IL Tempo (4-1-2-3):
1.
JØRGEN SCHJØLBERG
5
17.
HÅKON HILLER
6
4.
VEGAR OLSEN
6
6.
KETIL THORSØ ©
6
19.
***ROBERT PRELLER
8
21.
*VIDAR SKAGET AUNE
7
29.
BJØRN ØYVIND SØNDMØR
-
14.
VIDAR JENSSEN
6
22.
**MORTEN SOLEM
7
9.
JO ESPEN DARELL
6
23.
VIDAR GUTTORMSEN
6
56.
ERIK EIKEBROKK
6
27.
ODD IVER RØSTAD
6
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
SNITT:
5,73

 
21
SJANSER
2
15
SKUDD PÅ MÅL
2
9
SKUDD UTENFOR
3
1
STOLPESKUDD
0
9
HJØRNESPARK
2
5
OFFSIDE
1
1
GULE KORT
2
0
RØDE KORT
1
14
SPILLERE BENYTTET
15
73%
BALLINNEHAV
27%
Live!

89' Gult kort IL Tempo (Robert Preller. Sklitakling)

89' Rødt kort Kattem 2 (Ekstremt ufin oppførsel)

83' Mål 10-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Klabb og Babb)

79' Mål 9-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Vidar Guttormsen)

73' Mål 8-1 IL Tempo (Robert Preller. Frispark fra Erik Eikebrokk)

67' Bytte IL Tempo (Guttormsen inn)
67' Bytte IL Tempo (Darell ut)

59' Mål 7-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Jo Espen Darell)

56' Gult kort Kattem 2 ()

55' Mål 6-1 IL Tempo (Tor Martin Olsen. Stikker fra Erik Eikebrokk)

52' Mål 5-1 IL Tempo (Vegar Olsen. Innlegg fra Jo Espen Darell

48' Mål 4-1 IL Tempo (Vidar Jenssen. Innlegg fra Erik Eikebrokk)

45' Bytte IL Tempo (T.M. Olsen inn)
45' Bytte IL Tempo (Røstad ut)

38' Gult kort Kattem 2 ()

32' Mål 3-0 IL Tempo (Vidar Skaget Aune. Innlegg fra Håkon Hiller)

28' Mål 2-1 Kattem 2 (Frispark)

21' Mål 2-0 IL Tempo (Odd Iver Røstad. Stikker fra Morten Solem)

16' Mål 1-0 IL Tempo (Robert Preller)

Dagens Kinderegg:
BRUNO COELHO

Spilte i dag sin 48. IL Tempo-kamp på rad uten å score mål - én kamp mer enn Ketil Thorsø som ligger hakk i hæl. Andreas Thyge Nielsen er heller ikke langt bak, med sine 46 kamper uten scoring.

Med det har trioen slått Vidar Jenssens legendariske rekord på 43 kamper, som stod helt siden 2006-sesongen. Denne rekorden ble slått av Åsmund Nielsen i fjorårets siste kamp, men fikk ikke stå lenge... Hvem blir første til 50?

KAMPREFERAT:

Uten at IL Tempo på forhånd skulle kunne anklages for å være verken eplekjekke, arrogante, cocky, selvgode, nykkete eller seierssikre, var det kun ett spørsmål dagens kamp på Romolslia kunstgress hadde i opprag å belyse:

Hvor stor ville seieren bli?

For selv om Kattem 2 er et lag med både innsatsvilje, spilleglede og ungdommelig pågangsmot, spiller laget i en divisjon som ligger litt over det nivået de selv holder.

En påstand som ikke bare kastes ut i luften av IL Tempo.no, men et faktum som understrekes av lagets resultater mot de øvrige lagene og tabellsituasjonen i 5. divisjon avdeling 4.

Kattem 2 er sist, med 1 poeng og 8-50 i målforskjell (-50) etter dagens kamp.

Kunne IL Tempo score 10 for første gang siden serieavslutningen i fjor? Kunne historiens største seier (14-1 over Kroppan) fra 2008 trues eller kunne historiens mestscorende kamp og en av IL Tempos eldste rekorder (9-6 over Munkholmen 2) fra 2000 overgås?

Vegar Olsen var tilbake etter suspensjonen mot Rennebu og tok plass i midtforsvaret sammen med den hjemvendte feriesønn Ketil Thorsø. Morten Solem var tilbake, rund og god, etter å ha gamblet med tilværelsen i Las Vegas, mens Bruno Coelho fortsatt hadde en kamp å sone etter sitt røde kort (mot Tylldal/Tynset 2).

Kattem 2 gikk ut i en eller annen formasjon som ingen i ettertid har lyktes å identifisere og redegjøre for. Man kan i det lengste spekulere i om de forsøkte å lure IL Tempo med å stille opp laget på en måte som var så langt unna læreboka det var mulig å komme.

Det skulle dessverre ikke hjelpe spesielt mye.

IL Tempo trillet ball i starten. Og trillet litt mer, og enda litt mer. Før åpningene skulle begynne å manifestere seg, og sjanse på sjanse skulle (som vanlig) misbrukes.

Inntil Robert Preller, på sitt n'te løp denne sesongen, kommer alene med keeper, og ENDELIG lykkes. Og scorer sitt første siden sleivskuddet borte mot Glimt i 2011.

Preller greide vanskelig å skjule sin lettelse over endelig å få hull på byllen i 2012-sesongen. Dermed har Preller scoret i 8 sesonger for IL Tempo. Det er ikke mange som har scoret i flere. Scoringen var Prellers 48. IL Tempo-poeng (26+22)) i sin 97. kamp.

Jubileum i emning?


Tannféen hadde vært slem med Odd Iver Røstad i løpet av natta, men det hindret ikke lynvingen i å spille sin 7. kamp (av 7 mulige) for IL Tempo etter overgangen fra Bjørgan.

Røstad var mannen bak 2-0 målet, etter å ha blitt spilt gjennom av Morten Solem midtveis.

Og så virket IL Tempo fornøyd. 2-0 ledelse mot bunnlaget Kattem 2 virket sannelig ikke som noe å skamme seg over.

Det skulle såklart straffe seg.

Slik det har for vane å gjøre.

På frispark. Fra 20. Schjølberg sover, ballen dupper, og Kattem 2 scorer. Og feirer ettertrykkelig. Skjorta av. Nyfrisert brystkasse frem. John Arne Riise og hele pakka. Gruppeklem, erotisk aften og ikke engang gult kort.

De små øyeblikkene. Idrettsglede.

IL Tempo har mest lyst til å surne. Men like før pause går Aune på et tungt løp fra midten og Hiller treffer endelig på en pasning/innlegg fra høyre vingback. Og Aune får det middelmådige innlegget til å se godt ut. Som i sakte kino (som det så ofte er med Aune) kaster den digre kristiansunderen (som er født i Tempovegen) seg frem og stanger ballen i hjørnet. Hele Romolslia rister idet Aune treffer bakken og nedslaget skal ha skapt rystelser og utslag på Richters skala i Japan, det skeve tårnet i Pisa skal ha rettet seg opp igjen og den skeive Jan Thomas skal nesten ha blitt straight.

Vidar Skaget Aune - for en spiller - for en påvirkningskraft.

2. omgang er enveiskjøring fra første sekund. IL Tempo vil revansjere en dårlig 1. omgang og herjer offensivt. Kattem 2 er aldri over midtbanen og virker mer enn godt fornøyd med å ha scoret et flott frisparkmål og uttrykt sin kollektive glede i klyngeklem med stive nipples på midten. En av dem skal også ha fått en finger i rumpa. Mistanken skal umiddelbart ha blitt rettet mot Aune, men dette har senere blitt avvist. Det hele skal ha dreid seg om et uhell.

IL Tempo scoret 4 før det har gått 15 - før laget går i dvale. Guttormsen kommer etterhvert innpå og realiserer en av sine etterlengtede og våte drømmer med å slå en krempasning til Eikebrokk, som setter inn 9-1.

Morten Solem setter kronen på verket med 10-1 minutter før slutt, sitt andre for dagen, før Robert Preller grisetakler en Kattem 2-spiller nede på vingen (der hvor Olsen grisetaklet en Tylldal-spiller for 2 uker siden) og med det igangsetter et utvisningsshow på overtiden.

Preller får gult, mens Kattem får en spiller utvist etter å ha nærmest kopiert (overgått?) Coelhos opptreden i forrige hjemmekamp. Et unødvendig rødt kort i en kamp som forlengst var avgjort og aldri var amper.

IL Tempo vinner 10-1, noe som ikke var verken mer eller mindre enn det burde vært.

8 forskjellige IL Tempo-målscorere i samme kamp er ny rekord.

Susi Q.

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk