IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ IL TEMPO GCC HAR FÅTT PÅ PLASS ET MEGET KVALIFISERT EKSPERTPANEL (Foto: Facebook)

» Olstad og Kvarme: Northug vinner!
07/08/13 › Rasmus Olstad og Terje Kvarme har vært tett på trøndersk golf i årevis og sitter på uvurderlig kunnskap og ekspertise. Etter nøye analyser av startfeltet, er de ikke i tvil: Ola Lyng Northug gjentar prestasjonen fra i fjor.

› av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk
 › Golfbox: Startliste Midt Norsk Mesterskap

  › 03/08/13 Rekordpåmelding til Midt Norsk

   › 05/08/13 Preview: IL Tempo GCC måler tempen to dager før Midt Norsk Mesterskap
    › 06/08/13 Alexander Søbstads xprt-tips: "Andreas Stålby vinner"

Idet spillerne går inn i det siste nervøse døgnet før første utslag på Stjørdal GK, begynner de mentale forberedelsene å ta til for alvor. Høye skuldrer, stiv sving, og negative tanker om shanks, duffer, flyers og skeiv puttestroke må skrelles vekk fra systemet.

Når den jobben er gjort, må spillerne hanskes med det ytre presset. Forventningspresset fra forståsegpåerne. I så måte har stilsvingeren Ola Lyng Northug litt av en jobb å gjøre. Ettersom "alle" tror (og forventer) at han skal vinne Midt Norsk Mesterskap for andre år på rad.

» 5 SPØRSMÅL - 5 SVAR

Ekspertpanelet fikk hver for seg de fem samme spørsmålene:
   Topp 3: Hvem vinner, og hvorfor?
   Hvor lav blir vinnerscoren?
   Burde det vært en øvre hcp-grense for hvem som får være med?
   Er det mulig å unngå nerver på første tee? Tips?
   Hvorfor deltar ikke du?
» XPRT-TIPSET: RASMUS OLSTAD

   Topp 3: Hvem vinner, og hvorfor?
      › Ola Northug vinner. Jeg mener han har Midt-Norges fineste sving. Er puttern hot i helga kan det bli lavt! Bak han er det veldig åpent føler jeg! Men Jørgen Hagen er absolutt en mann å holde øye med! Ingen i Norge som sviner så mye putter som han!

   Hvor lav blir vinnerscoren?
      › Som sagt, hvis Ola er bra på green så blir det bra score. Tipper +/- Par.

   Burde det vært en øvre hcp-grense for hvem som får være med?
      › Nei, synes ikke det bør være hcp grense. Vi har jo elitematchene vær uke som er begrenset mtp. deltagelse. Morsomt for breddeidretten at alle får delta her!

   Er det mulig å unngå nerver på første tee? Tips?
      › Nja, folk er forskjellige. Jeg har alltid litt nerver på første tee. Inni hodet mitt så tenker jeg at det er såkalte "gode nerver". Så sliter man med det må man heller prøve og snu det til noe positivt. Prøve å gi litt faen kanskje, er jo tross alt bare golf!

   Hvorfor deltar ikke du?
      › Etter mye turneringer i Juli har jeg valgt å ta en liten pause. Alt fokus nå er rettet mot The Legends Charity Invitational og KM!

- Ønsker alle lykke til i helgen!


Det er ikke bare Olstad som tror på Ola Lyng Northug. Også den joviale Terje Kvarme bidrar til å øke vekten på Northugs skuldre.
» XPRT-TIPSET: TERJE KVARME

   Topp 3: Hvem vinner, og hvorfor?
      › Etter 10 år på Østlandet kan jeg ikke påberope meg å ha oversikt over spillestyrken til feltet, men jeg ser at Northug vant elitematch nylig, i et sterkt startfelt, og ser ut til å ha formen inne. Han er også den med lavest hcp i feltet, så jeg holder ham som favoritt. Hvem andre som kan være med der oppe tør jeg ikke spå, men jeg håper at IL Tempo-gutta kan reise seg etter et noe skuffende lag-NM, og av de er det nok Eikebrokk/ Forfang som virker å være i best form.

   Hvor lav blir vinnerscoren?
      › I følge værmeldingen kan man forvente gode spilleforhold, og jeg tror ikke man skal mange slagene over par for å dra hjem seieren. +3 er mitt stalltips

   Burde det vært en øvre hcp-grense for hvem som får være med?
      › Nei, det synes jeg ikke. At mange får muligheten til å delta tror jeg utelukkende er positivt for turneringen og Midt Norsk mesterskap, så lenge vinneren er den som har brukt minst slag. Å dele turneringen inn i ulike hcp-kategorier er en fin måte å gjøre det på, slik at man kan konkurrere mot de en er jevngode med.

   Er det mulig å unngå nerver på første tee? Tips?
      › Jeg tror nok alle er litt nervøse på første tee, og det skal man være. Så lenge nervene ikke får tatt overhånd, kan de bidra til at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Gode rutiner kan hjelpe for å ta unna nervene. Selv har jeg hatt god hjelp av idrettspsykolog Bob Rotellas eminente bok "Golf Is Not A Game Of Perfect" når jeg har kjent nervene har bygget seg opp. Golf er ikke farlig, det er moro, og du kommer til å slå dårlige slag. Bare ikke la det ødelegge runden din.

   Hvorfor deltar ikke du?
      › En kombinasjon av flere ting A) For dårlig til å hevde meg i toppen, og for stolt til å være med om jeg ikke kan vinne. B) Bor 50 mil unna C) Sliter med en skulderskade som har gjort at jeg ikke har kunnet spille golf det siste året.

De neste fire dagene vil vise hvem som er lengst unna å spille "a perfect game of golf".
 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes