lærkula andre bare kunne drømme om. De skulle vise seg å få rett, "Steinaldo" har sjelden eller aldri greid mer enn 10 vipper, men ingen kan ta fra ham tidenes mest hengslete filminger og tidenes høyeste klarering for IL Tempo og kanskje i norsk fotball i det hele tatt.

NØKKELOPPLYSNINGER
Navn: Steinar Larsen
Født: 17. mars 1979 i Buvika
Kamper for IL Tempo: 77
Poeng for IL Tempo: 25 (15 mål/10 assists)
Første kamp: Mot NTNUI 4 (0-4) i 2001
Siste kamp: Mot Flatås (9-0)i 2006

- Steinar Larsen har vært en bauta i IL Tempo-mljøet. Han spilte 77 kamper for klubben og det er synd at han ikke får muligheten til å runde et tre-sifret antall. Likevel skal man aldri si aldri, jeg har en mistanke om at Larsen igjen kommer til å trekke i IL Tempo-trøya, sier leder Erik Eikebrokk.

Umiddelbart etter kampen mot Flatås uttrykte Larsen ønske om at trøye nummer 7 skulle trekkes tilbake slik at ingen noen gang skulle kunne bruke den igjen. "Slik de gjore med Gretzky," sa Steinar, men beklager Steinar - du er ingen fotballens svar på Gretzky. I alle fall ikke innen idretten, men kanskje på gamblingsida...

Debuterte mot NTNUI i 2001
Steinar debuterte i 4-0 tapet for NTNUI 4 i 2001. Dette var sesongens første seriekamp, men Larsen rakk likevel å imponere i sin nye klubb. Med en fortid i 3. divisjonsmekkaet Buvik var det ikke erfaringen det skulle stå på. Det var koordinasjon som var problemet. Med nesten to meter fra hodet til føttene var det ikke alltid like lett å få fotbladet til å treffe ballen der den ville. Å få ballen til å treffe en medspiller med pasning, var nesten en umulighet.

Siden debuten har Steinar på en eller annen måte vært fast inventar i IL Tempo. Enten som hoppende midtstopper med trang for merkelige avdriblinger som bakerste mann og sleivspark som kunne føre til de utroligste situasjoner både offensivt og defensivt. Eller som offensiv spiller, som han konverterte til i 2004-sesongen etter å ha fått skylden for alle IL Tempos baklengsmål i 2002 og 2003. Som ving eller spiss viste "Steinaldo" at han har nese for scoringer. Gjorde sin beste sesong i 2005 da han ble nr. 2 på "Poengplukkern" med 13 poeng på 16 kamper.

Takk for fantastiske bidrag så langt...
IL Tempo ønsker å takke Steinar Larsen for sitt engasjement og sin lojalitet som IL Tempo-spiller. Det er nok ikke mange som har vært på flere treninger enn Larsen i IL Tempos historie, spilt flere kamper (kun Erik Hoff) og vært på flere dugnader. Steinar Larsen har vært en bauta, en majestet, en støttespiler i gode og onde dager. Måtte ikke Steinars idrettslige karrieredød skille oss ad riktig enda. Larsen har varslet at han returnerer til juecupspill i Charlottenlund-hallen, da med mindre kroppsflesk enn nå.

5 om Steinar Larsen:
"Jeg vil benytte anledningen til å takke Steinar for en rekke håpløse pasninger. Aldri har jeg fått en målgivende pasning fra Steinar, til tross for 50 kamper sammen."
- Haaken

"Takk til deg Steinar for at du sammen med meg var med på å danne historiens dårligste stopperduo i 2003-sesongen. Vi var sammen skyld i alle baklengsmålene til IL Tempo og laget flere målsjanser for motstanderen enn de greide selv."
- Smørbukk

"Steinar, du er en kjernekar. En representant for sunn og flott ungdom. Du er en marinade i min greske salat, ditt utseende, din nybarberte kropp får meg til å drømme meg bort. Garderobekulturen blir aldri den samme ute deg."
- Ståle Petersen og Fredrik Lamøy

"Takk Steinar for tidenes høyeste klarering, måtte ballen komme ned til jorden igjen snart."
- Himmelkikker

"Takk Steinar for at du tok alle innkastene for meg i de 34 kampene jeg spilte."
- Beider