TIRSDAG 6. DESEMBER 2005

IL Tempo imponerte alle i Buvik Cup
Utslått på overtid

(Buvik) Etter Steinar Larsen og Tommy Riises krumspring under diverse julebord natten før, var det kun 6 menn som tok turen utover til Buvik og den sagnomsuste Buvik Cup'en lørdag 3. desember. I keeper Riises fravær måtte John Johnsen, til sin store glede, igjen ta på seg keepertrikoten og utvide denne som best han kunne. Vidar Jenssen glemte av den grå joggebuksa med hull på kneet, og skyldte på at Beider hadde stjålet den, mens Ingvar Ljosland og og Emil Hauge ble lånt inn fra Nardo etter strenge formaninger fra høyere hold.

IL Tempo hadde mye å bevise, ikke minst etter den seneste tids skuffelser både i Heimdal Indoor og diverse løkkecuper, men også etter fjorårets skandaleshow i Buvika. Den gangen røk Ingvar Ljosland på rødkort etter et ufint forsøk på nedsparking etter bare 2 minutter. Nardo-kollega Emil Hauge ville ikke være snauere og også han måtte forlate banen etter å ha hundset dommere, motspillere og publikum. Sistnevnte svarte med tilrop fra tribunehold og trampeklapp. Revansjelysten var stor, men påtroppende IL Tempo-trener Geir Bekken advarte mot en vanskelig gruppe, dog ikke fordi Gimse var det 4. lag, men fordi Tiller og Buvik var de to første - to 3. divisjonslag...

Uavgjort mot Tiller - knuser Gimse
Allerede i første kamp møtte IL Tempo kanskje den største favoritten, nemlig Tiller, laget som vant Heimdal Indoor og den gangen slo IL Tempo 4-2 i innledende. Denne gangen hadde Tiller toppet laget og det viste seg i en tidlig 3-1 ledelse. Det skal dog sies at IL Tempo ikke ankom hallen før minuttet før start da Johnsen kjørte til Orkanger i stedet for Buvik. IL Tempo ristet av seg sjokket og kjørte over Tiller de siste 10 minuttene. Kampen endte 3-3, Ingvar Ljosland scoret alle målene.

I den andre kampen stod Gimse på motsatt banehalvdel. Taktikeren Geir Bekken samlet tidlig sine tropper for oppvarming og garderobeprat, mens tjukkasene John Johnsen og Vidar Jenssen inspirerte sine med å proppe i seg boller og kameler, med de hakket mer seriøse Emil Hauge og Ingvar Ljosland skeptisk bivånende. Kampen skulle ikke by på de største problemene, til tross for at ex Royal Tempo-er Frode Dahl førte Gimse opp i en tidlig 1-0 ledelse. IL Tempo svarte med to mål av Erik Eikebrokk og et av Ingvar Ljosland før Gimse scoret dagens mest pikante selvmål. Keeperen førte ballen over midtstreken og fyrte av et kanonskudd som traff Gimse-spissen i foten og gikk i bue over alt og alle og ruller rolig inn i eget mål. IL Tempo vinner 4-1 og trenger uavgjort i siste kamp mot 3. divisjonslaget Buvik for å gå videre. For å vinne pulja må IL Tempo oppnå et bedre resultat i sin siste kamp enn det Tiller gjør.

Dårlig konsentrasjon siste 3
Etter godkjente kamper mot Tiller og Gimse stiller IL Tempo-spillerne store krav til seg selv og hverandre. Taktiske planer legges gjennom spillerråd og her skal ikke avansementet rotes bort gjennom taktløshet og nykker. Buvik kommer knapt til sjanser og IL Tempo scoret jevnt og trutt 3 mål, to signert Eikebrokk og et av Ljosland. Duoen har scoret alle IL Tempos mål i gruppespillet. Det eneste negative i denne kampen er de siste 3 minuttene hvor laget faller tilbake til gamle synder og begynner med det respektløse fjaset som alle kjenner IL Tempo for. Respektløshet for motstanderen straffer seg alltid, denne gang i form av at Buvik scoret et trøstemål helt på slutten etter flere ganger å ha kommet alene med keeper grunnet IL Tempo-slurv. Dette medfører at Tiller kommer foran IL Tempo i pulja på flere scorede mål og møter dermed vesentlig svakere motstand i kvartfinale og semifinale.

IL Tempo-gutta lar seg ikke affisere og forbeholder seg retten til å glede seg over det positive i en sådan stund. Laget gikk tross alt videre og spilte opp mot sitt aller beste mot kvalifiserte motstandere fra høyere divisjoner. I kvartfinalen venter et nytt Buvik-lag, denne gang en annen gruppering enn den fra dagen før. Bedreviteren Geir Bekken antar at lagene er jevngode, noe som underbygges av distriktskjenneren Eirik Rønning.

