IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ BERTHEUSSEN ER USIKKER PÅ KØLLEVALGET, MEN BUHAUG VET RÅD (Foto: Ole-Morten Buhaug)

» Caddieskolen - Slik blir du best!
04/08/13 › I følge Wikipedia er en golfcaddie en person som tar hånd om en spillers utstyr under spill, og som kan gi tips og vink underveis. I profesjonell golf har alle spillerne hver sin faste caddie som gir råd om bl.a. køllevalg og strategi.

› av Ole-Morten Buhaug › olemorten@enevo.noTwitter@MaskinenBuhaug
 › Golfbox: Resultatliste NM herrer, Stiklestad Golfklubb

  › Daniel Forfang milevis unna å greie cut'en i Stiklestad-NM
   › Caddien - Golfspillerens viktigste hjelper og støttespiller

» DEN STORE FORSKJELLEN

Forskjellen på en god og en dårlig caddie ligger på det mentale plan. De fleste av oss er kapable til å bære en bag rundt en golfbane i 18 hull, men ikke alle klarer å holde humøret oppe så lenge.

Her er noen gyldne regler:

 › En caddie skal aldri kunne for mye for golf. Caddie med lavere handicap enn 5 er sjelden noen suksessfaktor.

 › Støtt alltid spilleren din. Om du er rimelig sikker på at et 8'er jern er rett køllevalg og spilleren din plukker et 9'er-jern, støtt han i valget.

 › Det er din jobb å sørge for at spilleren din alltid får i seg nok væske og mat. En god golfspiller er fokusert på golfen, og må fortelles når han skal drikke og spise. Ha både vann og noe med litt mere kick i bagen. For eksempel Vitamin Well Focus. Sørg for at det er kaldt når du legger det i bagen, og at det ligger mørkt, så det holder seg kaldt lengst mulig.

 › Holdt tritt med spilleren din. Spring for å nå igjen han, slik at han ikke må vente ved ballen. Som sagt er spilleren fokusert, og det kan være ødeleggende hvis han må stå og vente for lenge på for eksempel avstandsmåleren.

 › Snakk med spilleren din om ting du vet HAN liker. Har han f.eks. slått en drive i tjukkroughen, og er irritert på seg selv. Elsker han å snakke om damer, så gjør du det på veien bort til ballen (dette har ingenting med hva Elias liker å snakke om...)

 › Se anstendig ut. Tenk nøye gjennom antrekk før du drar på banen. Jo mere proff du ser ut, jo mere proff ser dere ut. Dere er et team med stor T.

 › Vær sikker på deg selv. Snakk med de andre i flighten, slik at du ikke blir utenfor. Da viser du at du er trygg på deg selv, og at du har like mye å gjøre på banen som resten av flighten.

 › Vær morsom. Å konsentrere seg i 5 timer i strekk gjør noe med humøret. Derfor er det viktig at du får spilleren din ut i litt andre sinnstilstander enn kun den fokuserte. Humor får spilleren din til å slappe mer av, og synes det da er enda gøyere å spille golf.

 › Aldri kritiser egen spiller under en runde. Hvis det er noe du er veldig uenig i, ta det som en saklig diskusjon i bilturen hjem, det er godt for begge parter å analysere runden. Enda viktigere er det å dra fram hvis noe var ekstra bra!

 › Gjør jobben din! Det er ikke spilleren sin jobb å minne deg på å rake, ta flagget, huske headcovers osv. Jo mer spilleren får fokusere på golfen, jo bedre blir rundene.

 › Spilleren din skal aldri anstrenge seg unødvendig. Han skal ikke kjøre bil, eller bruke annen unødvendig energi på å konsentrere seg under turneringene.

 › Finn på ting. Få han til å tenke på noe annet enn golf på kveldene mellom slagene. Ta han med på café, kino eller kanskje et vorspiel for å møte litt andre folk. Prøv å sosialisere spilleren din med folk som ikke prater om golf.


   ‹ ET FORNØYD TEAM ETTER AT NORGESMESTERSKAPET VAR SIKRET (Foto: Elias Bertheussen)

» AVGJØRENDE MED EN GOD CADDIE

Fordelingen mellom spilleren og caddie er 60-40. Spilleren betyr 60%, mens caddien betyr 40%.

Er det caddien sin feil hvis spilleren gjør en bogey? Nei! Er det caddien sin feil hvis spilleren din gjør to bogeys på rad? Ja!

Jeg og Elias sammen har én gang opplevd to på rad. På hull 17 og 18 sistedagen i NM gjorde vi det. Dette tar jeg helt å holdent skylden for. Kanskje var problemet at jeg datt litt ut av fokus, for seieren var så å si trygg. Kanskje jeg satte meg selv foran Elias, og gikk litt i min egen verden de to hullene. Uansett skal det ikke skje, men til og med Lionel Messi kan brenne en målsjanse.

Det finnes ingen som er feilfri, men noen av oss er så godt som.

»I NM på Stiklestad f.eks. hadde »Daniel Forfang med seg »David Thyge Nielsen som caddie. Da jeg så det sa jeg til Elias at Forfang kan bare glemme cut'en. Elias nikket bekreftende. Hadde jeg gått caddie for Forfang denne helgen, hadde Daniel gått lederball på søndag. Det er jeg 40% sikker på.

Over og ut fra caddiemaskin Buhaug!

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes