IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ MAGNUS SANDNES (I MIDTEN) KRITISERES FOR Å IKKE SCORE NOK MÅL (Foto: Åsmund Nielsen)

» Steinar Larsen: – Tviler på at Sandnes og Gomez har det som skal til
21/06/14 › Tidligere showspiss og stoppervikar, Steinar Larsen, har fulgt årets IL Tempo-spisser med argusøyne fra luksusleiligheten i hovedstaden. Dommen hans er nådeløs.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › 21/06/14 › Geir Bekken tror IL Tempo er sjanseløse mot Gimse søndag, men får ingen støtte fra Erik Hoff
   › Statistikk › Tabell og resultater 5. divisjon avdeling 2

– IL Tempo har ikke bare ett spissproblem, men flere. De scorer rett og slett ikke nok mål! utbasunerer "Steinaldo".

For selv om Magnus Sandnes står med seks mål på seks kamper, mener Larsen at den tidligere Nardo-spissen har mer enn nok kvaliteter til å score minst det dobbelte.

Larsen går til og med så langt som å kategorisere Sandnes som en fiasko - en malfungerende spisserror.

– Det er begrenset hvor lenge man kan skylde på skader, dårlig form og varierende medspillere, for Sandnes ble hentet inn som klubbens nye scoringsmaskin - en som skulle slå Haakens (Tor Haakon Bjørgum) scoringsrekorder i rekordfart. Med det følger også forventninger. Og for en spiss er det eneste som teller å score mål!

Etterlyser mer av seg selv i IL Tempo-spissene
Larsen, som ifølge seg selv var en notorisk avslutter, som dessverre sjelden traff det han siktet på, sier han ser mye av seg selv i Gomez og Sandnes - men bare hvis man kombinerer de to spissenes ferdigheter.

– Hvis du tar scoringsinstinktet til Sandnes og dribleferdighetene og tyngepunktet til colombianeren, så nærmer du deg en idé av hva slags spiss jeg var, sier Larsen.

Går man Larsens scoringsstatistikk nærmere i sømmene, er det vanskelig å tro på "to-meterns" uttalelser. 15 mål på 77 kamper gir en lite imponerende frekvens på scoring hver 5. kamp, men Larsen mener det har sine naturlige forklaringer.

– Jeg måtte vikariere som midtstopper i 70 av dem!

Benket mot Nardo 3 - med kortvarig konsekvens
Med fire mål i debutkampen (mot Hommelvik), satte Sandnes en standard som skulle vise seg umulig å leve opp til - og da Fabueg Gomez, i sin første start, scoret to og ble man of the match (mot National/Sverresborg 2), ble IL Tempo automatisk omtalt som ferdig vare, og soleklar opprykksfavoritt.

Resultatet var at Sandnes ble sjokkbenket mot Nardo 3 - før han kom inn ved pause og snudde kampen nærmest på egen hånd. Dessverre var effekten kortvarig.

For siden har lagmaskineriet skrantet. Og laget har blitt kritisert for akkurat dét, å ikke lenger være et lag.

– De spiller ikke lenger som et lag, men som 11 individer som forventer altfor mye av alle andre, og altfor lite av seg selv, sier tidligere IL Tempo-spiller Vidar Skaget Aune.

Aune var lagets hærfører da IL Tempo herjet som mest i opprykkssesongen 2010 og 2011-sesongen, da IL Tempo endte på 4. plass i 4. divisjon. Aune ble umiddelbart en fanfavoritt som alltid satte laget foran seg selv.

– Det var en ære å gå i krigen for IL Tempo. Det gjorde meg stolt å dele garderobe, logo og drakt med den gjengen. Jeg håper de forstår alvoret på søndag og innser at det ikke nytter å jåle seg til toppen av tabellen.

Ifølge Aune har det vært typisk for IL Tempo denne sesongen å gjøre det enkle vanskelig - å flotte seg med fiffige detaljer bare for finessens skyld. For ex-fanebæreren er nemlig oppskriften på seier enkel:

– IL Tempos utfordring, ér, og har alltid vært, kun én ting: Hardt arbeid! Den dagen de forstår at hardt arbeid alltid må ligge til grunn, er de uovervinnelige, i alle fall i 5. divisjon, for ferdighetsmessig er ingen andre lag i nærheten.

På søndag kan IL Tempo enten velge å få det til, eller velge å ikke få det til. I begge tilfeller vil laget uansett få rett...

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting