IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ ART OF WAR. I FØLGE MESTER SUN TZU KAN EN KRIG VINNES ALLEREDE FØR FØRSTE SVERDSLAG - MED RIKTIGE FORBEREDELSER (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

 TETT PÅ: Slik forbereder IL Tempo-trener Erik Hoff seg til Jonsvatnet (b)
17/06/15 › Ingenting overlates tilfeldighetene før fredagens viktige bortekamp mot Jonsvatnet. Motstandernes spillerbiografier og karakterbøker, kampsimulering og utspekulert taktikkeri er bare noen av elementene som studeres med lupe og nøysomhet.


 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
   
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › Link › Hjemmeside. Jonsvatnet IL
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 15/06/15 › Etter kampen: Sjetne 4-2 IL Tempo
   › 09/04/15 › Under Lupen: #6 Jonsvatnet
   › 27/03/15 › Etter kampen: Jonsvatnet 6-1 IL Tempo


(Nidarvoll) Det er juni på Nidarvoll. Denne junidagen har vært spesielt hustrig - små bekker av de siste dagers regnskyll renner taktfast og demotiverende langs fortauskantene. Akkurat som IL Tempos seneste kamprekke - i nedoverbakke. Det er likevel ikke hvilken som helst junidag: Det er kun to dager igjen til hatkamp mot uovervinnelige Jonsvatnet.

I et loftsvindu skimtes en enslig silhuett

Klokken har for lengst passert midnatt, og et stille mørke har senket seg over de fleste hjem. Men ikke alle.

I Stubbanveien 6 A skimtes i et lite loftsvindu en enslig silhuett. Her bor Erik Hoff. Med knappe to dager igjen til det som av Vestbyen er omtalt som «årets viktigste kamp» er IL Tempo-treneren inne i sine mest intrikate forberedelser til bortekampen mot Jonsvatnet, fredag 19. juni kl 20.

På det hjemmeskrudde, litt skjeve, IKEA-skrivebordet - sikkert fra 90-tallet en gang - står en lunken kaffekopp. På et frokostfat ligger en halvspist smultring toppet med melis. Ytterst på hjørnet skuer en gammel skrivebordslampe ut over utallige dokumenter som fyller toppflaten på det antikke møbelet - noen av dokumentene gulnet i kantene, andre ferske fra printeren. Sammensetningen bærer preg av uorden og kaos.Her ligger også diverse dåpsattester og karakterutskrifter fra ungdomsskolen. F.eks: Andreas Skirstad - født 21/12/92 - vekt 5 102 gram. Hoff noterer ved siden av: Overvektig allerede da. På Robert Kristiansens karakterutskrift skrives: God i gym, middels intelligent. John Carew - født 05/02/92 - høyde 101 cm. Rask og tynn; tilslag som David Melkvik.

Slik har han allerede sittet i timevis. Noen ganger krumrygget og intens foran PC-sjermen - en Pentium Pro fra 1998 - andre ganger hvilende i en farlig vinkel bakover i kontorstolen, med grublende hender i kors bak nakken.

Etter å ha gått gjennom Jonsvatnet-troppen spiller for spiller, og avslørt små og store hemmeligheter - sånne som at JIL-trener Kim Johnsen ble trener så tidlig som i 6. klasse fordi han var lei av å konstant bli valgt sist i friminuttene - har IL Tempo-treneren, stadig i takt med tiden, gått mer vitenskapelig til verks. Foran ham, på flatskjermen, blinker det i gult og sort - andre ganger i hvitt og blått.

Foran de aller viktigste IL Tempo-kampene simulerer Hoff den forestående kampen opp imot 50 ganger i analyseprogrammet CM - eller Championship Manager Norge ‘95, om du vil. Her har Hoff lagt inn tjuetalls opplysninger om hver spiller; som fart, styrke, kondisjon, takling, hodestyrke. Avgjørende informasjon om motstanderlaget, som hjemmebane, sportslig apparat og formutvikling er også registrert. Datamaterialet er enormt: Mathias Nervik - midtstopper. Hodestyrke 18. Fart 2. Rune Kjøsnes Dalen - keeper. Rekkevidde 4. Autoritet 5. Frispark 1. Når all korrekt data er lagt inn blir kampene simulert i 90 minutters virtuelle kamper, med Hoff flittig noterende i en gul notisblokk foran seg.

Simuleringen spår så langt et jevnt kampbilde på fredag. Det blir ofte ett eller flere røde kort, og bytter har vist seg å påvirke kampene i stor grad. Det blir ikke mange mål i 1. omgang, men 2. omgang byr ofte på to eller flere dødballmål.

Spår et jevnt kampbilde på fredag

Selv værvarselet fra flere metorologer har Hoff gått gjennom,
og vektet opplysningene som en ukjent faktor. De simulerte kampene er spilt i regn, vind og kulde og i oppholdsvær, sol og varme. På en våt kunstgressmatte i 7 grader vinner som oftest IL Tempo. På tørt underlag i 14 grader vinner som regel Jonsvatnet. Simuleringen greier likevel ikke å gi et utvetydig bilde av hvem som kommer til å vinne på fredag.

Til sist er også forskjellige dommertrioer lagt inn i simuleringen. I en konvolutt foran seg legger Hoff åtte dollar- og to eurosedler - strøkne fra minibanken. På konvolutten skriver han en kryptisk setning: plan D.

Sekundviseren tikker ubønnhørlig videre gjennnom natta. Men Hoff har det likevel ikke travelt. Utenfor er det i ferd med å lysne. Ekko av et andpustent, lett joggende avisbud rikosjerer mellom hushjørnene. Regnet har gitt seg; gatene er endelig vasket rene. Sola gløtter såvidt frem mellom den slumrende horisonten og morratrøtte regnværsskyer. En optimistisk regnbue er såvidt i ferd med å forme seg i øst. Men for Hoff er nattens arbeid bare såvidt igang. De ukjente faktorene preger fortsatt analysen - det er fortsatt en lang rekke faktorer som må sjekkes, dobbelsjekkes og simuleres.

Den viktigste kunnskapen er den man har til gode å vite noe om. På fredag skal simulering overføres til praksis - og da gjelder det å ha papirene i orden.

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting