SØNDAG 25. JUNI 2006

Magnus Sarheim skuffet og kom bare halvveis:
BRØT PÅ OTTA!

(Dombås) Klokka har akkurat passert 19:00 lørdag 24. juni 2006. Dagens bitreste øyeblikk for Magnus Sarheim blir festet til tape, men det har lenge ligget i kortene. Allerede på vei opp Dovrefjell forbannet Magnus Sarheim sine sykkelkonkurrenter, han forbannet været, han forbannet sine 99 kg, 19 av dem overflødige, han forbannet fjellgeita, sin kaptein, Erik Hoff og han forbannet Styrkeprøven 2006.

- Jeg måtte sykle hele fjellsida og fjellplatået alene. Jeg ville bryte tidligere, men kjørte på fur faenskap ned til Otta bare for å bevise noe for meg selv, sier Sarheim før han spretter inn i tidenes dyreste gratisdusj (500,-).

På forhånd hadde 26-åringen siktet seg inn på å komme til Oslo på under døgnet (24 timer). At dette var urealistisk vil ikke Sarheim være med på etter å ha fått på seg fritidsklær, freshet seg og fikset håret.

- Nei, men Erik (Hoff) tjente nok mye på å ha syklet Styrkeprøven en gang før. Neste år skal jeg fullføre, da skal vi stille et helt lag. Helst så mye som 10 mann. Da skal alle til mål, vi skal trene som et lag, sykle som et lag og fullføre som et lag. Én for alle og alle for én, manifesterer Sarheim og sikter utvilsomt til episoden som splittet han fra sin kaptein Hoff en gang for alle.

- Vi lå og syklet i et stabilt og godt kjørende felt. Plutselig kom det et raskere felt bakfra. Hoff hadde nettopp fått på seg polkadot-trøya og lot seg rive med. Jeg så han aldri mer. Jeg er ikke bitter, men det var ikke slik vi hadde planlagt det. Men jeg er glad han greide det, at han kom seg til mål. Han har jobbet mye og fortjent virkelig dette.

Eget IL Tempo-lag i 2007 - Er DET realistisk?
Støtteapparatet i følgebilen kan bekrefte at på vei hjem var Magnus knapt til å stagge. Planene om å stille eget lag allerede til neste år virket nesten å være spikret allerede. Det skal ikke stå på detaljene neste år. Samtidig understreker Sarheim at polkadot-trøya ikke skal forbli på Hoffs skuldre altfor lenge...

- Vi stiller lag neste år. John Johnsen og Hoff er jo selvskrevne (Judas-Johnsen stilte for annet lag i Styrkeprøven og kom i mål en time etter Hoff). I tillegg har vi en rekke andre flotte kandidater. Erik Eikebrokk har tidligere vist styrke rundt Jonsvannet, det samme har Morten Berg. I tillegg har vi skikkelige hjelperyttere som Ove Hoff og Eirik Rønning som er klare for større oppgaver. Vi skal heller ikke glemme ringreven Eivind Bjaaland som er en jævel i alle konkurranser som har med smerte og oksygen-opptak å gjøre.

På vegne av Magnus takker IL Tempo det fantastiske støtteapparatet som la forholdene til rette for at Hoff og Sarheim fikk de beste betingelsene for å fullføre rittet.

Galleri

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00