TIRSDAG 16. DESEMBER 2003
Av Frimand Pløsen og Gudleik Knotten (bestikkelser)

IL Tempo-styret bekrefter
JAKTER NY TRENER!

Etter 4 sesonger uten en trenerkompetanse, bekrefter en talsmann for IL Tempo at klubben på ekstrauordinært årsmøte, har besluttet å ansette en trener på heltid. Klubben vil ikke nøye seg med en intern løsning, men vil se langt utover klubbens eget nettverk. IL Tempo-styret vektlegger nye inspirasjoner, erfaring og høyere trenerkompetanse som de største argumentene for vedtaket.

Lenge så det ut til at Geir Bekken allerede hadde signert en kontrakt som spillende trener, men Bekken bekrefter på telefon at forhandlingene foreløpig har strandet og at det meste tyder på at han kun blir spiller for IL Tempo i 2004-sesongen. c53twve0h_db478742.no har fått signaler om at Bekkens lønnskrav er dobbelt så høyt som det foreliggende tilbudet og skal derfor ha blitt lagt på is av IL Tempo-styret.

Nestleder Vidar Jenssen bekrefter at IL Tempo er på jakt etter en ny trener, men vil ikke gå med på at det er satt noen deadline for ansettelsen. "Nei, vi har god tid. Det er enda lenge til oppkjøringen til neste sesong og det er besluttet på årsmøtet at vi denne vinteren skal hvile oss i form i større grad enn tidligere," sier Jenssen mens han heller innpå restene av en to uker gammel melkekartong.

FILOSOFI ?
Det som trolig er den største forskjellen mellom trenerkandidatene, er hvilken formasjon de sverger til. Mens Nils Johan Semb sverger til defensiv 4-5-1 med fokus på presisjon i kontringsspillet, går Roger Askimdals fotballfilosofi ut på å presse motstanderen til å gjøre feil inne på egen banehalvdel. I Askimdals filosofi skal det dog ikke v ærerom for finesser som hælspark, flikker, tunneller, eller annen form for underholdning.

I Geir Bekkens filosofi skal det dog være rom for mer variasjon og tilpasning. Bekken har ingen tradisjonell formasjon, men er mer typen som former spillestilen etter spillernes ferdigheter. Bekken er kjent for å være en rev på dødballer og vil trolig innføre en rekke treninger bak lukkede dører for ikke å gi motstanderne muligheten til å gjennomskue hans taktiske sprell.

BOOKMAKERNES FAVORITT
Selv om de tre øvrige har sterkere relasjoner til IL Tempo enn Svend Didrichsen, skal sistnevnte være de store bookmakernes favoritt. Didrichsen styrte sist sesong nyopprykkede Othilienborg til en høyst overraskende 4. plass i 4. divisjon og høstet mange godord for sine disposisjoner. At Didrichsen trakk seg som trener umiddelbart etter siste seriekamp, har gjort den tidligere verdensmesteren i basse til storfavoritt blant bookmakere som Ladbrokes, Centrebet og William Hill.

Didrichsen, som selv ble kjent som verdens beste innbytter i Rosenborg, skal være en svoren tilhenger av 4-3-3, med midtbanen i en motsatt diamantformasjon og frispilling av vinger. Defensivt er Didrichsen fan av å lede motstanderens vinger utover i banen slik at disse enklere skal komme til innlegg.

TAR MED SEG OTHILIENBORG?
Othilienborg mistet som kjent all motivasjon og vilje etter Didrichsens farvel, og onde tunger hevder nå at Didrichsen skal være interessert i å hente inn flere av Othilienborg-essene. "Diddi" ønsket under hele Othilienborg-perioden å opprette et toerlag, for å slik utvide spillergruppa og kvalitetsheve treningene.

Geir Bekken på sin side skal også ha nevnt flere kandidater fra sin tidligere klubb Gimse, som lett kunne forsterket IL Tempo-stallen, til styret, uten at sistnevnte foreløpig har gitt noen tilbud. Spillere som Frode Dahl og Anton Gimse skal være de heteste navnene i denne sammenheng. Sistnevnte trolig i en assisterende trener-posisjon om Bekken skulle bli tilbudt jobben...

ANSETTELSE FØR 1. FEBRUAR
Nestleder Vidar Jenssen forsikrer i en avsluttende kommentar at styret jobber iherdig med å få en kvalifisert trener på plass før 1. februar, da IL Tempo trolig starter opp med kondisjonstrening i Leangen ishall. "Vi ønsker å gi treneren mest mulig tid til å orientere seg om de ferdighetene våre eksisterende spillere allerede har, samt muligheten til å saumfare overgangsmarkedet for eventuelle forsterkninger," forsikrer Jenssen mens to dager gamle grandiosa-smuler gror godt i munnvikene.

Forum
 
Det skjedde