IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ HAPPY ENDING? Trond-Erik Skårens skademareritt går endelig mot slutten. (Foto: Vidar Guttormsen)

 Gullgutten har vært skadeplaget i flere år: Nå er IL Tempos Happy Gilmore på vei tilbake
07/03/16 › Da han signerte for IL Tempo ble han lansert som 5. divisjons raskeste spiller - en fabelaktig lynving som kunne drive motspillere til vanvidd og skyte hanskene av motstanderens keeper. Så hva skjedde egentlig med Trond-Erik Skåren?

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 13/03/15 › Hva er egentlig idrettsbrokk, kjent som "Gilmore's pain"?
   › 05/02/15 › John Johnsen frykter at sesongen kan gå fløyten etter brokk-sjokk
   › 02/03/14 › Etter kampen: IL Tempo 2-1 Nardo 3


(Trondheim) Snart to år har gått siden Trond-Erik Skåren herjet med tidligere medspillere i treningskampsdebuten mot Nardo 3. Eksperter og IL Tempo-fans var i ekstase, en ny gullalder for IL Tempo ble spådd, og med de to solgudene Skåren og Magnus Sandnes i front kunne ikke IL Tempo unngå å lykkes...

  » HUSKER DU?
   Trond-Erik Skåren og Magnus Sandnes banket gamle lagkamerater i IL Tempo-debuten

Men alt som skinner viste seg ikke å være gull. Gull har blitt til gråstein - med to 4. plasser på rad som tellende resultat. Mellom seg har duoen scoret i underkant av 20 mål på to sesonger.

Det går raskt fremover, men jeg blir nok ikke kampklar før til høsten

For mens Sandnes har frekventert flere fjelltopper, badelaguner og skybar'er enn treningsfeltet, har Skåren hinket rundt som en halvskadd fattigmanns-Ronaldo, alltid med en fysikalsk diagnose som foklaring for enda et forfall.

IDRETTSBROKK
Skåren syntes to år for halv maskin var nok. 4. januar ble han operert for Gilmore's groin.

Idrettsbrokk er et sår i buken. Under inngrepet dras vev fra magen og ned i såret. Dette er en skade som påvirker hele bekkenet, især lyskene.

Siden inngrepet har Skåren gått til fysikalsk behandling - men det er fortsatt uklart når han kan regnes som "match fit".

– Nå er jeg i gang med å trene opp buken. Det går raskt fremover, men jeg blir nok ikke klar til å spille kamp før til høsten.

IL TEMPO-FENOMEN
Tidligere har både Vidar Guttormsen, Emil Hauge, John Johnsen og Åsmund Nielsen slitt med de samme problemene. Per dags dato er det kun Hauge og Skåren som er satt ut av spill. Hauge er noen måneder foran Skårens tidsskjema.

– Jeg kommer til å starte å spille litt med ball i april/mai. For full bevegelse og styrke trenger jeg nok noen måneder ekstra.

 
Ambisjonen er å ha det gøy på trening og i kamp  

Like viktig som selve inngrepet og opptreningen, er tålmodighet.

– Ofte oppstår belastningsskader andre steder etter en slik operasjon. Det vil jeg helst unngå, sier Skåren innsiktsfullt.

Med positive svar både fra fysioterapeut, leger og kropp, har Skåren begynt å se lysere på den sportslige fremtiden. Er håpet om en ny gullalder mer enn saga blott?

– I år er ambisjonen at jeg skal klare å spille en hel fotballkamp uten smerter. I tillegg vil jeg ha det gøy på trening og kamp.

GOD VINTERSESONG
Siden november har IL Tempo trent to ganger cageball i uka. Antall på trening har variert mellom 8 på dårlige dager, og helt opp til 16. Skåren håper dette borger godt for fortsettelsen.

– For at fotball skal være gøy må, for det det første, alle gjør det de kan for å prioritere trening og kamp. Vi kan ikke være 5-10 mann på trening og slite med å skrape sammen 11 mann til kamp.

IL Tempo har allerede rukket å spille to treningskamper. Begge gangene har dårlig vær og utenomsportslig påvirkning fått mye fokus. Senest da Bård Haugvik truet med å forlate banen før kamp, i protest mot værgudene.

Fotball skal være gøy, men da må alle bidra!

– Fotball skal være gøy, og da må alle bidra, enten det er fra start av, via innhopp eller som heiagjeng fra tribunen.

STOR TROPP
Per dags dato teller IL Tempo-troppen 26 spillere - noe som både kan være et luksusproblem, samt gjøre det vanskelig å gi alle spillerne nok spilletid.

– For det andre må alle være lojale mot medspillere og treneren. En som alltid gjør sitt beste, kan ikke klandres. Men en som furter over småting og fraskriver seg ansvar, er ingen lagspiller, og ødelegger for laget, sier Skåren.

NY TRENINGSKAMP TIRSDAG
Tirsdag 8. mars spiller IL Tempo sesongens tredje treningskamp - borte mot 4. divisjonslaget Lånke.

Inntil han kan bidra banen lover IL Tempos Happy Gilmore å gå foran som lojal førstesanger i heiagjengen. For som Skåren sier.

– En som vil lagets beste, handler også til lagets beste!


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo