IL Tempo (4-1-2-1-2):
1.
**JØRGEN SCHJØLBERG
8
28.
PER-JOHAN AAHJEM
6
26.
*VEGAR OLSEN
8
6.
***KETIL THORSØ
9
19.
ROBERT PRELLER
6
17.
HÅKON HILLER
6
7.
BRUNO COELHO
6
14.
VIDAR JENSSEN
5
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
9.
JO ESPEN DARELL
5
21.
VIDAR SKAGET AUNE
7
22.
MORTEN SOLEM
7
56.
ERIK EIKEBROKK
6
27.
ODD IVER RØSTAD
5
SNITT:
6,43
 
9
SJANSER
3
6
SKUDD PÅ MÅL
2
10
SKUDD UTENFOR
5
0
STOLPESKUDD
0
5
HJØRNESPARK
2
2
OFFSIDE
3
0
GULE KORT
1
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
14
66%
BALLINNEHAV
34%
Live!
70' Bytte IL Tempo (Darell inn)
70' Bytte IL Tempo (Iversen ut)
65' Bytte IL Tempo (Hiller inn)
65' Bytte IL Tempo (Preller ut)

64' Mål 1-1 Buvik 2 (Frispark)

57' Bytte IL Tempo (Jenssen inn)
57' Bytte IL Tempo (Coelho ut)

54' Mål 0-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Morten Solem)

22' Gult kort IL Tempo (Erik Eikebrokk. Den første er alltid fri, men ikke den andre)


Dagens Kinderegg:
VIDAR SKAGET AUNE

Etter at Vidar Aune på tampen av 2. omgang hadde taklet en rekke Buvik-spillere ut av banen og over asfalten som skiller innbytterbenken fra kunstgresset, ble det etablert en viss frustrasjon fra hjemme-benken. Da en av disse spillerne ble relativt hardt skadet, var det en av hjemme-spillerne som redegjorde for Aune om fysikkens lover og antydet at Aune kanskje burde finne en på sin egen størrelse neste gang. "Greit det, Newton" svarte Aune, mens han taklet enda en spiller sammen vei...

KAMPREFERAT:

Buvik 2. Topplag som konsekvens av større satsning i 2. divisjons-gruppa eller bunnlag som konsekvens av at 2. divisjonssatsningen har gått til helvete - med 4 tap av 4 mulige så langt?

Det skulle i alle fall vise seg at det ikke var noe juniorlag som tok imot IL Tempo til dyst på Buvik kunstgress tirsdag kveld.

At det stod én tidligere Stålkamerat på hver banehalvdel, Buviks Hugo Nilsen og IL Tempos Håkon Hiller, var bare en av mange "dueller i duellen".

Fra forrige kamp mot Freidig, hadde IL Tempo fått tilbake hele midtbanen, nå med Bruno Coelho i velkjent anker-rolle og Bjørn Magnus Iversen og Vidar Skaget Aune på indreløper.

Vidar Jenssen ble vraket, mens Odd Iver Røstad beholdt plassen i angrepet etter debut-scoringen sist.

Andreas Thyge Nielsen var ute med et trøblete kne, slik at Per-Johan Aahjem fikk sin første IL Tempo-kamp fra start på høyre back.

Ettersom IL Tempo ikke visste hva de gikk til eller hvor de kom fra, var det ikke annet enn naturlig at det var hjemmelaget som kontrollerte kampen fra start. IL Tempo presset godt noen meter inne på Buviks banehalvdel og lot ballsikre hjemme-spillere trille ballen litt rundt omkring - før de tok rennafart og klinket den mot solnedgangen i retning sjøen.

En plan som ikke var i nærheten av å lykkes på IL Tempos høyre side, men som i omgangens første 20 lykkes på den motsatte siden hver eneste gang. Aune og Preller ble konstant overkjørt og det var noe riv, ruskende galt. Et problem IL Tempo måtte løse, og det raskt.

Det tok tid, men det skulle ordne seg. Men ikke uten dramatikk. Ketil Thorsø reddet et skudd på streken, Schjølberg avverget en rar spretter fra 5 meter og Buvik headet upresset fra 3 meter, en corner håpløst over.

IL Tempo var absolutt med på moroa, enn dog ikke like ofte. Sjansene til IL Tempo var likevel minst like store som hjemmelaget sine. Først ble Solem spilt alene gjennom med keeper, men greide ikke å få til en avslutning på mål etter å ha blitt holdt i trøya fra midtbanen.

Håpløst nok, finner dommertrioen det for godt ikke å gjøre noe som helst med akkurat det. "Den første" var tydeligvis fri...


Allerede i neste angrep spilles Solem i bakrom, men flere meter i onside, selv når han mottar ballen, blir lynvingen avvinket for offside.

Eikebrokk har også en avslutning fra 14 meter, etter at et plutselig og overraskende høyt press tar hjemmelagets litt arrogante og fetladne midtstoppere litt på senga. Men skuddet glir av og går over. Omgangens siste halvsjans får Ivers, når han på halv volley fyrer av fra 20 meter. Keeper redder lett.

