Velkommen til IL Tempo

 

FREDAG 23. JULI 2010

FLASHBACK: Katastrofen inntraff etter bare 5,8 km for Bjålls
FELTETS VELTEPETTER

(Lour des France 1er etápe Frechet - Col d'Aubisque) Han hadde trent opptil 2 ganger i uka i flere måneder. I løpet av noen måneder hadde han besteget flere nordnorske alper enn det nordmenn flest gjør i løpet at et helt liv. Det gav han ikke flere damebekjentskaper, men det ga han et helvetes godt utgangspunkt foran Lour des Frances. Derfor var det så synd at drømmen ble knust 5,8 kilometer inn i sommerens vakreste eventyr.

For da hovedfeltet rullet avgårde, ut av nøytral sone, i labert tempo, med en kameratslig tone og sedvanlig griseprat, var det ingen som været noe uhell.

- Jeg rullet forbi han, hørte Bjelle gire og så smalt det. Da jeg snudde meg lå sykkelen på bakken og Bjelle stod ved siden av og tørket tårene, sier Hoffa som lå nærmest Bjelle.

- Jeg syntes synd på han. Det er ikke godt å se en konkurrent i problemer...

Følgebilen kom raskt til stedet og kunne raskt konstatere at problemet var av alvorlig mekanisk art. Girøret røyk, noe som førte til totalt sykkelhavari. Kjedet gikk tvert av og girarmen knakk i to. Og Lour des France var over nesten før det var igang. Eller..?

Der hvor normale mennesker ville gitt opp, takket nei til kampen mot naturen og kapitulert, tok Bjelle Bjålls beina fatt og la ut på en umenneskelig tur. Foran ham ventet over 12 km med bakkeklatring opp legendariske Col d'Aubisque.

Mann mot Natur
Hovedfeltet syklet opp. Bjelle Bjålls jogget opp.

- Jeg gjorde det ikke for lagets skyld. Jeg gjorde det for min egen del, for å bli tynnest mulig. Forbrenne karbo, karbo og atter karbo. Det var piece of cake. Det sier seg selv at jeg hadde knust konkurrentene om jeg hadde hatt en sykkel mellom beina, sa Bjelle ved målgang, en halvtime etter etappevinneren Jossi.

For det som Bjelle Bjålls tok for selvfølgelighet å være, ble hyllet av publikummere og konkurrenter. Da Fedons førstesideideal jogget inn til unison klapping hadde han kun tapt 6 minutter til 3. plassen og sørget for at Heroes of Telemark fortsatt hang med i lagkonkurransen, bare 5 minutter bak IL Tempo Velociped.

Heltemot er ingen dyd i Telemark, i Telemark er det en forpliktelse.

- Live strong, die hard! sa Bjelle...

før han jogget ned igjen...at han fikk sting etter 2 kilometer og måtte haike til bunnen av bakken, sier historien ikke noe om.

Stillingen i lagkonkurransen etter 3 etapper:
Team competition (Lagkonkurransen)
1. Heroes of Telemark, 3:55,55
2. IL Tempo Velociped, 4:10,25 (+14,70)