FREDAG 3. SEPTEMBER 2004

IL Tempo ser over horisonten:
Hva bringer fremtiden?

(Luftslottet) Vi befinner oss i et dunkelt lokale i en kjeller. Luften er vanskelig å puste i, dels grunnet den tunge sigarrøyken som ligger under taket, dels eimen av hjemmebrygget Buvik-importert sprit blandet med den søteste, brasilianske kaffe. Rundt bordet sitter gutta, med sigarsneipen dinglende i munnvika og fem kort i den andre. På bordet foran dem alle står et glass konjakk og et krus. Hva som er oppi kruset vet ingen. Det derimot alle er klar over, er temaet. IL Tempos fremtid...

Onsdag kveld ble de alle kalt inn, til ekstrauordinært styremåte regi IL Tempo. Møteplass: Hemmelig. Store sikkerhetsstyrker var hentet inn for å forsikre at det som blir sagt denne kvelden, forblir mellom deltagerne. På agendaen står serieinnspurten, IL Tempo Håndball, Royal Tempo og ikke minst; Neste år.

Kasserer Morten Berg holder et innspill om økonomien i klubben, men forklarer at han ikke vet annet enn at klubben har et budsjett på 1 500 og at regnskapet går i null som følge av dette. Han har ikke sett en eneste kvittering, et eneste bilag, en eneste regning. Nestemann på talestolen er Joakim Rønning. Klubbmesteren i poker virker ikke helt i sitt ess på talestolen og gjør seg ferdig fort. Han forteller usammenhengende om håndball, abu garcia, treninger, fesk, draktsett, panther martin og kontingent, og beviser at alkoholinntaket begynner å kreve sitt.

All pratingen begynner etter hvert å prege gutta og kravet om en pause blir etter hvert unison. Iveren etter å krige om penger, ære og intern erkjennelse virker med ett viktigere enn IL Tempo. Joakim fortsetter å vinne og gliset blir større og større. Berg spiller skjorta av seg, mens Magnus Sarheim river seg i håret i ren frustrasjon.

Men klubba skulle ikke smelle i bordet for siste gang. Sist, men ikke minst, inntok leder Erik Eikebrokk talerstolen. Eikebrokk forteller litt om alt det som manglet i de øvrige styremedlemmens taler. Litt om draktsett, økonomi, sesonginnspurten, Royal Tempo og om håndballaget. Økonomien virker å være den mest essensielle delen av talen, selv om det øvrige styret kvesser ørene litt ekstra når Eikebrokk drømmer seg bort i opprykk, kretsmesterskap og 4. divisjon. Økonomien er likevel det viktigste punktet for Eikebrokk, som kan offentliggjøre et budsjett på nær oppunder 100 000 NOK denne sesongen. Inntektene er likevel noen prosent lavere enn utgiftene og krever intensivering på det økonomiske feltet. Ronnie Gjevik blir satt til å ordne dugnader, mens Joakim Rønning skal få inn kontingent fra jentene. Eikebrokk selv skal ta seg av draktsettet for håndballaget, mens Morten Berg og Magnus Sarheim skal fungere som tvangsinnkrevere av manglende kontingenter.

Klubba smeller for siste gang og møtet er satt. Det er dagen før trening og ingen vet hvor lenge gutta oppholder seg her. Mon tro om siste skål er gjort og om ikke en eller to spares til 26. september 2004. En merkedag i IL Tempo-historien?

:: Diskusjonsforum ::
Vil 4. divisjonsspill vise seg å være starten på slutten for IL Tempo?


Forum
 
Det skjedde