IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ Å FEIE FOR EGEN DØR. EINAR OLSVIK ER FORNØYD MED ARRANGEMENTET, MEN MENER KRITIKKEN MÅ FORDELES PÅ FLERE (Video: Erik Eikebrokk)

» #TV) Einar Olsvik: – Trønderske proffspillere har det for godt!
11/08/14 › Turneringsleder Einar Olsvik samtykker i noe av kritikken som har kommet før, under og i etterkant av Midt Norsk Mesterskap 2014. Men på veien videre mener Olsvik at det er flere som må kjenne sitt ansvar pliktig.

› av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk

 › GolfBox: Leaderboard etter dag 4


 › 10/08/14 VIDEO: Reaksjoner etter Sundseths triumf på finaledagen
 › 10/08/14 Midt Norsk dag 4: Thomas Sundseth ble Midt Norsk mester i 2014
 › 09/08/14 VIDEO: Kenneth Fjerstad skuffet igjen - men tror Stålby vinner
 › 09/08/14 Midt Norsk dag 3: Hjemmespiller Thomas Sundseth viste muskler på Sætra
 › 09/08/14 X ART: Bildegalleriet fra Midt Norsk dag 2 (Trondheim GK)
 › 09/08/14 Midt Norsk dag 3: Thomas Sundseth viste muskler på hjemmebane
 › 08/08/14 Midt Norsk dag 2: Jens Tommy Brudevoll vant med 68-runde
 › 08/08/14 VIDEO: Rett på sak med Thomas Sundseth
 › 08/08/14 Andreas Stålby rett i tet etter dag 1. Floer og Buan lover revansj!
 › 07/08/14 VIDEO: Andreas Stålby med kanonrunde på Stjørdal GK. Frykter ingen!

 › 07/08/14 X ART: Bildegalleriet fra Midt Norsk dag 1 (Stjørdal GK)

› Følg IL Tempo Golf på INSTAGRAM og FACEBOOK!

Ett av mesterskapets store snakkiser, var "hvor er proffene?" De beste av regionens golfspillere glimret nemlig for fjerde år på rad med sine fravær, dette til tross for at Olsvik mener matchingen er mer enn god nok, at gavebordet glitrer og at baneforholdene er fantastiske.

Ketil Floer, som endte på T4. plass, forsvarer proffene, og mener det ikke nødvendigvis er altfor lett å kombinere proffsatsning med spill i "sosiale" mesterskap.

– Premier i form av gavekort betyr ikke så mye for de beste (...) Hadde mesterskapet vært en offisiell Region Tour med kvalifisering til NM, hadde det nok dratt flere av de beste deltagerne.

Spillere som Alexander Søbstad, Elias Bertheussen, Ole Fremstad, Christian Floer, Sigurd Aune, Daniel Forfang, Jens Petter Gresseth, Rasmus Olstad og Lars Martin Berg stiller nesten hver onsdag til start i den langt mer folkelige og begivenhetsløse "Elitematch".

Derfor synes flere det er rart at ingen av dem prioriterer Midt Norsk Mesterskap.

– Godt spill kan gi premier opp imot 5 000 kroner. Men hvis det ikke er attraktivt nok, mistenker jeg at trønderske golfspillere har det for godt, tror Olsvik.

Proffspiller Alexander Søbstad avviser at det er et spørsmål om penger i det hele tatt. Påstanden om at trønderske proffspillere prioriterer "todagersgolf" i Syd-Europa, for så å bruke helga til å pleie brunfarge og saumfare tropisk uteliv, greier ikke Søbstad å ta seriøst.

– Målet er å komme seg opp på et høyt nivå hvor man spiller med de beste i verden. Norgescup og Norwegian Challenge gir oss mulighet til å skaffe attraktive poeng i jakten på akkurat dette.

Søbstad sier han gjerne skulle spilt Midt Norsk, men dette forutsetter at turneringen ikke kollidererer med viktigere turneringer.

– Drømmen er å representere Norge og kanskje få delta i OL. Slik det er i dag, høres Midt Norsk dessverre ut som en liten omvei.

» SE, HAN SNAKKER

Andremannen fra helgenes mesterskap, Andreas Stålby, stormet ut fra pressesonen søndag, uten å snakke med noen. Sølvgutten hopper elegant over kritikken i etterkant av akkurat dét, og retter i stedet eget skyts mot Søbstad & co.

– Elias (Bertheussen) og Søbs (Søbstad) pleier heller uteliv, mens Larsern (Lars Martin Berg) tåler ikke fire golfrunder på fire dager.

Norges eneste deltager på en av de store internasjonale tourene, Elias Bertheussen, avviser ikke like kategorisk at det kan være aktuelt å stille til start neste år.

– Jeg kommer til å gjøre en helhetlig vurdering av startfelt og egen form. Jeg reiser ikke til Midt-Norge for å bli drive't ut av langtslåere som Stålby og (Ola) Lyng Northug.

Utelivskritikken fra Stålby tar 24-åringen med et ironisk smil.

– Ryktene sier at Tinder gikk varm natt til søndag, og at det var en langt fra uthvilt Stålby, eller "Pjusken" om du vil, som stilte til start søndag. Sluttresultatet sier vel alt om forberedelsene der i gården...

Christian Floer, Rasmus Olstad og Jens Petter Gresseth har ikke besvart IL Tempo.no sine henvendelser tirsdag kveld. Verdt å merke seg er likevel at alle tre (samt Lars Martin Berg) stiller til start til Elitematch på Trondheim GK onsdag.For å komme enda tettere på Midt Norsk og IL Tempo GK,
følg oss på Instagram-kontoen 'iltempogolf'Fullstendig resultatliste for alle klasser kan ses her.

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Erik Eikebrokk