MORTEN GRAHL-MADSEN
6
SNITT:
6,13

Akbina var i overkant ivrig da han entret banen rett etter Haakens straffe-scoring. Iveren var så stor at Akbina ikke greide å vente til at bortelaget tok avspark, og stormet i angrep mens resten av lagene stod oppstilt på hver sin banehalvdel.

Live!

86' Gult kort T.Ø.H. (Sein takling)

79' Gult kort IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Takling)

76' Mål 6-1 IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Innlegg fra Vidar Skaget Aune)

69' Mål 5-1 IL Tempo (Yavus Akbina. Pasning fra Åsmund Nielsen)

62' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)
62' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)

62' Mål 4-1 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum)

62' Straffespark til IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum felt)

60' Mål 3-1 T.Ø.H. (Indirekte frispark)

59' Bytte IL Tempo (Akbina inn)
59' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)

58' Mål 3-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Direkte fra corner)

56' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen inn)
56' Bytte IL Tempo (Coelho ut)
54' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen inn)
54' Bytte IL Tempo (Coelho ut)

46' Mål 2-0 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Pasning fra Morten Solem)

29' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Tor Haakon Bjørgum)

KAMPREFERAT:

Med seier mot studentene fra T.Ø.H. ville IL Tempo innta 1. plassen på tabellen - for første gang denne sesongen.

På tide, ifølge skeptikerne.

For tidlig, ifølge pessimistene.

Uansett er det ingen som tidligere enn tirsdag kan frata IL Tempo lederposisjonen - når Nidelv tar imot Glimt, hjemme på Tempe gras.

I øs-pøs regnvær gikk IL Tempo som vanlig ut i 4-4-2 formasjon. Fokus var på høyt tempo ala bortekampen mot Glimt og få touch og gode pasninger - ikke nødvendigvis i lengderetning, noe som ville vært som Rosenborg.

Og det ønsker ikke IL Tempo å fremstå som.

Det får være måte på.

Fra sist var Ketil Thorsø ute - etter sigende på ørkenløs vandring etter helsebringende pyramidespill - Thyge var naturlig erstatter. Håkon Hiller meldte plutselig og uventet forfall bare minutter før avspark, skyldte på influensa, Vidar Jenssen ble den, for mange, overraskende erstatteren.

Magnus Nielsen tok Jenssens rolle fra Glimt-kampen på høyre midtbane.

Tvilerne fryktet konsekvensene.

Hvordan kunne Jenssen fylle Hillers sko? Stålmannen fra Nord mot Sirkus-klovnen fra Fossegrenda.

T.Ø.H. hadde fortjent å vinne da lagene møttes sist - på Lade kunstgress tidlig på vårparten. IL Tempo vant 2-1, selv om de til tider ble rundspilt.

Det ble snakket om revansjens time - at IL Tempo hadde noe ugjort, og at det var i dag det skulle gjøres.

Starten på kampen gav få, eller ingen, klare indikasjoner på at IL Tempo skulle levere.

T.Ø.H. rullet ball bak, IL Tempo satte sonepress på midten, lite skjedde.

Noen av veiene. Sjansefattig, sporadiske tendenser til overganger, to forsiktige lag.

Inntil ledermålet. Krigeren Vidar Aune vant ballen på midten, spilte sent, men godt, til Haaken som hadde vandret ut på høyre. Tilbake igjen, sentralt, til Eikebrokk, i mellomrom. Fast adresseendring.

Skudd fra 24, mål. Og 1-0. Fortjent? Tja, på en måte. I alle fall ikke ufortjent.

Pause. Ingen bytter, men mange forandringer. Praten dreide rundt tempo og bevegelse. Færre touch og mer spillehumør.

Resultatet skulle ikke la vente på seg. 4 sekunder og 4 touch senere ledet IL Tempo 2-0, og hvilket mål det var.

Morten Solem vant ballen noen meter inne på egen halvdel. Spilte til Eikebrokk, som spilte Bruno Coelho i medløp på én touch. Som pånytt spilte på én touch, til Morten Solem, som stormet gjennom på venstre. Nesten til dødlinja. Foran mål ventet Haaken.

Pasningen var perfekt.

2-0. Årets mål?

4 touch på 4 sekunder. High fives og happy hugs.

IL Tempo var i sitt ess. Bare sånn helt plutselig. Ut av ingenting var T.Ø.H. på hæla.

3-0 fulgte straks. Direkte på corner. Eikebrokk så klart.

Og kopierte nesten 3-0 minuttet etterpå. Inntil studentlaget svarte. Da IL Tempo fortsatt feiret tremålsledelse og så seg sittende øverst på verdens trone.

T.Ø.H. lot seg ikke be to ganger. Unødvendig frispark fra høyre, 24 meter. IL Tempo satte linje nesten inne på egen 5-meter, altfor lavt såklart. Bortelaget fikk hodet først på ballen, og reduserte.

Til stor irritasjon for IL Tempo. Heldigvis. Og fungerte bare som katalysator for mer. Trigget superinnbytterne Åsmund Nielsen, Yavus Akbina og Morten Grahl-Madsen.

Som sammen leverte kan hende tidenes innhopp.

Nærmest fra avspark stormet Akbina, Bjørgum og Eikebrokk gjennom. Ballvinning høyt, stikker til Bjørgum, som plutselig var nærmest alene med keeper. I skuddøyeblikket blir Haaken tatt klart, men ballen ruller til Akbina.

Overraskende nok for sistnevnte.

For ballen smeller i nettet, men på feil side av stanga.

Tiden står nærmest stille. Fordel, eller ikke fordel? Straffe eller ikke straffe?

Dommeren samtaler med linjedommeren. T.Ø.H. kan knapt tro det de ser. Mens Haaken brøler på straffe og legger etter hvert ballen rolig og behersket på straffemerket.

I påvente av at dommeren skal blåse i fløyta. Haaken er sikker som banken. 4-1. NÅ er kampen avgjort.

Superinnbytterne Grahl og Akbina scorer begge to før 90 minutter er omme. Akbina etter en solo-prestasjon på venstre - etter å ha fått ballen fra en driblekåt "Konglemann" - Grahl-Madsen på tap-in fra 3 meter, etter et suverent innlegg fra Fantasy-Aune.

Igjen viste IL Tempo at laget er godt trent. For selv om T.Ø.H. hang relativt godt med i 1. omgang, var det opplagt at kreftene ebbet ut da kampen beveget seg mot vippe-punktet.

Da IL Tempo satte opp farten, falt T.Ø.H. av, og greide aldri å hente seg inn igjen.

Dermed er det duket for sesongens første - og forhåpentligvis ikke siste - "Top of the League"-party for IL Tempos del.

Måtte det bære bud om hva fremtiden bringer.