FREDAG 30. JANUAR 2004
Av FRIMAND PLØSEN og MYRIL R. BERGSPREKKEN (gravering)

Tidligere stopperess på friertokt:
VANVIK TIL IL TEMPO ?

LADE-BRAKKA. Det er en dårlig skjult hemmelighet at Lade FK i lang tid har forsøkt å kvitte seg med problembarnet Tom Arild Vanvik. Den tidligere Ranheim-spilleren nektet flere ganger forrige sesong å møte opp til kamper og treninger og serverte klubbledelsen flere verbale sleivspark i forbindelse med spillestil og spilleruttak.

USMAKELIG...
En talsmann for Lade FK antydet over telefon at Vanviks illojalitet kan være tungen på vektskåla hva spillerens fremtid angår. Fra å ha spilt stopper hele livet, har Vanvik pådratt seg hva medspillerne kaller "en rekke nykker" og sikter bl.a. til Vanviks eget rotasjonsprinsipp. Flere ganger denne sesongen har Vanvik lagt om formasjonen underveis i kampen og flyttet seg selv opp som sentral midtbane og stående spiss. Spilleren selv støtter seg til en rekke klausuler i sin kontrakt og mener å ha sitt på det tørre.

- Jeg har aldri lagt skjul på mine ambisjoner på fotballbanen. Om Lade-ledelsen ønsker å undergrave sin egen integritet ved å skilte med bedriftsfotball-mentalitet, er i alle fall ikke jeg en av dem som går i grava med dem. Jeg ønsker å vinne, hvorvidt jeg vinner med Lade FK, Romolslia eller IL Tempo, gir jeg en god "Jack Bauer" i, sier Vanvik når vi møter han i pianobaren på Downtown. Vanvik virker å være i god form, til tross for aktivt å ha vært med på refrenget til både "Wake me up before you go" og "Just a gigolo".

HUDFLETTET MEDSPILLERE...
Nestleder Vidar Jenssen samtykker i at det pågår samtaler med en rekke spillere, men hvorvidt Vanvik er på blokka, vil han ikke oppgi av markedsrelaterte grunner. - Det er en kjent sak at innsatsen stiger når flere samles ved pokerbordet. Enten det er for å presse andre til å spille stort eller for å kjekke sin egen figur, vil innsatsen høynes. Det er vi ikke interessert i.

Vanvik selv har aldri lagt lokk på sine uttalelser og det er tydelig at veteranens egne ambisjoner overstiger medspillerne sine. Vanvik skal ha fått et forbedret kontraktstilbud etter ryktene om at Espen Fredriksen ble tilbudt en "millionkontrakt" av Lade-styret denne uka, men mye tyder på at spillerens agent, Marius Øwre-Johansen, jobber intenst med å få til en avtale med opprykksjagende IL Tempo.

HAR PENGER TIL KJØP...
Jenssen forsikrer at IL Tempo for tiden opererer med god likviditet og er på ingen måte nødt til å nedprioritere på andre områder. - Vi sikter mot toppen og om vi føler behov for å kjøpe en eller flere spillere, er vi i posisjon til å gjøre det. Enten det er i dag, neste uke, eller under sesongen.

Disse uttalelsene slo ned som en bombe i lokalavisene i dag, og flere IL Tempo-ledere skal ha blitt nedringt av en rekke kreditorer som mener å ha krav på store pengebeløp fra IL Tempo. Jenssen forsikrer at innkjøpene av nye spillere er et tiltak for å forhøye klubbens markedsverdi og slik trekke til seg større og fetere sponsorer og et større publikum.

- Vi vil snarest gå i forhandlinger med våre kreditorer for å bli enig om en avtale som vil tilgodese alle parter. Vi kjøper oss tid i forbindelse med tilbakebetaling av gjeld, mens våre fantastiske samarbeidspartnere vil få ekstremt gode rentebetingelser og prosenter av fremtidige inntekter.

Forum
 
Det skjedde