IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ FAVORITTBANE? IL Tempo har aldri tapt på Langsand gras. Tre kamper mot Rissa har endt med to uavgjort og én seier. (Foto: Erik Hoff)

Rissa 2-2 IL Tempo. Kampen om sølvmedaljen lever i beste velgående
21/08/16 › IL Tempo hadde aldri tapt på Langsand gras, og gjorde det ikke denne gangen heller. Bare så synd det hjelper så lite i gullkampen.

‹› RELATERTE SAKER
   › 06/05/16 › (Video) Skalmerås i seiersrus etter å ha lurt IL Tempo: –  Hvem er Odd Iver Røstad?

KAMPREFERAT

(Rissa) For samtidig som Rissa og IL Tempo spilte 2-2 på Langsand gras, vant Melhus sin siste vanskelige bortekamp for sesongen.

– Det er bare å gratulere Melhus med gullet, sier Erik Hoff.

Et mannefall uten sidestykke gjorde at IL Tempo-trener reiste over fjorden med bare 12 spillere.

Og det til sesongens klart viktigste kamp. IL Tempo MÅTTE vinne for å holde liv i gullkampen.

Da kreftene ebbet ut omkring timen spilt, var det like mye et spørsmål om å hindre Rissa i å ta over andreplassen på tabellen, som å jage seiersmål.

I en hawaii-preget siste halvdel av andre omgang hadde begge lag sjanser til å avgjøre kampen.

Det var ikke store overraskelser da IL Tempo-laget ble offentliggjort en time før avspark. Med både Vidar Guttormsen, Emil Hauge, Robert Preller og Ketil Thorsø ute av forskjellige årsaker, startet Andreas Gullaksen sin andre seriekamp på rappen som back.

Vidar Jenssen, ikke akkurat i matchform, startet som anker, i Jørn Ove Asklunds fravær. Bruno Coelho måtte ta til takke med den sure benkeplassen.

–  Bruno Coelho var IL Tempos viktigste spiller i dag, jattet trener Hoff.

Treneren så ut til å ha truffet med tilnærmingen sin til kampen. Kanskje var det en fordel å ikke reise utover med flere enn tolv mann.

Bruno Coelho
var IL Tempos viktigste spiller
i dag

IL Tempo fikk en kanonstart på kampen da Thomas Lervik omsatte John Johnsens pasning, etter bare fire minutter.

Kunne det holde?

Nei, det kunne det ikke, for Rissa brukte ikke lang tid på å slå tilbake - vel og merke etter å ha fått god hjelp.

Først skrudde de en lav corner rett i mål, Magnus Sandnes tok på seg skylda når Bård Haugvik vel så gjerne kunne gjort det. Så etter at en slapp støttepasning fra John Johnsen ikke ble klarert skikkelig av kaptein Sandnes.

Så fort kan en fotballkamp snu.

I mellomtiden byttet Andreas Gullaksen plass med Trond-Erik Skåren.

– En genistrek, ifølge trener Hoff, som nå også har påtatt seg oppgaven å vurdere egen innsats.

En merkelig fotballkamp. Rissa var best de første tjue minuttene, da ledet IL Tempo 1-0. Så tok IL Tempo fullstendig over, omgangen ut, men det var Rissa som scoret to mål.

Sjansen for
å score er
størst når motstanderen har ballen

Således lever Drillos teori, om at sjansen for å score mål er størst når motstanderen har ballen, i beste velgående.

Både Gullaksen og Skåren spilte seg stort opp etter det interne byttet, og det var førstnevnte som var nest sist på ballen da IL Tempo fikk sin fortjente utligning.

– Et kjempeangrep, oppsummerte Hoff.

John Johnsen scoret, og nullet med det ut sin involvering i Rissas ledermål. Resultatet stod seg ikke bare til pause, det stod seg helt til slutt.

Noe som er smått utrolig, ifølge rapportene fra Langsand gras. IL Tempo bombarderte til tider Rissa-målet; bølge på bølge, sjanser alene med keeper, og stangskudd.

– Gullaksen var vel alene med keeper tre ganger. André skjøt fra død vinkel to ganger, og Åsmund skjøt i stanga én gang! Vi hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre. Et ran, sa IL Tempo-trener Erik Hoff.

Nærmere enn Åsmund Nielsens stangskudd midtveis i andre omgang kom aldri IL Tempo. Kanskje var det også siste rest av gullhåp som røyk da kanonskuddet smalt i stanga og gikk rett ut igjen.

- Det gikk bra i dag, helt til André ba meg om å legge inn med høyrefoten, sa IL Tempos beste spiller, Nielsen etter kampen.

Det var liten tvil om hvilket lag som ønsket å vinne mest. Etter at Rissa tapte toppkampen mot Melhus for to uker siden, innrømte Rissa-trener Kent Henrik Skalmerås at gull-løpet var kjørt, og at de nå gikk for andreplassen.

Typisk at
det endte uavgjort

Det vistes på spillet. Rissa la seg lavt på egen hjemmebane og forsøkte å kopiere oppskriften fra det omvendte oppgjøret på Romolslia kunstgress i mai; kontringer.

Planen kunne fungert. Etter hvert som IL Tempo-kreftene ebbet ut, kom Rissa til flere og flere kontringer. Skalmerås, som ikke kan ha telt sjanser, mener uavgjort var rettferdig.

– Typisk at det endte uavgjort. IL Tempo var gode til å stykke opp spillet vårt med fysisk spill, så jeg vil si at det var et fortjent poeng, sier den spillende treneren, som nok en gang gikk målløs av banen.

Dermed lever sølvkampen i beste velgående. IL Tempo har tre poeng forsprang ned til Rissa. IL Tempo har femten plussmål, Rissa har fjorten.

Avstanden opp til serievinner Melhus er nå fem poeng, og 5. divisjon avdeling 3 synes avgjort.

IL Tempo slapp inn to mål for tredje kamp på rad.