IL Tempo (4-4-1-1):
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
6.
KETIL THORSØ
6
26.
VEGAR OLSEN
6
17.
HÅKON HILLER
6
19.
*ROBERT PRELLER
7
12.
MAGNUS NIELSEN
5
14.
VIDAR JENSSEN
6
22.
**MORTEN SOLEM
7
63.
ROBERT KRISTIANSEN
6
42.
ERIK EIKEBROKK
6
10.
***TOR HAAKON BJØRGUM
7
15.
YAVUS AKBINA
5
SNITT:
6,08
Dagens Kinderegg:
MORTEN SOLEM

Etter tidenes bom fra 6 meter var Morten Solem raskt fremme med forklaringen. Solem påstod nemlig hardnakket at ballen hadde en menneskelig uforståelig sprett, nesten en top-spin, for å snakke golf-terminologi, som gjorde det nærmest umulig å holde ballen under tverrliggeren. Case closed.

Live!

89' Mål 2-4 Frøya 2 (Retur etter frispark)

84' Mål 1-4 IL Tempo (Tor Martin Olsen. Innlegg fra Robert Kristiansen)

67' Gult kort Frøya 2 (Hindret opplagt innkastmulighet)

63' Gult kort IL Tempo (Robert Kristiansen. Uthaling av tid)

55' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)
55' Bytte IL Tempo (Akbina inn)

51' Mål 1-3 Frøya 2 (Straffespark)

51' Straffespark til Frøya 2 (Vegar Olsen er synderen for 3. gang i år)

48' Gult kort Frøya 2 (Holding, holding og holding)

33' Mål 0-3 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Pasning fra Morten Solem)

28' Mål 0-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Frspark)

26' Gult kort Frøya 2 (Holding i trøya)

24' Mål 0-1 IL Tempo (Morten Solem. Innlegg fra Tor Haakon Bjørgum)

 
2
SJANSER
13
4
SKUDD PÅ MÅL
10
5
SKUDD UTENFOR
11
0
STOLPESKUDD
1
3
HJØRNESPARK
6
2
OFFSIDE
2
3
GULE KORT
1
0
RØDE KORT
0
17
SPILLERE BENYTTET
12
45%
BALLINNEHAV
55%
KAMPREFERAT:

Alt som kunne krype og gå av hitraværinger, frøyværinger, mausundværinger, kjerringvårværinger, olaliaværinger og fjellværinger hadde tatt turen til Nabeita på Frøya denne lykkens lørdag hvor topp skulle møte bunn på så mange forskjellige måter.

På show-kampen fredag fikk et underernært Rosenborg spilt på seg selvtillit mot et tamt og vassent kobbel av Frøya-spillere i alle aldre. På fotballskolen lørdag fikk Frøya seg nye lærepenger, i dobbel forstand, på fotballskolen arrangert av Rosenborg, til inntekt for Frøya.

Det skal ha vært flere spillere fra Frøyas A-lag med på skolen, men det skal ikke lyktes Rosenborg-spillerne å lære dem noe som helst.

Det kan ha vært fordi Rosenborg-trener Jan Jönsson til tider selv forsøkte å leke trener. Akkurat som han gjør til daglig.

Erik Hoftun skal også ha vært til stede. Sportsdirektøren skal ha latt seg imponere av flere Frøya-spillere og skal ha anbefalt flere av dem til Rosenborg-leder Nils Skutle.

I en telefonsamtale mellom de to sistnevnte skal Hoftun ha uttalt: "Vi har millioner på bok - nå er det på tide at vi bruker dem!"

Lokale spillere skal alltid ha stått høyt i kurs hos Hoftun: Trond Olsen, Boti Goa, Fredheim Holm, Marco Bode og Morten Målskred, for å nevne noen.

Trønderånden lever fortsatt i Rosenborg.

Frøya 2 gikk hardt ut før kampen mot (krafuttrykket) "byguttene" fra IL Tempo. I sin pep-talk før kampen mante Frøya-treneren til høyt press i 4-3-3 og balltempo. Også en rekke andre momenter Frøya 2 hadde trent på fra en god treningsuke skulle de ta i bruk for å ta knekken på IL Tempo.

Det var bare så synd IL Tempo hørte hele pep-talk'en. Toalettet til bortegarderoben er nærmest som et avlukk boret inn i hjemmegarderoben.

Så takk for deeet.

En løve snur ikke ryggen til en bjeffende valp.

(den angriper den og spiser den levende)

Som sagt så gjort.

Den sterkestes rett er en lovmessighet like gyldig på fotballbanen som i naturen. Det finnes såklart unntak, basert på tilfeldigheter, men over tid vil alltid den sterke vinne over den svake.

Lykkespark, feilaktige dommeravgjørelser, uflaks og uforutsette omstendigheter kan vinne enkeltkamper. Men det er bare gode prestasjoner over tid som vinner pokaler.

Frøya 2 kommer ikke til å vinne noen pokaler.

(i alle fall ikke om de skal fortsette å avsløre taktikken på forhånd)

Ikke i år, ikke neste år, ikke i overskuelig fremtid.

En mening tydeligvis delt av hjemmepublikummet. Da IL Tempo sparket igang kampen var det relativt folksomt på tribunene. Da IL Tempo et drøyt kvarter etterpå på det nærmeste avgjorde kampen med tre kjappe, var tribunene mildt sagt glisne.

Og det var før uværet slo til.

