TORSDAG 29. JUNI 2006

IL Tempo legger om formasjonen etter dårlig spill:
Klart for WM-formasjon!

(Regnbuen og luftslottet) Etter den katastrofale forestillingen mot Kolstad 3 legger IL Tempo om formasjonen til den legendariske WM-formasjonen, til tross for seier og 3 poeng i nevnte kamp. IL Tempo-guru Erik Eikebrokk har satt coach Bjaalands formaninger til side og trumfet gjennom formasjonen på dagens pre-match møte i klubbhuset.

- Dette er et perfekt tidspunkt å implementere WM-formasjonen. Jeg har etter nitidige studier av Arsenal-kamper fra 1930 satt meg inn i formasjonen og hvordan vi skal få den til å fungere optimalt, sier Eikebrokk.

WM-formasjonen ble innført av Arsenal-manager Herbert Chapman i 1930 etter at offsideregelen ble innført. Dermed ble den mest brukte formasjonen på den tida, 2-3-5 (like vanlig som 4-4-2 er i dag) forkastet. Årsaken til dette var at Chapman ville at én spiller, altså midtstopperen skulle styre offsidelinja, i stedet for vanlige 2. Dermed fikk denne nye posisjonen, en slags sweeperrolle, oppgaven å ligge på egen banehalvdel å styre linja, mens de to andre forsvarerne i 3'ern bak, altså backene, skulle passe på motstanderens vingspillere.

- Vi trenger tid og vi skal ta oss tid
Eikebrokk avviser på ingen måte at det kan ta tid å spille seg kjent med formasjonen, noe også Arsenal i sin tid gjorde. Resultatene uteble dog ikke og Arsenal vant serien 3 år på rad under genierklærte Chapmans ledelse.

En annen forandring verdt å merke seg er at IL Tempo vil i tallformasjon spille noe som ligner på 3-2-2-3, mens Chapman på sin side opererte med 3-3-4 med en diamantformasjon på topp. Én spydspiss, to vinger og en angriper som opererte i en fri rolle bak spyspissen. IL Tempo vil derimot stille med én spydspiss, 2 vinger og 4 midtbanespillere. Av sistnevnte vil to få defensivt ansvar, sikre for backene bl.a. og to vil få offensivt ansvar, være seg å støtte opp i rommet bak angrepsrekka.

Får sin debut allerede mot Flatås
Etter en særdeles variabel halvspilt sesong er det dermed duket for den nye formasjonen allerede på fredag mot bunnlaget Flatås. Likevel avviser Eikebrokk at det er motstanderens tabellposisjon og antatte kvalitet som ligger til grunn for at formasjonen blir testet ut i akkurat denne kampen.

- På ingen måte. Vi har full respekt for Flatås, men mangler respekt for oss selv. Vi spiller ikke spesielt bra lenger, vi virker fornøyd med å ligge og vake rundt midtsjiktet i 5. divisjon. Slik innstilling holder ikke lenger. Forandringer må til.

- Formasjonsskiftet vil forhåpentligvis være med på å motivere spillerne på en annen måte. Resultater er tydeligvis ikke lenger nok, nå ligger utfordringer i å samarbeide, utvikle et nytt og relativt ukjent kollektiv i norsk sammenheng. Får vi til dette, får vi til alt. Det er et nytt IL Tempo som kommer på banen i morra. Oppnår vi ikke den ønskede effekt, kan jeg personlig garantere at det vil bli utskiftninger i spillerstallen. Allerede på kveldens trening på Nissekollen tar vi inn to spillere på prøvespill, avslutter en engasjert Eikebrokk.

Det kan mao. bli et særdeles spennende og underholdende oppgjør på Terrabanen kl. 19:00 i morgen. IL Tempo.no antar at alle kjenner sin besøkelsestid.