LØRDAG 1. APRIL 2006

Bjaaland endte på 81. plass på NM-sprinten:
-Jeg er skuffet!

Får du ikke bilde? Videoene krever Quicktime Player

(Saupstad skistadion) Det skulle ikke stå på forberedelsene da Eivind Bjaaland gjorde comeback blant de store gutta på gårsdagens NM-sprint på Saupstad skisenter. Etter å ha "vunnet" startnummer-lotteriet og fått start nummer 50 var det en yrende Bjaaland som innledet de siste forberedelsene med testing av ski og innskyting.

At skiskyting er et psykologisk spill, var gårsdagens sprint et utmerket eksempel på. Skuling og baksnakking foregikk over en lav sko og Bjaaland var verst av alle. Alle hadde han historier om, og ingenting ble holdt tilbake. Hanevold, Bjørndalen, Eckhoff og ex-kjærester ble alle holdt for narr i større og mindre sammenhenger.

3 bom totalt
Med skjorta utenpå buksa gikk Bjaaland ut i et heseblesende tempo. Ex-treneren spådde et lysende comeback og en plassering blant de 30 beste. IL Tempos utsendte lot seg rive med og hadde etter hvert flere reportere til stede enn NRK for å dekke begivenheten. Vi luktet gull, vi luktet skoger, vi luktet OL i Vancouver. Vi luktet i det hele tatt.

Bjaaland så ut til å ha holdt et fornuftig tempo inn imot liggende skyting, men får en ripe i lakken av ex-treneren når han begynner å fjolle med publikum på vei inn. Konsentrasjonen virker fraværende og Bjaaland virker å nyte å være i sentrum for begivenhetene. Presset ble likevel for tungt å bære og etter et kantskudd på det tredje skuddet tydet alt på at Bjaaland måtte vinke farvel til en plassering blant de 30 beste.

Bjaaland hastet videre, men ikke uten å takke publikum for støtten. Start nummer 50 skulle huskes og det var som om Bjørndalen var på vei da show- og moromannen Eivind Bjaaland nærmest seg tribunene og stående skyting. På rekordtid og minimal fikling med børsa virker Bjaaland klar for en klassisk Gisle Fenne-serie, men mislykkes totalt og skyter to bom. Publikum lar seg rive med og småjentene hyler som gale når Bjaaland treffer. Det skulle ikke stå på støtten i alle fall.

Sliten og skuffet inn til 81. plass
Uten å vite hvilken plass han gikk inn på, kunne Bjaaland umiddelbart etter målgang og tiden 34:51 bekrefte at han var særdeles skuffet over egen innsats.

- Aldri fornøyd når jeg bommer. 3 bom er jo på elitenivå, så dårlig var jeg idag. Dritskuffa over skytinga. Det var altfor dårlig. I løypa gikk det helt greit.

Hva med løypeformen og skiene?

- Skiene var ikke helt bra, jeg bomma på valget, men det var min egen feil. Underveis tenkte jeg på å bytte ut høyreskia, men droppa det.

Hva tror du innsatsen holder til, stiller du på stafetten søndag?

- Topp90 er brukbart er det ikke? Nå skal jeg ta meg et par glass vin og en flaske cognac så får vi se om jeg stiller på stafetten på søndag for Telemark.

Hva nå?

- Satser på Vancouver-OL i 2010. Pallen er målet.

Vi ønsker lykke til!

Resultater NM Sprint menn
1 Eckhoff,Stian Fossum IF 26:41 + 00:00 (0-1)
2 Bjørndalen,Ole Einar Simostranda IL 26:53 + 00:12 (1-1)
3 Andresen,Frode Hønefoss Skiskytterklu 27:23 + 00:42 (1-1)
--- --- --- ---
81 Bjaaland,Eivind Arne Fyresdal Skiskyttarlag 34:51 + 08:10 (1-2)


.: Diskusjonsforum :.
Er Vancouver 2010 et realistisk mål?

 

Galleri

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00