Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 6. OKTOBER 2009

Åsmund Nielsen dementerer skaderyktene:
- JEG ER FRISK SOM EN FISK!

(Reppe) Det var på søndag kveld at ryktene om en marerittskade begynte å svirre i IL Tempo-kretser. Det ellers så utmerkete nettstedet IL Tempo.no var først ute med nyheten om at IL Tempos nye indrefilet, Åsmund Nielsen, hadde pådratt seg en alvorlig skade og kunne komme til å være borte fra fotballen i ett år. Nå viser det seg at spilleren er frisk som en fisk...

- Jeg har det helt fint. Jeg aner ikke hvordan disse ryktene har oppstått. Det ser mye verre ut på bildet enn det var, smiler Åsmund uten å bære det minste nag til IL Tempos journalister.

IL Tempos journalistduo denne kampen, Erik Leo Reyes og Bruno Coelho, sier de fikk et anonymt tips som de valgte å følge opp. Da det viste seg at journalistteamet hadde bilder som underbygde tipset, valgte de å kjøre på med saken. Dog uten å konfrontere spilleren selv.

- Vi forsøkte å kontakte Nielsen, men da han ikke svarte antok vi at at han lå i morfinrus på sykehuset og ikke hadde anledning til å svare,
sier Reyes i en sms.

Bruno Coelho utdyper:

- You know what I say. We thought it was our democratic duty to inform the inhabitants of Norway and fans of IL Tempo of Ozzy's condition. There was no harm in what we did, only our own expectations of good journalism.

Avviser anklager om sensasjonsjournalistikk

IL Tempo.no har vært i kontakt med en tidligere bachelorstudent ved NTNU, Trondheim, som mener IL Tempo.no driver med sensasjonsjournalistikk i mangel på det han omtaler som "ekte vare."

- Her har vi å gjøre med et klassisk eksempel på et medium som sliter med å få nok lesere. Det er uetisk og helt i det juridiske grenseland. Tenk om f.eks. utenlandske klubber hadde Nielsen i kikkerten og leste dette idiotoppslaget. Det er ingen klubber som ønsker å kjøpe skadde spillere, sier Ole Indergård.

Kilden Coelho og Reyes sikter til skal være en tidligere IL Tempo-spiller. Reyes er ikke nådig i sin dom over det han mener er en helt motsatt virkelighet av den Indergård presenterer:

- Jeg mener vi har å gjøre med en fotballspiller som ikke får nok oppmerksomhet i sin nye klubb og løper til oss bare for å få navnet sitt på trykk.

- Jeg kommenterer aldri andre lags spillere og jeg kommer ikke til å gjøre noe unntak for den klovnen Emil Hauge heller, avslutter Reyes.