TIRSDAG 27. MAI 2003

Midtbaneterrier raser mot ledelsen:
-EIKEBROKK MÅ GÅ!

Etter en katastrofal åpning på sesongen for IL Tempo, har "Gårsdagsbladet" gått i bresjen for å finne forklaringen på hvorfor laget har fått en slik utvikling, og hvilke grep som bør gjøres for å få bukt med tapsrekken. Det første vi gjorde, var å slå av en prat med et par av de sentrale skikkelsene i laget, Arne Aaslid og Ove Hoff. Vi stilte dem følgende spørsmål:

a) Hva har gått galt så langt ?
Arne: Vi spiller uten selvtillitt og formasjon. Treneren fjaser med velvalgte ord, uten å sette dem i sammenheng. Bevegelser i rom 2 med ball, motsatte bevegelser i forsvarsfirern og diagonalpasninger fra ving til ving har på ingen måte fungert. Toppen av iskaka ble nådd sist kamp mot Byåsen, da treneren lot laget i stikken på stillingen 1-0 og rømte til Obs!

Ove: Uten at jeg skal briske meg med lånte fjær og omtale meg selv som bedreviter, er det hevet over enhver tvil at vi har tapt alle kampene denne sesongen. Vi har også scoret færre mål enn motstanderen, noe som har medført at vi har tapt kampene. Dette er et problem, synes jeg.

b) Hvem har skylden ?
Arne: Uten at jeg skal gå i bresjen for å utrope en syndebukk, er det liten tvil om at trener Eikebrokks hode må ofres og serveres på et fat. Jeg har i min karriere aldri sett en mer komplett stall enn det vi har i IL Tempo denne sesongen. Så uten å avsløre for mye om hvem jeg sikter til, er det neppe gått meg mye hus forbi, når jeg anbefaler IL Tempo-syret å se seg om etter nye trener-skikkelser. Jeg tror en spillende trener i stor grad kunne bidratt til å snu den dårlige trenden.

Ove: Uten at jeg skal være syrlig eller prate nedsettende om mine medspillere, synes jeg klubben i hovedsak bør kvitte seg med et par spillere. Erik Hoff og Joakim Rønning har i lang tid bedrevet fotball på et lavere nivå enn resten og bedervet IL Tempo-kollektivet med dårlige holdninger, banaliteter og latterliggjøring av medspillere.

c) Hva må gjøres ?
Arne: Som jeg tidligere har nevnt, anbefaler jeg styret å kvitte seg med deler av det sportslige utvalget og ansette nytt blod. Uten at jeg skal trampe i leirbålet, anser jeg meg selv som en ypperlig ledertype med en komplett fotballfilosofi som jeg tror mine medspillere ville sett stor nytte og sammenheng i. Med meg selv som hovedtrener og Kyrre Kristiansen som hjelpetrener, tror jeg IL Tempo i større grad kunne virkeliggjort de urealistiske målene som Eikebrokk satte før denne sesongen

Ove: Jeg tror at vi er nødt til å begynne å score flere mål enn motstanderen i hver kamp. Hvis ikke skal det bli vanskelig å vinne kampene. Også må vi slippe inn færre mål enn motstanderen. Greier vi å gjennomføre disse to momentene, tror jeg vi skal bli vanskelige å slå.

Etter disse oppsiktsvekkende uttalelsene, var ikke "Gårsdagsbladets" utsendte sene med å ta kontakt med trener Eikebrokk. Vi stilte følgende spørsmål, etter å ha referert uttalelsene til Aaslid og Hoff:

a) Hva har gått galt så langt ?
Eikebrokk: Klubben lider under flertall av middelmådige egosentrikere som ønsker å fremme seg selv for lokalsamfunnet i stedet for å fremme kollektivet og heve IL Tempos sportslige prestasjoner. Det er et utall spillere som prioriterer bowling med frua og sportsfiske i Estenstaddammen fremfor IL Tempo-treninger. Unnskyldningene er patetiske og konstellasjonene er mange i IL Tempo-leiren. Personlig tar jeg ingen skyld for resultatene så langt, mitt opplegg er i tråd med NFFs standardoppsett for et topplag og treningene er utarbeidet på NFF-seminar med flere av Norges topptrenere til stede. Hva fotballfilosofien angår, er denne godkjent av NFF og patentert.

b) Hvem har skylden ?
Eikebrokk: I alle fall ikke jeg. Uansett er jeg sjefen og tillater ikke at spillerne plukker meg på nesen. Den nevnte duoen kommer til å få en klekkelig bot og suspenderes fra de neste kampene. Skal IL Tempo fungere er det viktig at vi står sammen og ikke spriker med begge bein og viser frem stasen til motstanderne. Hvis jeg skal peke på enkeltspillere som har mest skyld, vil jeg trekke frem Joakim Rønning og Frank Halvei. Spesielt sistnevnte har vært middelmådig denne sesongen.

c) Hva må gjøres ?
Eikebrokk: Ingenting som ikke allerede er gjort. Med Aaslid og Hoff jr. suspendert sier laget seg nesten selv og jeg er ikke i tvil om at vi vinner neste kamp mot Flatås. Det vurderes fortløpende spillere som prøver seg på trening om disse er gode nok til å forsterke laget. Foreløpig har ingen av disse vært stort bedre enn Kyrre Kristiansen og ble derfor fjernet fra treningen og erklært uønsket i fremtiden.

For å oppsummere Eikebrokks øvrige uttalelser, ønsket han i stor grad å påpeke at IL Tempos form er stabilisert og at det er viktig at laget opprettholder trenden som er vist de siste kampene, med å ikke falle nedover på tabellen. Poengsankingen er også stabil og at IL Tempo scoret 3 ganger så mange mål i sist kamp som i hele sesongen forøvrig, kan ikke sees på som annet enn positivt. Eikebrokk ønsket også å trekke frem viktigheten av at det ikke er flere gruskamper denne sesongen og at Valentinlyst trolig kommer til å ta mange seire denne sesongen.

 

Forum
 
Det skjedde