FREDAG 24. SEPTEMBER 2004

Opprykkskamper på Lade Kunstgress.
Lade FK - Nidaros 5-2
IL Tempo II - Kolstad 3 5-4

(Lade kunstgress) Med Keiko som Don King med platåsko, inviterte Nidaros til opprykkskveld på Lade kunstgress. På promoteringsprogrammet stod det å presentere sitt eget Nidaros' avgjørende bortekamp mot Lade FK, mens det påfølgende oppgjøret skulle avgjøre hvem som rykket opp fra 5. divisjon avdeling 3.

Flere ivrige og optimistiske IL Tempo-spillere dukket overraskende tidlig opp på Lade kunstgress og lot seg underholde og glede av Lades fandenivolske innstilling. Mens Keiko stod på sidelinjen og brølte om kasser med øl som ventet, telefonsamtaler om "legging" og konstellasjoner, konspirasjonsteorier og Watergate, feide Lade over Nidaros og la med det grunnlaget for en høyst spennende seriefinale mellom IL Tempo og Malvik FK 2 søndag på Terra-banen. Med Nidaros-seier ville søndagen nærmest vært uinteressant for IL Tempos del, ettersom det kun ville vært Malvik som hadde passert Nidaros på tabellen og IL Tempo hadde måttet ta til takke med en 3. plass.

Morsomt er det også at Nidaros tror de fortsatt kan rykke opp, om Malvik vinner på søndag. Men vi må skuffe dere også der. Malvik kan rykke opp, men vil ikke og det er noe annet enn at Malvik ikke kan rykke opp. Hadde sistnevnte kriterie vært oppfylt, f.eks. ved at Malvik 1 rykket ned fra 3. divisjon, ville det andre-plasserte laget i avdelingen fått opprykksplassen, dog ikke retten til å kjempe om kretsmesterskapet.

Hva den andre kampen angår, var kampen helt avgjørende for hvilket lag som skulle sikre opprykket til 4. divisjon. Tronderfotball.no lanserte før sesongen Kolstad 3 som enorme favoritter til opprykk og dette medførte at Centrebet og flere andre bookmakere til slutt ikke tok imot flere innsatser på spillet. Uten at man kan hevde at Kolstad 3 har gått fra seier til seier denne sesongen, fikk tronderfotball rett og Kolstad 3 kunne i går feire opprykket til 4. divisjon etter sisteplassen, etter å ha vunnet 1 kamp, spilt 2 uavgjort og tapt 13. "Opprykk?" tenker du? Ja, ingen av de øvrige 8 lagene i avdelingen kunne rykke opp av diverse grunnet. Kanskje Nidaros burde søke om å komme i en slik avdeling neste år.

PS: Fra kampen kan nevnes Ketil Thorsøs hat-trick, Ronnie Gjeviks to tap-ins i åpent mål og Ørjan Antonsens straffebom. Ingen husker helt hva resultatet ble, men mens dommeren mente det ble 5-4 seier, tror IL Tempo det ble 6-3...Dommeren var forøvrig meget god og dømte til stor tilfredsstillelse fra begge lag.

:: Diskusjonsforum ::
Nidaros-treneren - ned sammen skuta eller først på med redningsvest?

Forum
 
Det skjedde