TORSDAG 21. AUGUST 2003
Av FRIMAND PLØSEN og MYSIL R. BERGSPREKEN (statistikk)

Statistisk avdeling konkluderer:
SLIPPER INN FOR MANGE MÅL

IL TEMPO KLUBBUS (Statistisk avdeling). Det er ikke lenger kjent som en godt bevart hemmelighet at IL Tempo-forsvaret har sporadiske problemer med å holde tett bakover. Målene strømmer inn og antallet "typiske Tempo-mål" (sitat Frank Halvei) er flere enn noen gang. Senest sist mot Byåsen telte vi 4 eller 5 mål som med økt
konsentrasjon lett kunne vært unngått.


Scoringer er kjent for å prege fotballkamper og det er ikke til å komme bort ifra at det ved sesongens slutt kan være lønnsomt å ha positiv målforskjell, en prestasjon IL Tempo faktisk aldri har greid. I 2000-sesongen endte IL Tempo med 0 i målforskjell etter å ha scoret og sluppet inn 37 mål på 13 kamper (bortekampen mot Othilienborg ble aldri spilt), hvilket er det nærmeste vi har vært.



PROGRESJON
Selv om denne sesongen er bare drøyt halvveis, levnes det liten tvil om at IL Tempo vil slå en rekke negative rekorder denne sesongen. Flest baklengsmål totalt, dårligst differanse mellom scorede og innslupne mål, færrest poeng/seire/scoringer og ikke minst laveste plassering. Selv om spillet gleder tilskuerne, kan ikke tuttiser og klikk-klakk-fotball i lengden gjøre opp for mangelen på 3-poengere og skandaløst forsvarsspill. Kynismen må inn i forsvarsspillet og returløpene må implementeres som en selvfølgelighet.


REGRESJON
Gjennomsnittet for baklengsmål per kamp denne sesongen er skremmende høyt (4,58) og man skal skyte hardt og ofte om man skal vinne kamper med slike defensive tall. Selv om dette på ingen måte kun er forsvarets feil, vil forsvaret med økt kynisme, bedre plasseringsevne og kommunikasjon, samt økt presisjon og tempo i oppspillsfasen være en helt avgjørende faktor for om IL Tempo allerede i løpet av denne sesongen kan holde buret rent en hel kamp.

Vi har et akutt keeperproblem (selv om vi har 5. divisjons to største keepertalenter), dog burde det være mulig å gjøre keeperrollen adskillig lettere ved å i større grad hindre motstanderen i å komme til skudd, dødballer og ha større kynisme i angrepsspillet. Får vi flere og hyppigere avslutninger i angrepsspillet vårt vil motstanderen stagges ved at vi får færre overganger imot. Hvis kommunikasjonen og formasjonen blir bedre kan vi etter hvert også tørre å stå høyere med forsvaret og midtbanen for så å vinne igjen ballen høyt på banen og komme i bølger mot motstanderens mål.

Enkelte vil kanskje peke på at skal man vinne fotballkamper, er det et must at lagdelene holder samlet. Både offensivt, ved at forsvaret fyller på bak midtbanen og defensivt ved at angrepsspillerne og forsvaret plasserer seg strategisk rundt midtbanen og hindrer motstanderen til å skape overtall eller å utnytte rommet mellom våre lagdeler. Med tanke på vår hode- og duellstyrke i forsvarsfirern vil vi få en enkel jobb defensivt om vi tvinger motstanderen til å slå langt.

Forum
 
Det skjedde