MORTEN GRAHL-MADSEN
6
SNITT:
6,15

Startet kampen som kamera-mann på toppen av Romolslia og panorerte som en vant kamera-operatør styrestanga og zoom-knappen. Entret banen full av fysiologiske gadgets og fullførte kampen uten flere varige mén.

Live!
78' Bytte IL Tempo (Guttormsen inn)
78' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen ut)

76' Mål 4-0 IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Pasning fra Bruno Coelho)

62' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)
62' Bytte IL Tempo (Akbina ut)

60' Mål 3-0 IL Tempo (Måltyven Vegar Olsen. Corner fra Erik Eikebrokk)

55' Bytte IL Tempo (Mjølhus inn)
55' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)

54' Gult kort Hitra FK (Takling)

52' Mål 2-0 IL Tempo (Morten Solem. Stikker fra Yavus Akbina)

33' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Tor Haakon Bjørgum)

KAMPREFERAT:

IL Tempo tok sin 7. strake seier mot Hitra FK på lørdag.

Kampen var i sin natur på mange måter like viktig som revansjeoppgjør som tre-poengsjakt.

Friskt i minnet lå for de fleste det pinlige 4-6 tapet i Hitra Idrettspark i mai, da IL Tempo på forhånd varslet at tre enkle poeng på fasjonabelt vis skulle fraktes hjem til Trondheim.

For de som ikke hadde minnet like friskt, ble de gjentatte ganger påminnet det under oppvarmingen, og varslet om konsekvensene om noe tilsvarende skulle finne sted på hjemmebane.

Hitra FK har bedret sine resultater siden sommerferien, og hadde i løpet av to kamper i høstsesongen allerede dobbelt så mange som i hele vårsesongen.

Og er med det kan hende en av de større favorittene til å berge plassen.

Pessimistene holdt oddsen for Hitra-poeng lavere enn man i utgangspunktet kunne forvente. I hovedsak skyldes det to ting: Bortelagets allerede nevnte formkurve,
og IL Tempos mangler på midtbanen.

Vidar Skaget Aune prioriterte festivitas i godt lag, mens Vidar Jenssen var på biltur. Magnus Nielsen meldte dagen før kampdag om brukket ribbein, slik at midtbanen var relativt ribbet.

Bruno Coelho antok sjefsrollen sentralt, med vante makkere på sin venstre side i Morten Solem og Åsmund Nielsen, mens, overraskende for de fleste, Tor Haakon Bjørgum skulle bekle høyreflanken.

Bjørgum var på forhånd bekymret for de taktiske kravene som ble stilt til hans bidrag i sonepresset, bekymringer som var overflødige. Bjørgum var like oppofrende defensivt som i i bidragene offensivt.

Det var også Bjørgum som serverte omgangens to største sjanser. Ironien virker ingen ende å ta, all den tid det til stadighet er Bjørgum som serverer Eikebrokk, og ikke omvendt - som var vært sedvanen de siste 10 IL Tempo-årene.

20 minutter ut i kampen stanger Eikebrokk Bjørgums corner i tverrliggeren fra bare 4 meter. Ineffektivt, men lkevel et varsko om hva som skulle komme.

IL Tempo eide ballen hele omgangen, mens Hitra-spillerne lå lavt og disiplinert og ventet på angrepene. Planen var tydelig å vinne ballen og kjøre hardt på kontringer, men IL Tempo hadde en presisjon i pasningsspill og bevegelsesmønster at Hitra-spillerne i realiteten ikke var i nærheten av å gjenvinne ball i gunstige posisjoner.

I to perioder hadde IL Tempo ballen så lenge i spill og med så mange trekk at IL Tempo-spillerne ble like slitne av å løpe rundt MED ball, som Hitra ble av å løpe ETTER den.

De to periodene forble resultatløse, men de var nyttige i forbindelse med å bygge selvtillit. Bjørgum jobbet seg frem på høyre og ble spilt fri én-mot-én helt nede ved cornerflagget. Begge lagene stormet inn i 16-meter for å være først inn i ledig rom, mens Eikebrokk holdt igjen utenfor 16. Bjørgum løftet perfekt, og Eikebrokk traff minst like godt med venstrevolley. Keeper touchet såvidt ballen, men IL Tempo var endelig på blokka.

Og det var ikke et sekund for tidlig.

Kampforløpet av på mange måter likt det mot T.Ø.H. IL Tempo holdt høy balltempo, dog uten å komme til de altfor store sjansene, da denne typen fotball stiller enorme krav til presisjon og perfeksjon for å lykkes.

Likevel er det opplagt at kraftreservene til bortelaget tømmes.

Noe som skjedde mot T.Ø.H. Og nå mot Hitra.

2-0 målet lot ikke vente lenge på seg. Yavus Akbina, som fikk en sjelden startmulighet på topp, benyttet seg av muligheten, og var millimeterpresis da han passet Morten Solem gjennom alene med keeper.

Solem tok godt vare på muligheten. 2-0.

3-0 fulgte ikke lenge etterpå. Men ikke før en sliten Bjørgum hadde gått ut, og birkebeinerekspressen Thomas Mjølhus kom inn, med slitne og tunge bein.

Eikebrokk trodde nok han hadde gjentatt cornermålet fra sist, men Vegar Olsen påstod hardnakket at det var hans mål. At han touchet ballen på linja, etter først å ha truffet stanga.

Bilde- og videobevis viste at måltyven hadde rett.

4-0 målet var også flott. Hitra var i 2. omgang knapt over midtbanen med ball, og hadde ikke en eneste avslutning i retning Tor Martin Olsen-målet.

Med mer scoringsvilje og presisjon kunne IL Tempo scoret mange flere, men prioriterte å holde ballen i laget. Ofte for enhver pris, med mange og lange støttepasninger. En spillestil laget opplagt trives med, og mestrer bedre og bedre fra kamp til kamp.

4-0 var på mange måter likt 2-0 målet. Denne gangen er det Bruno Coelho som vinner baller med seg i medløp 10 meter inne på bortelagets banehalvdel.

Coelho har flere valg, men velger det mest direkte alternativet- en stikker på Morten Grahl-Madsens fot, som stormet inn i bakrom. Avslutningen var det ingenting å si på, stang-inn, og 4-0.

Revansjen var et faktum.

Jobben som måtte gjøres er nå gjort og setter dermed opp en 3 ukers periode for IL Tempo som etter alle solemerker vil definere sesongen.

Nidelv, Tiller 2 og Oppdal står på motsatt banehalvdel i de tre neste kampene. 9 poeng er målet, 6 poeng kan være nok, 3 poeng er for lite.