IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ AVLEGGS: De store forbundspampene har bestemt at dette ikke lenger er nødvendig. IL Tempo har valgt å opponere. (Foto: MIRROR)

 Regel-revolusjonen fortsetter. Fotballens regelverk er knapt til å kjenne igjen etter nye revideringer
05/04/17 › I takt med internasjonale forbund som UEFA og FIFA, samt nasjonale logrepudler som NFF, fortsetter Trøndelag Fotballkrets å gjøre massive endringer i fotballens lovverk. IL Tempo velger å opponere på sitt vis!

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2017

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 03/04/17 › Etter kampen Flatås 2-3 IL Tempo: Tallet er tre for André
   › 23/03/17 › NFF: Nye regler og presiseringer før 2017-sesongen
   › 23/03/17 › IL Tempos «norgesturné» latterliggjøres av bygdetroll


(Trondheim) Når 2017-sesongen sparkes igang i slutten av april er det en gang så konservative regelverket, basert på fotballens første spirende strå, trukket opp med røtter, endret nesten til det ugjenkjennelige.

– If it's not broken, why fix it? heter et snart utslitt ordtak.

Det startet med innføring av hands-regel (fotballen var opprinnelig en avart av rugby), offside, drakter (i gamle dager skilte man gjerne lagene med de med og uten hatter, eller de med og uten bart), og fortsatte med tall på ryggen, offside og regel om tilbakespill.

Sammenlignes dagens fotball med det som ble en populær arbeiderklassesport for 150 år siden, ligner den ikke lenger på seg selv.

Før 2017-sesongen har NFF vedtatt to nye regler som omfatter samtlige norske aktive divisjoner.

NYE REGLER
Regelendringene gjelder følgende to situasjoner:

  • Frata en positiv angrepsmulighet i straffesparkfeltet
  • Avspark ved kampstart og etter mål

Nytt i 2017 er at hvis spilleren fratar en positiv angrepsmulighet i straffesparkfeltet, etter å ha gjort et ærlig forsøk med å takle ballen eller utfordret motspiller om ballen – skal det ikke følges opp med gult kort.

IL Tempo kommer til å ta avspark
på den klassiske måten i hele
2017-sesongen

Det er fortsatt slik at hvis spilleren fratar en positiv angrepsmulighet i straffesparkfeltet, uten et ærlig forsøk på ballen (holder, skubber, hands osv.), skal det som tidligere følges opp med gult kort.

MERKNAD (journ.anm.): Skubbing er altså ikke lenger tillatt i fotball.

AVSPARK
Når det gjelder avspark, så innføres det nå at den som tar avsparket kan stå på motstanders banehalvdel (altså at ballen kan slås bakover uten at den først krysser midtstreken, journ.anm.).

I det som er en blanding av stille protest og hyllest til fotballens førstefødte tanker, har IL Tempo valgt å opponere mot de stadige regelrevideringene.

– IL Tempo kommer til å utføre samtlige avspark på den klassiske måten i 2017-sesongen, med to spillere over ballen, sier IL Tempo-trener Erik Hoff.

PRESISERINGER
Hands: Disiplinær oppfølging når spilleren bruker hånden forsettlig for å skape seg en positiv angrepsmulighet eller en åpenbar målsjanse.

DOGSO (hindre en åpenbar målsjanse/Deny an Obvious Goal Scoring Opportunity). Bruk av fordel ved DOGSO-situasjoner: I regelen om hands presiseres det at dersom en spiller prøver å lure dommeren med forsettlig bruk av hånden for å skape seg en åpenbar målsjanse eller en positiv angrepsmulighet, skal det føre til advarsel/ gult kort.

Når det gjelder DOGSO-situasjoner så presiseres følgende: Hvis det vises fordel i en DOGSO-situasjon, skal det blir gult kort hvis angripende lag scorer, og rødt kort hvis angripende lag ikke scorer.

TJUVSTART
Norge tjuvstarter på resten av verden med å innføre de nye reglene allerede nå:

- IFAB (International Footbal Association Board) innfører disse endringene fra 1. juni. Da er vi midt i vår sesong, og for å unngå å endre reglene underveis i sesongen så velger vi å implementere dette nå, sier NFFs dommersjef Terje Hauge.

Hva blir det neste? Indirekte frispark imot for å holde ballen for lenge i laget, oransje kort eller videodømming på innkast?

MERK: Norges Fotballforbunds føringer står skrevet i kursiv.


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo