(Fagerheim Allé) Hvem er egentlig denne Bjaaland? Dette spørsmålet har den siste tiden vært en gjenganger i IL Tempo-miljøet. Denne sagnomsuste fotballegenden som ikke har rørt en ball på 3 år. Kjent for å være en ringrev både på sporet og på standplass. Han ble landskjent da han sluttet som skiskytter i protest mot gubbeveldet etter å ha blitt firedobbelt juniornorgesmester. Vi besøkte rett og slett rebellen Bjelle aka. Dalorna aka. Eivind Arne Bjaaland.

Opprører: EIVIND ARNE BJAALAND
Fødelsdato: 22. juni 1976
Posisjon: Midtstopper
Kamper/mål: 3 kamper/0 mål

Han møter oss i døra med blodig forkle og glinsende kjøkkenkniv, vi aner uro. Er mannen like rampete med kniven som han er med børsa? Lyser det rødt for c53twve0h_db478742.no sine utsendte, har klokka slått tolv for siste gang? Bjaaland enser vår moderate nøkternhet og forsikrer oss om at kniven er brukt på en vond lårhøne som han skal presentere i sin ukentlige kokke-spalte på hjemmesidene til "Heltane i Fagerheim Allé," en side som ikke har vært oppdatert på over en måned grunnet passordproblemer.

Vi slår oss ned i sofaen og blir servert toddy og kaker, før Bjaaland piler ut på soverommet for å freshe opp sitt usedvanlig sjarmerende ytre. Det gir oss noen minutter til å samle oss og finne frem det nødvendige motet før vi skal begi oss ut på dypet og konfrontere kjempen fra Fyresdal med en hel rekke personlige spørsmål...

Bjaaland er ikke skjørtejeger og jensenes prins uten grunn, han tar seg god tid foran speilet. Her skal kokosoljen rette ut eventuelle nye rynker siden sist fyllekule og håret skal hentes fra midten og legges flatt ned over øret. Ikke minst lukter Bjaaland fornøyelig, men det har nok vært anledninger som har vært mer passende enn akkurat denne, men vi kommer nå etter hvert i gang med spørsmålsrunden.

  • Blir Eivind Arne Bjaaland å se i IL Tempo-drakt i 2005-sesongen?
    - Jeg kan ikke si mer enn et betinget ja akkurat nå, jeg må fortsatt ta hensyn til ryggen, men dersom den holder er det ingen tvil i min sjel om at jeg er en tempo-gutt innerst i hjerterota.

  • Det har du vel sagt nå i 2-3 år? Er det annerledes denne gangen?
    - Jeg vet jeg er vanskelig å forholde meg til, er en optatt mann, men jeg er lojal og trofast til the bitter end når jeg først binder meg.

  • Skadesituasjonen? du har tidligere klaget på dårlig rygg og platte føtter. Er det fysiologiske fremskritt å spore eller er det rett og slett mangelen på sex som har gitt deg mer overskudd?
    - Jeg blir nok ikke aktuell for kamper før februar/mars, jeg må prøve meg fram for å se hvordan ryggen takler problemene med null fysisk aktivitet på 1,5 år. Jeg har begynt å løpe 2 ganger i uka foreløpig, og det ser lovende ut. Jeg har ennå ikke løpt mer enn 50 prosent, men progresjonen sier at jeg snart er klar for full innsats (på banen).

  • Det er Trondheim Indoor til helga og Puma cup helga etter, kan vi regne med et comeback allerede da?
    - Selfølgelig kjempeinteressert i det, men nei desverre, innecup og parkett blir for hardt så tidlig, fysioterapeuten ville kun at jeg løpte på mølle en måneds tid for å bli vant til belastningen, så kunne jeg prøve meg forsiktig på andre underlag etterhvert.
    Det er dumt, men når jeg har gått skadet i så lang tid vil jeg ikke ta noen sjangser.
    Dersom du spiller cm så kan du nok forstå at jeg dermed ville satt `hot prospect for the future` når stallstatusen pr dags dato skal gjøres opp i IL Tempo.