0-0 til pause. Buvik KUNNE scoret 3-4, IL Tempo BURDE scoret 1.

Humøret er likevel på topp. Stemningen er god, laget har levert akkurat som forespurt på forhånd. Innsats, fokus og vinnermentalitet.

"Dette kan vi ta!" roper Ketil Thorsø, nyutnevnt IL Tempo-kaptein.

Får lite gehør. Men gir seg ikke.

"DETTE SKAL VI TA!!" roper Thorsø på nytt. Får respons.

"Tro kan flytte fjell," forteller Thorsø.

En forskremt Preller mistenker at kapteinsbindet har gått Thorsø til langt over hodet.

"Sammen er vi dynamitt" fortsetter Thorsø.

Preller har fått nok. Jogger ut på banen. Klar til kamp!

Og får etter hvert resten med seg. Klar til 2. omgang. Den første omgangen i resten av IL Tempo-spillernes liv.

Kunne det virkelig gå?

10 minutter ut i omgangen leder IL Tempo 1-0, og det uten at hjemmelaget har vært i nærheten av Schjølberg i IL Tempo-målet.

Buvik slår en dårlig pasning på midten, Solem bryter, snapper ballen og spiller Eikebrokk. Eikebrokk smeller til fra noen meter inne på halvdelen. Ballen går såklart i mål. Keeper står håpløst plassert, altfor langt ute på 3 meter. Og kan bare se ballen suse i mål rett under tverra.

Hugo Nilsen tror knapt det han ser. Men det er kanskje mest fordi han begynner å se dårlig på gamledagene.

Løpsmaskinen Coelho må etter hvert ut med krampe-tendenser og Preller varsler at han snart må slå følge.

Det er ingen tvil om at kreftene er i ferd med å ebbe ut. Hiller roper fra siden, forsøker å motivere:

"Når dere er slitne, betyr det at dere fortsatt har 90% igjen i tanken."

Får lite gehør. IL Tempo er inne i en litt dårlig periode nå. Kommer seg ikke ut av egen sone. Tilfeldige klareringer, koker i hodet. Buvik etablerer seg stadig vekk, høyere og høyere på IL Tempos halvdel - nærmere og nærmere Schjølberg.

Inntil det uunngåelige skjer. PJ Aahjem lager først ett, så to unødvendige frispark ute på høyresiden, 20 meter ute. Det første forsøker faller i fisk, det andre blir tatt av vinden.

For Buvik greide utrolig nok å ha medvind i to omganger. Nå blåser det så sterkt at idet øyeblikket frisparket blir slått opp mot straffemerket, så blåser ballen rett i mål. I krysset. Schjølberg kan vanskelig klandres.

Hva nå, IL Tempo?

Buvik begynner å slå langt. Tenker at kan hende dette er en raskere vei til suksess. Som på mange måter var det dummeste de kunne gjort - og kanskje blir IL Tempos redning.

For etter 1-1 er det IL Tempo som tar over. Som får overgangsmuligheter. For bakerst ruver Thorsø og Olsen. Vinner alle dueller mot alle Buviks to-metersmenn.

"Hva hjelper det med høyde når man ikke har spenst," spurte Hiller fra siden. Før han kom inn for Preller - som var svimmel.

Jenssen og Solem kommer til flere nesten-sjanser på venstre, før IL Tempo endelig skal komme til den sjansen de ventet på - sjansen som alltid kommer. Til slutt. Om man er tålmodig.

For på en overgang hvor det er 3 mot 3, setter Buvik offside-felle, og setter med det innbytter Darell og Solem ut av spill. Men de glemmer Oddi, som kommer på løp bakfra, og er 5 meter onside.

Og denne gangen vinker utrolig nok ikke linjedommeren. Røstad er alene med keeper på høyre. Og Buviks aldrende og hårløse stoppere er ikke i nærheten av å hente han inn.

Men Oddi er dessverre sliten. Får én dårlig touch, men har fortsatt både tid og rom. Men lar seg likevel stresse - og velger, skandaløst nok, ikke å skyte.

"Haaken hadde ikke sentret der", sa Hiller snusfornuftig etterpå.

Men Oddi valgte å sentre. Til Jo, som halvsekundet før hadde tap-in og åpent mål fra 3 meter. Men ikke halvsekundet etterpå.

Dessverre.

For Buvik ga ikke opp så lett. De kom seg til slutt på rett side av Jo. Og når pasningen til Oddi var en halvmeter bak og akkurat litt for svak, kom Darell aldri til en skikkelig avslutning.

Og dermed ebbet kampen ut i 1-1 - og poengdeling.

Til Buviks store frustrasjon og IL Tempos moderate fornøyelse.

For selv om Buvik hadde de fleste sjansene, var det IL Tempo som hadde muligheten til å avgjøre, da poengene virkelig stod på spill.

Og misbrukte muligheten.

Denne gangen.

For neste gang avslutter Oddi selv.

Eller?

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk