TIDENES LATTERLIGSTE

(Regnbuen og luftslottet) At IL Tempo ikke er helt som andre klubber, verken på eller utenfor banen, er hevet over enhver tvil. Likevel må det være en eller annen kjemisk reaksjon i denne klubben som gjør sitt til at spillerne trer ut av sitt egentlige og normale jeg og blir til humor- og komediemaskiner. Det er ikke få situasjoner som kunne vært benyttet i "Skjult kamera" eller "La kameran gå". Vi kårer de 10 latterligste.

1
VEGARD BERTELSEN - 23. juni 2000
I kampen mot Munkholmen 2 stiller IL Tempo med bare 10 mann. IL Tempo tar tidlig ledelsen 2-0, men rett før pause er uhellet ute for Vegard Bertelsen. Gjerdet mellom gress- og grusbanen er heller lavt slik at ballen ofte går inn på banen ved siden av. Bertelsen utøver kunsten å svinge seg over gjerdet. Det går bra første gang, men på vei tilbake er Bertelsen uheldig og faller over gjerdet og lander i bakken på andre siden med skuldra først. Denne går uheldigvis ut av ledd, men Bertelsen får slått den inn i ledd og fullfører kampen mens han holder skuldra på plass med den andre armen.
2
TOR HAAKON BJØRGUM - 21. september 2001
Hendelsen trenger neppe nærmere prestasjon, da den er nøye dokumentert på film. Situasjonen utspiller seg i hjemmekampen mot NTNUI 4 idet Haaken spilles gjennom på blank kasse, bare for å bli avblåst for offside av kampens dommer Dag Tore Foss. Haaken går bananas, kaster ballen i eget hode, skylder på NTNUIs høyreback, Mads, og lar sinnet gå utover dommeren. PS: Etter VGs oppslag om denne situasjonen har Bjørgum mottatt en rekke sms og telefonopprigninger.
3
MAGNUS SARHEIM - 3. mai 2001
I sesongens andre seriekamp er Tiller 3 opponent. IL Tempo overkjører bortelaget og Magnus Sarheim får muligheten på topp de siste ti minuttene. Sarheim går på en hel rekke bueløp og får til slutt fullklaff og unngår offsidefella. Tor Haakon Bjørgum løper fra alt som er og lobber over keeper, men får ballen litt for langt foran. Ballen faller perfekt for Sarheim fra 2 meter, men Haaken legger inn en kraftig sluttspurt og får en lang tå på ballen. Sarheim koker og slenger en rekke ufine bemerkninger i retning Haaken før han forlater banen i protest. Bjørgum på sin side feirer hat-tricket med stil og gestikulerer mot bortefansen.
4
VEGARD BERTELSEN - 22. august 2002
I bortekampen mot Klæbu spiller Vegard Bertelsen og Bjørn Magnus Iversen sammen i backrekka for første gang. Ivers er ikke klar over Bertelsens skulder-ut-av-ledd-problemer og brøler at Bertelsen må ta innkastet fort for å utnytte ubalanse i motstanderens forsvar. Bertelsen lar seg rive med, men kaster ballen i et tre flere meter utenfor banen grunnet sin vonde skulder. IL Tempo får lov til å ta innkastet på nytt, men denne gangen må Ivers ta det selv.
5
NILS STRØMSVIK - 22. august 2002
Bortekampen mot Klæbu må ha vært den morsomste fotballkampen som noen gang er spilt. Tidlig i 1. omgang stopper spillerne, én etter én, opp fordi de kan ikke se dommeren. Etter hvert har alle spillerne stoppet opp og ser ser rundt. Da hører spillerne plutselig dommeren brøle fra bak målet, hvor han står og vanner ugresset, mens han roper: "Bare fortsatt å spill gutter, jeg følger med!" I samme kamp utfører Haaken en skikkelig grisetakling bakfra rett ved siden av Strømsvik. Strømsvik ser situasjonen an og uttaler: "Det var ikke pent, men det ordner seg. Det ordner seg."
6
STEINAR LARSEN - 19. august 2004
Som alltid gir Nidaros alt for å slå sin nemesis IL Tempo, selv om de er bunnlaget i serien og har kun ett eneste poeng. IL Tempo avgjør kampen kvarteret før slutt ved Steinar Larsen, men kjempen fra Buvika har ikke tenkt å gi seg. Kampen ble på forhånd utsatt og kjemper en kamp med klokka om å bli ferdig før flomlysene går av. Larsen har sin egen agenda og nesten på overtid tar han ned ballen på midtbanen. Akkurat i det lyset går og det blir helt mørkt. Larsen ser som katten i mørket og dribler seg forbi hele forsvarsrekka og setter ballen i mål og jubler. Dommeren finner Larsen troverdig og dømmer mål før han blåser av kampen. Per dags dato er det ingen som vet om ballen var i mål eller ikke...
7
GEIR AMUNDSEN - 9. august 2004
Igjen er det dommeren som tar kaka, denne gang Geir Amundsen. I toppoppgjøret mot Nidaros leder hjemmelaget 2-0 til pause. Men rett før halvtidssignalet danser John Johnsen seg gjennom forsvaret til Nidaros og faller lett - altfor lett. Ingen vil ha straffe, ikke engang Johnsen selv. Amundsen tar likevel fløyta til munnen og blåser straffe. Hoff dundrer straffen rett på keeper, men den største skandalen kommer likevel i pause når Amundsen kommer bort til Fredric Vogel og sier: "Det var egentlig ikke straffe, men jeg ville ha litt mer spenning i kampen."
8
ERIK HOFF - 22. desember 2005
I en innebandykamp mot Trondheim Kickers kommer resultatet 11-2 til IL Tempo helt i skyggen, når dommeren helt på tampen truer Erik Hoff med 2-minutter. Hoff forteller selv: "Vi hadde tatt ut keepere for å spille 6 mot 5 det siste minuttet da jeg førte ball i angrep i søken etter scoring for eget vedkommende. Da blir jeg plutselig sandwichet av to motspillere og det ender med at vi braser inn og over vantet alle tre. Dominoeffektet gjør at vantet velter flere meter i begge retninger og dommeren brøler følgende til meg: "Forsiktig med vantet! Neste gang får du 2-minutter!"
9
FREDRIC VOGEL - 20. mai 2000
IL Tempo må nok takke høyere makter for at det ble seier i åpningskampen mot NTNUI 3. Forsvarsspiller Fredric Vogel medbrakte nemlig det legendariske bønneteppet, kjøpt på OTI-sentret i Orkanger, fra tida i Strindheim 2, til denne kampen. Det siste kvarteret før kampstart ble tilbragt sittende i misjonærstilling på bønneteppet innenfor midtsirkelen foran forundrede med-, motspillere og kampens dommer Bjørn Schjølberg. At IL Tempo vant 3-2 var kanskje ikke det mest umenneskelige, men at Morten Berg dunka inn ballen fra 25 meter helt oppe i krysset.
10
IL TEMPO - Skjærgårdscupen 2004
I alt annet enn edruelig tilstand spiller IL Tempo bronsefinale i denne uhøytidelige cup'en på Mausundvær altfor tidlig på søndag. Ikke-edrueligheten medfører en rekke sprell og show for den nesten 200 fremmøtte på tribunen bl.a. når IL Tempo kjører opp keeper Stig Smolan på offensiv corner, mens resten av laget står igjen. På defensiv corner står hele laget igjen i angrep, mens Smolan på rydde opp selv. I denne cupen spiller også IL Tempo 3-2-5 med Roger Kværnø på topp i én omgang og på midtbanen i den andre i en ikke altfor bevegelig IL Tempo-drakt.