IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ MUSKELKAMP UTEN KNOCKOUT: John Johnsen hadde Anders Dybwad i knestående, men Lånke-spilleren kom seg opp i stående. (Foto: Erik Eikebrokk)

 Lånke 1-1 IL Tempo: IL Tempo hadde opprykksfavoritten i kne
15/05/17 › Etter det katastrofale hjemmetapet for dumpekandidaten Svorkmo, har det vært samling i bånn for IL Tempo. Mot Lånke så det lenge ut til å gå hele veien til topps.


 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016
   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 05/05/17 › Etter kampen: IL Tempo 2-3 Svorkmo
   › 29/04/17 › Dette skriver Rindal om kampen: «Nytt tap for A-laget»
   › 24/04/17 › Oppsummering av første serierunde: Opprykksfavorittene leverte varene

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   12/05/17 Lånke kunstgress

 LÅNKE
 IL TEMPO

1
1

   68° 0-1 André LARSEN str (Larsen felt)
   86° 1-1

  › IL TEMPO 4-3-3
1
Bård HAUGVIK
8 •••
9
Trond-Erik SKÅREN
6
13
Magnus SANDNES ©
8 ••
4
Vegar OLSEN ‹ 32°
6
12
Eirik NESS SKÅREN
6
21
Øystein WINSNES
6
33
Erik EIKEBROKK
5
20
John JOHNSEN
5
25
André LARSEN
6
31
Martin HUSEVÅG
6
18
Åsmund NIELSEN ‹ 58°
4
  › BENKEN
8
Vidar JENSSEN › 32°
7 •
11
Kenneth BUVIK ‹ 58°
7
avr (13)=6,15 » avr (11)=6,0

  › Dommer: Paul Daniel JOHNSEN

  › Gule kort: IL Tempo (1)
  › Gule kort: Lånke (2)
  › Tilskuere: 63

7
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

(Lånke) Etter det forferdelige poengtapet på hjemmebane for Svorkmo, stilte IL Tempo PLAY det betimelige spørsmålet «hva har egentlig skjedd med IL Tempo?»

Spillerne lurte på det samme spørsmålet selv, og tok det opp i plenum på tirsdagens trening. Diskusjonene gikk lange og fruktige, før Flatås fikk smake «nye IL Tempos» vrede i en internkamp mellom de to treningsnaboene.

IL Tempo så ut til å være tilbake. Eller var det bare et blaff?

Den virkelige testen skulle komme på bortebane mot opprykksfavoritt Lånke (selv om Flatås leder sin 5. divisjonavdeling, uten poengtap, er det noe trist og sørgesløst over de andre avdelingene i årets 5. divisjon).

Oppladningen foregikk likevel ikke uten dramatikk - på keeperplass. Bård Haugvik hadde rett etter tapet for Svorkmo veivet det hvite flagget, og krevd pause på grunn av kink i ryggen, strekk i høyreslegga og det som verre er.

Planen var derfor at Jørgen Schjølberg skulle holde keeperfortet mot Lånke. Men så dro Schjølberg på seg bihulebetennelse og andre hypokondriske sykdommer.

Dermed måtte Haugvik knaske både ibux og paracet for å bli «frisk» på rekordtid.

Mon tro om det bare var smertestillende tabletter Haugvik spiste, for HVILKEN kamp han kom til å levere mot Lånke.

Mon tro om det bare var smertestillende tabletter Haugvik spiste

IL Tempo gikk ut i en vanlig 4-3-3, men etter suksessen mot Flatås, var det klart at laget skulle ut i en langt mer aggressiv og høyere pressformasjon enn vanlig. Backene ble skjøvet høyt, indreløperne helt opp i ryggen til angrepstreern, og de tre på topp skulle omkranse 16-meteren til Lånke, og aldri la dem sette igang.

«Lånke-sjokket» fungerte perfekt, og hjemmelaget kom seg aldri ut av egen sone, men ble gang på gang tvunget til å spille tilbake til egen keeper, som hadde ingen andre valg enn å klinke til på direkten.

Flere ganger var Husevåg & co. nær ved å snappe ballen.

Lånke kom seg etter sjokket, men det var IL Tempo som kom til de første store sjansene. Både Trond-Erik Skåren og André Larsen hadde muligheten til å bredside ballen i mål fra gode skuddleger. Det ble bare nesten.

Så snudde kampen.