Siste 3 blir igjen avgjørende
IL Tempo møter opp flere minutter før kampstart, mens innbytter Steinar Larsen visstnok skal ha møtt opp flere timer før for å forsøke å prate seg inn på laget. Larsen har kommet seg etter fredagens fyllekalas og lanserer seg selv som IL Tempos redningsmann, joker og trumfkort i avgjørelsens stund. Han kunne fått rett...

Oppskriften er såre enkel og veldig like den fra dagen før. God defensiv organisering og få personlige feil. Buvik kommer knapt til en sjanse første 10, mens IL Tempo har en håndfull uten å omsette dem. Til tross for at IL Tempo spiller uten innbyttere, Rønning jr. var på fylla dagen før og stirrer apatisk ut i lufta uten å antyde at han ønsker å komme inn i disse avgjørende minutter, men viser slettes ingen tegn på mangel på krefter i det laget går inn i en meget god periode. Etter møysommelig oppbygging presses Buvik langt tilbake på egen halvdel og Ljosland fyrer av fra 15 meter - ballen fyker i nota og IL Tempo tar første stikk midtveis i kampen. 2-0 følger ikke lenge etterpå når Emil Hauge scorer sitt første i cupen etter en frekk volley fra nærmest død vinkel. 2-0 og det er 6 minutter igjen av kampen.

Buvik poler ballen veggis og er tydelig frustrerte, trenren river av seg siste rest av hår og laget har tydelig gitt opp. Keeper Johnsen har ikke hatt noe å gjøre defensivt, men har fått en nærmest fri rolle offensivt. Buvik fremstår som fantasiløse og alt annet enn et 3. divisjonslag. Eller så er det IL Tempo som fremstår som noe langt bedre enn et 5. divisjonslag. Men kjære leser, som du for lengst har forstått, ting skulle ikke gå som de burde gå. IL Tempo driter seg ut og faller igjen tilbake til gamle tendenser, til tross for advarselen dagen før. Jenssen kløner det til noe helt forferdelig 3 minutter før slutt og Buvik dunker inn 1-2. Nervene slår ned som et lyn i IL Tempo-leiren og alle er innforstått med at resten av kampen blir et bombardement av IL Tempo-målet. Buvik får nye krefter og det virker som Buvik-treneren ikke er fullt så hårsår lenger.

Det er bare sekunder igjen og IL Tempo ser likevel ut til å greie seg etter en skikkelig skjerpings. Buvik lemper ballen mot IL Tempo-målet som stanger ballen ut, Buvik får klokketreff fra nesten midtbanen og Emil Hauge kaster seg som en tiger og redder skuddet som hadde redning helt oppe i krysset. En fantastisk redning av Ivar Selnæs' største fan, men hva skjer? Straffe? Rødt kort? Det står 0:02 på klokka...

Resten av cupen er et trist sorti. Johnsen nekter å overlate straffesparket til Larsen fordi han aner muligheten til å bli helt. Straffesparket er midt i mål, men Johnsen rekker aldri ned til ballen. I ettertid hevder Johnsen at straffesparket satt limt i krysset, men at han tar kritikk for Buviks vinnermål i sudden death. For det måtte bare komme. Med Hauge utvist må IL Tempo spille med en mann mindre i 3 minutter og midtveis i denne perioden greier Buvik endelig å omsette overtallet i tellende resultat. Et innlegg (!?) fra venstre mot cupens minste spiller er for høyst for Johnsen som taper i lufta. Buvik vinner 3-2 og er klar for semifinale.

PS: Tiller vinner 7-1 i kvartfinalen, 7-0 i semifinalen og 5-2 i finalen. I tillegg blir hendelsen dekt av Adresseavisen. Bra Vidar!

PPS: Idet Emil Hauge blir utvist (for 3. gang denne innendørssesongen) blir han igjen trampeklappet av parketten. Mye kan man si om Buvikinger, men at de husker sine fiender, er i alle fall noe man kan si med sikkerhet...

Resultater Buvik Cup

Innledende
Tiller 1 - IL Tempo 3-3
Mål: Ingvar Ljosland (3)

IL Tempo - Gimse 4-1
Mål: Erik Eikebrokk (2), Ingvar Ljosland, selvmål

Buvik 1 - IL Tempo 1-3
Mål: Erik Eikebrokk (2), Ingvar Ljosland

Kvartfinale
Buvik 2 - IL Tempo 3-2 (s.d.)
Mål: Ingvar Ljosland, Emil Hauge


.: Relaterte saker :.
IL Tempo påmeldt Tiller Cup og Charlottenlund julecup

.: Diskusjonsforum :.
Hvem blir ny trener i IL Tempo?


 

Forum
 
Det skjedde