Uværet. Tor Haakon Bjørgum. Først var han arkitekten bak 1-0, da IL Tempo rullet seg vertikalt gjennom hele Frøya-laget. To pasninger og Haaken var helt nede ved dødlinja, innlegget foran beina til Morten Solem var det ingenting å si på. Solem gjorde ingen feil fra 3 meter ute og satte inn sitt første for sesongen.

Minutter etter var "Haaken" på ferde igjen. Denne gang på høyre. Alene spurtet det tidligere hurtigtoget gjennom, denne gang med Solem på slep. Bjørgum gjorde ting selv, men skuddet gikk i stanga og rett ut foran mål.

Der var heldigvis Solem enda en gang. Solem hadde en enkel jobb med å sette inn 2-0 med innsida. Kampen virket avgj...

Nei! Vent...

Hvorfor i alle dager ligger ballen 50 meter bak mål?

<< Rewind

"Minutter etter var "Haaken" på ferde igjen. Denne gang på høyre. Alene spurtet det tidligere hurtigtoget gjennom, denne gang med Solem på slep. Bjørgum gjorde ting selv, men skuddet gikk i stanga og rett ut foran mål.

Der var heldigvis Solem enda en gang. Men Solem blåser ballen flere meter over og milevis bak mål. Solem har så mye ryggsekk at det er bare såvidt ikke nakkehårene skrubber kunstgresset."


- Ballen fikk en sinnsyk sprett, sa Solem i en kort og intern kommentar til "Haaken" rett etterpå. Som tilfeldigvis ble plukket opp av en for dagen lydhør Eikebrokk.

Men minutter etterpå VAR det 2-0. Haaken var på ny sentral og fikset frispark fra 25 meter, litt skrått ute. Gjorde såklart krav på å ta det selv, men Eikebrokk satte ned foten. Før han satte ballen i mål.

Mål nr 99. 70 fra utenfor 16. De resterende fra egen banehalvdel. Ingen på straffe.

Akkurat sånn det skal gjøres.

På 3-0 midtveis i omgangen er rollene fra 1-0 målet byttet om. IL Tempo kontrer og er plutselig 3 mot 1. Magnus Nielsen spiller Solem, som passer videre til Haaken i ren powerplay-stil. Pasningen fra Solem er nesten like horribel som skuddet som tidligere gikk over, men Haaken får gråsteinen av en pasning til å se ut som gull. Ballen er limt helt oppe i krysset fra 18 meter.

Solem jubler og tar kreditten for en ferdigscoret scoring. Haaken himler med øynene, men takker høflig for en god pasning.

IL Tempo reiste til Frøya med bare 12 mann, etter at halve laget skulle føde, hindre skilsmisse, skulle ta bilder i kjerka, fikk akutt lumbago, var suspendert eller måtte tjene overtidspenger for å betale kontingenten.

Derfor var det nok lurt å hvile seg litt innimellom. F.eks. i pausen. På 3-0.

Enveiskjøring i én omgang har ved flere anledninger blitt til det motsatte i 2. Men ikke i dag.

Frøya løfter laget høyere i banen, noe som skal gi IL Tempo bakrom av dimensjoner å boltre seg i. Haaken går etter hvert ut - Yavus Akbina kommer inn.

Frøya har ikke lykkes i å komme inn i kampen. Men vent? Dommeren vil hjelpe til. Vegar Olsen lager sin 3. straffe for sesongen. Frøya scorer og det er på en måte match igjen.

Vel, egentlig ikke. Ikke før Håkon Hiller begynner å gå på bueløp a lá Magnus Sarheim. Eneste forskjellen er at Hiller gjorde det flere ganger i løpet av én kamp. Sarheim gjorde det én gang i løpet av en hel karriere.

Så må også Ketil Thorsø melde pass, men byttene (eller "byttet") er allerede oppbrukt.

Men hva skjer?

Thorsø går i mål, Tor Martin Olsen entrer banen som midtbanespiller.

"Haha, keeperen på midtbanen," lo Frøya-spillerne og godtet seg.

Men hvilket taktisk grep av IL Tempo. Og "Kula" skal igjen spille en rolle og ta sin revansj over både spott og spe.

For nå skal det nesten renne over med sjanser. Litt som fra himmelen. Lyn og torden kræsjer sammen over Nabeita og ballen går enda fortere. Frøya henger rett og slett ikke med. "Kula" kommer stadig på løp bakfra og har sjanser nok til å score hattrick. Scorer til slutt ett, etter innlegg fra Robert Kristiansen.

Robban scorer uheldigvis ikke. Men holder i det minste hevd tankegangen om at "Scorer ikke jeg, skal ikke andre score heller."

Derfor var det nok helt naturlig for "Robban" å touche ballen i mål fra 10 cm da Magnus Nielsens skudd var i ferd med å rulle i mål. "Robban" var såklart i offside, noe han var fullstendig klar over selv, og målet ble avvinket.

Helt på overtid skulle Frøya få sitt trøstemål fra frispark. Og igjen var Vegar Olsen sentral. Frisparket fra 20 meter gikk gjennom en traurig mur, rikosjerte via Olsen og på mål. En superparade av superreserve Ketil Thorsø hindrer scoring, eller, det vil si, den utsetter scoringen. For returen er IL Tempo for sen på. 4-2, men det er en scoring av akademisk betydning.

Artig for Frøya å score et skikkelig mål mot et skikkelig lag. Liten tvil om at fotballskolen med Frøya likevel hadde noe for seg. Fortsetter Frøya å være like effektive foran mål som de var denne lørdagen, 100% uttelling, sier det seg selv at laget kommer til å ta mange poeng denne sesongen.

Etter dette var det bare regn og ruskevær. Både her og både der.

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk