IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ TAKK FOR SEIEREN: På femte forsøk tok endelig Rissa IL 1sin førte svarte skalp. (Foto: Erik Eikebrokk)

IL Tempo 2-4 Rissa IL. Pauseprat og formasjonsendring kostet dyrt
05/05/16 › Så skjedde det til slutt: Rissa IL tok sin første IL Tempo-skalp. Et taktisk grep fra hvert av lagene i pausen var nok til å snu kampen på hodet.

‹› RELATERTE SAKER
   › 05/05/16 › Før kampen IL Tempo v Rissa IL: Odd Iver Røstad scorer alltid mot Rissa

KAMPREFERAT

(Romolslia) Det måtte kanskje skje til slutt; at Rissa fikk sin jomfruseier mot IL Tempo.

Det irriterende er måten det skjedde på. For dette var en kamp IL Tempo aldri skulle tapt.

Ugangspunktet var som vanlig utfordrende. Med 18 forfall stod 13 mann igjen på dommerkortet. Da Åsmund Nielsen måtte melde forfall under oppvarmingen, etter å ha fått føling med en strekk på baksiden av låret, var antallet funksjonsfriske spillere nede i 12.

Fremdeles ingen fare.

Etter å ha målt hverandre i fem minutter, festet IL Tempo et tydelig grep om kampen. Begge lag forsøkte å sette igang bakfra, men der hvor IL Tempo etter hvert fant store hull i Rissas forsøk på høye press, fant hjemmelagets ballfordelere ingen vei gjennom IL Tempo mer samlede, lave press.

Konsekvensen var en omgang hvor IL Tempo produserte det meste som var av gode sjanser, og et Rissa-lag som ble presset lenger og lenger tilbake på egen halvdel.

Målet måtte komme, og det var etter et posisjonsskifte mellom Martin Husevåg og Thomas Lervik muligheten kom. Sistnevnte fikk satt hodet foran en forsvarsspiller ute på venstre flanke, og fikk hodet opp, akkurat i tide til å få øye på Fabian Gomez foran mål.

Rissa henger
i tauene og
2-0 henger
i lufta

Colombianeren, som kan ha spilt sin siste IL Tempo-kamp, gjorde ingen feil, og chippet ballen elegant over den utrusende Rissa-keeperen.

Ingen tid å miste, rett i angrep på nytt. Et par halvsjanser. Rissa henger i tauene og 2-0 henger i lufta.

Men så; en dårlig klarering faller ned mellom flere IL Tempo-spillere langt inne på egen halvdel. Spillerne kikker på hverandre, inntil Rissa-spillerne oppfatter situasjonen.

Ett innlegg og én heading senere er ståa lik. Rissa har scoret på sin første sjanse, og IL Tempo må starte på nytt.

Omgangen er halvspilt, IL Tempo har gjort alt riktig - unntatt å score flere mål - men kampbildet endrer seg. IL Tempo er ikke like direkte, ikke like sugne på høye gjenvinninger og raske angrep. Det virker som frykten for nok en miss bakover henger som en fotlenke på lagets offensiv.

Omgangen ebber ut, uten de store sjansene.

Det er i pausen kampen avgjøres. IL Tempo legger om til 4-4-2, for å få mer trøkk på flankene, mens RIssa flytter inn ballfordelere inn sentralt, for å komme mer på ball, og spille flere baller i bakrom på spissen.

Det er Rissa som lykkes. IL Tempo bommer totalt.

Det er Rissa som lykkes.
IL Tempo bommer

Før fem minutter har gått har Rissa vært alene med keeper Jørgen Schjølberg tre ganger. I det sjette minuttet får rødskjortene endelig uttelling. Schjølberg avverger den første, men etter at en retur - som kunne endt hvor som helst - ender rett i beina på en Rissa-spiller, er det bortelaget som er i ledelsen.

Og det uten at IL Tempo i det hele tatt har kommet igang med omgangen.

Sjokket virker å vekke spillerne sakte, men sikkert til live igjen. Og nyanser av den taktiske omleggingen kommer til syne. Flere ganger stormer Lervik og Husevåg ned langs flankene med RIssa-forsvaret halsende etter.

Problemet er bare at duoen er sørgelig alene. Det er ingen som kommer etter, og det er Lervik og Husevåg som skulle vært foran mål, ikke ute i innleggsposisjon.

Når Husevåg bredsider inn utligningen kvarteret ut i omgangen, er det etter nok et Lervik-raid på venstre. Resten av laget står på midtbanen og kikker på, med hoftefest og tunga langt ute.

Utligningen sprøyter likevel liv inn i IL Tempo-laget.

Da blir det tilsvarende surt når Rissa, på sin første sjanse siden ledermålet, altfor enkelt får komme til avslutning alene, nok en gang, med Schjølberg.

Laget mister ballen høyt oppe, ingen rekker å trøkke til i den første, avgjørende gjenvinningsduellen, og Rissa får upresset klarere til den ene Rissa-spilleren som lunter rundt i angrep.

IL Tempo
har ikke flere krefter, ingen flere friske
bein å sette
inn

Der får han stå merkelig alene, og ta i seg fart. Fire IL Tempo-spillere halser etter, men forseringen og avslutningen er både klinisk og elegant.

Og da er egentlig løpet kjørt. IL Tempo har ikke flere krefter; ingen flere friske bein å sette inn. Magnus Sandnes sendes i angrep uten krav om lange returløp, men den ekstra spilleren i angrep, viser mest sin tydelighet når Rissa kontrer.

For nå har IL Tempo ingen folk tilbake. Ingen som vinner dueller. Backer som står for bredt. Og et enormt bakrom å boltre seg i.

En IL Tempo-arm vinker for offside, og kanskje var det det, kanskje ikke. Rissa-spiss Skalmerås bryr seg ikke om å kikke etter linjedommerens flagg, som uansett aldri kommer, og bruker i stedet all verdens tid på å sikte seg inn på Schjølbergs venstre hjørne.

Game, set and match: Rissa pissa på IL Tempo.