SØNDAG 30. MAI 2004

IL Tempo på 2. plass etter 5. serierunder:
TIDENES SESONGSTART!

(Luftslottet) Etter at Lade FK slo National 5-0 i dagens kamp, er IL Tempo nr. 2 på tabellen etter at 5. serierunde er tilnærmet komplett. Selv om det så stygt ut etter 2 tap på de første 3 kampene, har imponerende seirer i de to siste kampene tatt IL Tempo helt til toppen av tabellen. Faktum er at IL Tempo ledet tabellen i 2 timer, før Nidaros slo Malvik FK 2 på onsdag. Vi dykket ned i arkivet og grov frem gammel statistikk som vi sammenlignet med årets sesong så langt. Konklusjon: Det ser lovende ut!

Aldri før har IL Tempo hatt 9 poeng etter 5 runder, i 2003-sesongen hadde vi faktisk ikke et eneste poeng og sesongen var over før den i det hele tatt var i gang. Målforskjellen er også positiv. Eneste gangen det har skjedd tidligere var i 2001, da vi slo blant annet Tiller 7-1 i 2. seriekamp.

DÅRLIGERE OG DÅRLIGERE
Kun i debutsesongen i 2000 har IL Tempo vunnet åpningskampen. Den gangen slo vi NTNUIs 3. lag 3-2 på Lade grus, etter mål av Erik Eikebrokk, Morten Berg og Kyrre Kristiansen, og vi endte på 3. plass til slutt. Året etterpå plasserte vi oss en plass lavere selv om vi på de første 5 kampene hadde 18 mål og positiv målforskjell.

Den negative trenden viste seg likevel å være vanskelig å snu og 2002-sesongen er den nest dårligste noen gang for IL Tempo. Vi endte på 7. plass til slutt, selv om vi hadde hatt vår beste sesongåpning, med 2-1-2 på første 5 kamper, inkludert uavgjort i åpningskampen mot avdelingsvinner Gimse 2/Melhus 2.

Etter 5 serierunder
Sesong
Poeng
Mål for
Snitt
Mål mot
Snitt
Diff.
Sluttplass.
2000
6
9
1,8
12
2,4
-3
3. plass
2001
6
18
3,6
17
3,4
1
4. plass
2002
7
9
1,8
18
3,6
-9
7. plass
2003
0
4
0,8
21
4,2
-17
9. plass
2004
9
16
3,2
11
2,2
5
?

GRUNNLAGET LIGGER DEFENSIVT
2003-sesongen var en katastrofe fra start til mål, med unntak av en 3-kampers periode helt mot slutten, etter Geir Bekkens inntreden som hjelpetrener. Bekken stod bak seire mot Lade FK og Mausund og la grunnlaget for 6-0 maltrakteringen av Valentinlyst. Effekten forsvant dog like godt som den kom og vi tapte de to siste kampene 1-4 og 1-5. Likevel var de tre seirene et bevis på hva som må ligge til grunn for flere poeng. Forsvarsspillet har alltid vært IL Tempos achilleshæl og hverken Steinar Larsen eller Magnus Sarheim så ut til å bli bedre tross utallige reprimander etter å ha blitt kalt inn på teppet og dømt til straffetrening.

TIDENES START
Det så ikke bra ut i sesongpremieren denne sesongen heller. Ledelse 2-1 hjemme mot National ble snudd til tap 3-6 og forsvarsspillet var igjen under enhver kritikk. Mausund ble ingen målestokk i neste kamp og revansjeoppgjøret mot National beviste heller ingenting, siden vi måtte spille 2/3 deler av kampen med 10 mann. Likevel var Vegar Olsens inntreden i laget et bevis på hvordan forsvarskrisa kunne løses.

Konklusjonen så langt er at vi scorer like mange mål som før (I 2001-sesongen hadde vi et scoringssnitt på 3,6 etter 5 kamper), men slipper inn adskillig færre. Snittet for baklengsmål har aldri vært så lavt som i år (2,2) og vi har kun sluppet inn 1 mål på de siste 210 minuttene. At Erik Eikebrokk, Ronnie Gjevik og Vegar Olsen har spilt gode kamper som midtstoppere har nok hjulpet, men et nytt problem melder seg nå som Bjørn Flyen forlater landet til fordel for kjendisfester og gambling i Las Vegas. Ove Hoff holdt nullen mot Byneset, Frank Halvei nekter å stå i protest og fra annet hold hører vi at det tidligere Strindheim 2-esset Andreas Bjørnhaug er på vei.

HOLDER FORMEN OVER SOMMEREN?
Nidaros har hatt utsendte spioner på våre 3 seire så langt og krevde å få utsatt "seriefinalen" denne helga. Det passer forsåvidt IL Tempo godt, for vi blir bare sterkere til høstsesongen med Eirik og Andreas Bjørnhaug, Morten Berg og Fredric Vogel. Dette sammen med økt treningsmengde og enda mer selvtillit kan være prikken over i'en i en sesong som vi baker inn forventningene i underveis.

Det spilles mange kamper i midtuka, dog uten Nidaros' deltagelse og IL Tempo kan, merk: kan, lede serien igjen om Øya FC 2 slås lørdag 5. juni på Terra-banen.

:: Diskusjonsforum ::
Kan IL Tempo ta steget opp til 4. divisjon?

Forum
 
Det skjedde