Lånke la om planen, spilte mer direkte fotball, og greide å lure IL Tempo bort fra det høye, samlede presset. Det ble altfor store avstander mellom IL Tempos ledd, og Lånke spilte seg etter hvert til mange store sjanser.


   ‹ KLARE TIL INNSATS: Kaptein Magnus Sandnes krevde innsats av spillerne - og fikk svar på tiltale. (Foto: Erik Eikebrokk)

Det var bare et lite under - og en stor Bård Haugvik - som hindret scoringet for hjemmelaget.

Ingen grunn til å endre på spesielt mye i pausen. Vidar Jenssen hadde kommet inn for en Vegar Olsen, som fikk føling med alderdommen midtveis i første omgang. Heldigvis holdt Jenssens følsomme lyske stand gjennom resten av kampen, slik at tapet av stopperkjempen knapt var merkbart.

Med friskt mot gikk IL Tempo nok en gang ut høyt.
Og nok en gang fungerte
det bra

Med friskt mot gikk IL Tempo nok en gang ut høyt. Og nok en gang fungerte det bra.

En skulle tro at Lånke var forberedt på at IL Tempo gikk for den samme taktikken igjen, men denne gangen hadde ikke Lånke noe godt svar.

Etter hvert kom Kenneth Buvik inn for Åsmund Nielsen, André Larsen ble flyttet over på venstre kant, og plutselig var det IL Tempo som skapte sjansene i det som utviklet seg til å bli en hawaii-kamp, med mange overganger.

Etter flere opplagte muligheter, og en høyst tvilsom offside-annullering, var det endelig klart for scoring.

John Johnsen, Erik Eikebrokk og André Larsen kombinerte fikst på venstre hjørne av Lånkes 16-meter, og plutselig var sistnevnte gjennom, alene, én-mot-én med hjemmelagets bakerste forsvarsspiller. Larsen gikk i bakken og dommeren dømte straffe.

Larsen gjorde ingen feil. IL Tempo jublet som om seieren var sikret. Det var bare ett problem; det var fortsatt over tjue minutter igjen. Kunne IL Tempo holde ut?

Lånke greide endelig å få skikk på spillet sitt igjen, flyttet flere folk i angrep, men åpenbarte med det mange store rom i forsvar.

Kampen lå dermed på vippepunktet. Kom Lånke til å utligne som resultat av sitt massive press, eller ville IL Tempo greie å utnytte de massive rommene som hjemmelaget stadig vekk la åpne etter seg?

Høyst gledelig at dommer Johnsen løftet armen, blåste i fløyta og markerte for fem-meter til
IL Tempo

Det skulle dessverre vise seg å bli det første, men likevel ikke uten dramatikk. For også Lånke skulle få et mål annullert. Dette var det derimot ingen tvil om.

Et indirekte frispark fra 18 meter blir satt mesterlig i mål bak Bård Haugvik, til IL Tempos store frustrasjon. Ikke fordi noen tenkte på at målet skulle bli annullert, men fordi det virket som et høyst unødvendig baklengsmål.

Derfor var det høyst gledelig at dommer Johnsen løftet armen, blåste i fløyta og markerte for fem-meter til IL Tempo.

Men fortsatt var det femten minutter igjen å spille.

Og Lånke skulle få sin fortjente utligning. To ganger på to minutter maktet ikke IL Tempo å klarere ballen skikkelig. To ganger havnet klareringene inn mot sentrum av banen, antakelig det verste rommet å klarere en ball. Den første gangen slapp IL Tempo med skrekken. Den andre gangen gjorde de det ikke.

Lånke vinner ballen på 25 meter, slår én pasning i bakrom, og så får Lånke den siste store sjansen de har håpet på. Chippen forbi Haugvik er elegant nok.

Dermed ender det 1-1 på Lånke kunstgress. Begge lag føler nok i ettertid at de i hvert fall kunne vunnet, men kanskje var uavgjort likevel et fair resultat.

Dette var ikke en fotballkamp hvor man kunne avgjøre serien, men det var en kamp man kunne bygge selvtillit for det som skal komme.

Dét gjorde IL Tempo. Og dét var sannsynligvis viktigere enn tre poeng.

Testen var bestått.


   ‹ VENNER OG FIENDER: Utenfor banen er Anders Dybwad og John Johnsen gode kolleger. På banen er de bitre fiender. (Foto: Erik Eikebrokk)

DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 HORRIBEL 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 DÅRLIG 4 UNDERKJENT 5 MIDDELS 6 SOLID7 FORMIDABEL 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

Utviklet av EE33 for IL Tempo