Øya FC banket topplaget 3-0 på Lade kunstgress

Tirsdag 10. mai 2005 .:. 17:30 Lade kunstgress
Øya FC - Lade FK 3-0 (0-0)
1-0 57'
2-0 63'
3-0 68'

(1. omgang) Lade FK ut i 4-4-2 formasjon uten press på ballfører og med lite bakrom. Startet presset først på egen halvdel, som de har for vane å gjøre mot IL Tempo, og skulle opplagt satse på kontringer på trege spisser. Taklingsyngelen Jaques Bromet med kampens største sjanse halvveis i 1. omgang, men bommer fra 2 meter foran åpent mål. Årets bom? Dette skulle vise seg å bli kampens vendepunkt da Øya FC tar fullstendig over etter dette, og triller ball i hatt med Lade FK. Bortelaget hviler ikke med kula et sekund og blir løpende mye imellom. Ingen scoringer før pause, men det skortet ikke på mulighetene.

(2. omgang) Øya FC fortsetter der de slapp og gjør et par taktiske rokeringer, eller rokkeringer som VG liker å skrive. Mens Øya-trener Renato Buso påpekte hva han ønsket av gutta i 2. omgang, slet Morten Hjørnevik adskillig mer for å få gjennomslag for sine meninger. Ronni Edvardsen var uenig i alt det Hjørnevik sa, mens #21 Jaques Bromet ikke skjønte et ord av det som ble sagt, og tenkte nok mest på missen i 1. omgang. Espen Karlsrud ble etter hvert byttet ut og Øya begynte å valse over en stakkarslig venstresida for Lade FK. 1-0 målet kommer etter en gjennomløpning og tuttis på keeper, 2-0 etter en corner som går rett i mål og 3-0 etter en forferdelig forsvarstabbe av høyreback Ketil Størseth.

-Manglet viktige spillere
Lade FK-manager Morten Hjørnevik var særdeles ordknapp etter kampen med understrekte et stort savn av pollenallergiker Øyvind Moldestad, den ulykksalige bonden Roger Karlsen og Frank Walstad som skal ha blitt utestengt før denne kampen grunnet en slåsskamp på Lade-trening sist uke.

- Dette tapet var et slag i trynet, men vi har tenkt å slå tilbake allerede neste kamp. Vi ble for utålmodige fremover og Øya fikk etter hvert lefle seg med vårt bakrom, noe som er utilgivelig om vi ønsker å henge med i toppen, men vi lærer fort av våre feil, avslutter Hjørnevik.

Øya FC-trener Renato Buso ønsket ikke å prate med IL Tempos utsendte av rent taktiske årsaker da Øya FC tar imot IL Tempo til en tidlig seriefinale(?) om to uker.