MANDAG 7. JULI 2003

IL Tempo forsterker laget
TRIO SIGNERTE

Etter en katastrofal åpning på sesongen for IL Tempo, har IL Tempo-ledelsen i samarbeid satt ned foten for flere tap. Spillerkjøp er satt på agendaen og regnskapet er sendt med Morten Berg til Australia, for ikke å påføre ledelsen ytterligere bekymringer. I etterpåklokskapens ånd skal vi i oktober se tilbake på en korrupt høstsesong med en skakkjørt lederstil uten bekymringer for dårlig likvididet eller korrupte styremøter.

"Å bruke penger en ikke har"-ideologi er kombinert med "kjøp ikke usett, bruk først og takk nei etterpå"-strategi og er ventet å bære frukter sportslig sett allerede denne sesongen, samt hjelpe oss med å hente inn ytterligere navn som Erik Eikebrokk, Geir Bekken, Roger Sunde og Eivind Arne Bjaaland til neste sesong. Flere av ovennevnte har gitt konkrete uttalelser til media om at de kan komme til å signere for IL Tempo om tilbudet er interessant nok.

Mandag forrige uke startet aksjonen og allerede sist torsdag hadde Bertelsen sine utvalgte tre. Bosman-markedet var saumfart og Bertelsen var fornøyd. "Jeg skal ikke tulle med noen, jeg fant alle spillerne på Championship Manager. Ben Holan var vanvittig bra på "ufine midler" og "skitne triks," mens Holmer Waatland sine sterke sider var "tåtuting" og "sklitakling." Lånke Solbu hadde ingen spesielt gode verdier, men skikkelig kult navn. Så jeg tok med han i samme slengen ettersom jeg fikk beskjed om å fikse tre nye spillere."

Holan ble sparket fra den israelske klubben Macabi al-Ohana forrige måned etter flere saftige uttalelser i pressen rettet mot klubbens trener. Holan ble kalt inn på teppet for å fortelle sin versjon av saken, men skal ha vist stor mangel på ydmykhet og millionkontrakten skal ha blitt terminert på stedet. Holan saskesparket klubbpresidenten på veien ut, slo seg på flaska og er fortsatt tydelig forslått.

Holmer Waatland derimot, har vært en fløyelsgutt i alle år. Treningsnarkoman, alkoholmotstander og trofast kirkeganger har han høstet rosende ord og stor tillitt fra alle sine trenere opp gjennom årene. Bedrevitere forteller også at spilleren var aktuell for J16-landslaget, noe vi etter intervjuet fant ut at var fabrikert. Holmer Waatland behersker alle posisjoner bak på banen, men har i følge seg selv sine forser på back-plass, preferert høyre.

Da vi skulle møte Erlend Lånke Solbu i en av byens dystre bakgater, grunnet spillerens redser for å bli gjenkjent av gjenger og skumle menn, ble vi en smule skeptisk til spillerens omgangskrets og ukjente fortid. Solbu er kjent for å være en av Fredrik Lamøys mest brukte skålere og en mann av store ord og liten handling. Lånke Solbu har nå skulket 11 prøvespillinger for IL Tempo og det er sådd ytterligere tvil omkring hans profesjonalitet.

Da Lånke Solbu til slutt dukker vi opp, blir vi ikke mindre skeptiske. En kamuflert bamse på godt over 1800 mm kommer brautende rundt hjørnet, dunker inn i veggene på hver side av smuget og synger kjente drikkesanger, mens han hytter ukontrollert med neven i retning "kikkere" i vinduene. Lettelsen er derfor stor når figuren tar av seg en slitt sydvest og avslører narrespillet. Solbu forteller om sin paranoia overfor gjengmiljøet i byen og forteller at han flere ganger har blitt forfulgt av trær og lyktestolper på sene kvelder og at han derfor har fått god bruk for farten sin.

23-åringen forsikrer oss om sin seriøsitet og at han vil satse 110% for IL Tempo den kommende høstsesongen. I to-spann med Fredrik Lamøy forventer han å skape hodebry for ethvert forsvar og nærmest garanterer at han ender opp som toppscorer for IL Tempo denne sesongen.

Måtte lykken stå trioen bi og by på flere seire enn tap. For inspirasjon og vitamininnsprøyting, setter vi følgende IL Tempo-direktiv på dagsorden: "IL Tempo-direktiv 131. Det finnes mange måter å tape fotballkamper på. IL Tempo behersker de fleste."

Forum
 
Det skjedde