  • "Hot prospect for the future?" Er det mangel på selvsinnsikt, ironi eller anser du deg selv for fortsatt å være et talent på fotballbanen? Hadde ikke "back-up for the first team" vært mer korrekt i en alder av snart 28 år?
    - Ja selfølgelig er "backup for the first team" greit, men jeg tar en Brann, sier at jeg fortsatt er rundt 20 år og kommer fra afrika

  • Det er jo ikke mange som har fått æren av å se deg dominere på matta. Hva er det egentlig vi kan forvente oss?
    - Som spiller kan jeg brukes som midstopper, midtbane og spiss, mine styrker er få, men er jevnt god på det meste (anno 2003). Har min svakhet i hurtighet og pasninger under 10 cm.
    - Spilleforståelse er under enhver kritikk, trener likevel alternativt 4 timer championship manager daglig

  • Enn fysisk?
    - rygg er under kontroll, har ikke testet den fotballmessig men regner med at det skal gå greit med litt progresjon
    - vekt er et problem, 102 kg pr idag, må ned 5 kg for å dra damer under 40 år
    - styrkemessig ok tatt i betraktning 5 mnd uten trening, trener mentalt sammen med stian grimseth så regner med stor framgang iløpet av en 15-årsperiode

  • 102 kg? Du tar med andre ord luven av Vidar Jenssen. Tror du virkelig dine fremtidige lagkamerater kommer til å oppfatte deg som seriøs med slike "stats" ?
    - Mine ambisjoner som fotballspiller er klare, jeg satser 100 prosent seriøst og gir 75 prosent ekstra for moro skyld, hver kamp skal vinnes og opprykk er et krav, ikke et mål.
    - Etter 2 år på sidelinjen er tørsten etter fotball omtrent som tørsten etter melk en lørdags natt kl 04.
    - Hungeren etter å krige om en plass på de fremgangsrike tempo-casanovaene er tilogmed større enn mitt begjær for enslige 4-barnsmødre på downtown en sen fredagskveld.

Praten går og går og Bjaaland er ikke til å stanse. Hans ambisjoner med IL Tempo virker redelige nok og vi tør ikke konfrontere hans selvmotsigelser i større grad. Ikke ser han ut som en fotballspiller og ikke prater han som en heller. En sniktitt på gutterommet bekrefter våre mistanker og her finnes verken fotballkort, samlealbum, slitte leggbeskyttere eller fotballposters. På pulten ligger bl.a. et unikt Eirik Kvalfoss-penal, i hyllene ser vi boken "Skyt blink med Gisle Fenne" og på motsatt vegg henger enn 3x2 meter stor plakat med Geir Einang og hans autograf med stor sprittusj. Plakaten bærer preg av alderdom og slitasje, da det mangler store biter i hvert hjørne grunnet misbruk av teip i forbindelse med festing. Bjaalands overgang til tegnestifter virker både snusfornuftig og besluttsomt og vi finner nyfødt tiltro til hans rasjonalitet og forståelse.

:: Relatert stoff::
Ekstern link - "Heltane i Fagerheim Allé"
Profil - Eivind Arne Bjaaland

:: Diskusjonsforum ::
Er tiden omme eller er tiden inne for Eivind Arne Bjaaland?



 

Arkiv
01.02.05
Hjemme hos Eivind Bjaaland
27.01.05
I Bervely Hills med Bjørn Flyen
06.01.05
Tett på nett med Erik Hoff
22.12.04
Fet på nett med Vidar Jenssen
14.12.04
Tett på nett med Eirik Rønning
04.05.04
Jorda rundt med Morten Berg
01.06.04
Down under med Mads Grimsbu
23.05.04
Tett på nett med Erik Eikebrokk
Forum

Det skjedde