TIRSDAG 20. JUNI 2006

IL Tempo-duo klar for "Den Store Styrkeprøven"
MISSION IMPOSSIBLE: 20 TIMER

Løypeprofilen

(Sigurd Munds gt) Dagen før generalprøven er nervene i høyspenn for IL Tempos sykkellag. Laget, bestående av tempospesialist Magnus Sarheim og kaptein Erik Hoff, har den siste tiden finsiktet formen til årets vakreste eventyr. Nei, ikke Tour de France, men Den Store Styrkeprøven aka. Trondheim-Oslo.

Dato: Lørdag 26. juni 2006
Mission: Å komme under 20 timer

IL Tempo har avtalt telefonintervju med duoen. Erik Hoff sitter hjemme og forsøker å pugge ruta, men blir forstyrret av skrik og skrål fra den lokale babyen.

- Dette er på ingen måte skrik og skrål, dette er motivasjon, avviser Hoff bryskt og selvsikker. Selvsikkerhet er langt fra hva Hoff viser kort tid etterpå når spørsmålene begynner å hagle. En tydelig presset Hoff må be om utsettelse av intervjuet og instendig be IL Tempos utsendte om å gjennomføre intervjuet med lagets minstemann først, Magnus Sarheim.

Som sagt så gjort, speed dial, ring, ring og den skravlesyke moromannen lar ikke utspørrer gjøre seg ferdig med spørsmålene før svaret er på gang. Sarheim er en mann av mange ord og sier heller et ord for mye enn et for lite. Man kan på mange måter omtale han som Erik Hoffs rake motsetning.

Det skal ikke stå på forberedelsene
- Dette har vi planlagt i månedsvis. Vi begynte treninga for fullt i mars/april og nærmer oss et fysisk og psykisk høydepunkt for vår del. I tillegg er alt det praktiske ordnet og et fantastisk støtteapparat er nærmest spikret.

Det Sarheim sikter til er opplegget rundt sykkelduoen. IL Tempo har sponset én følgebil hver som innbefatter sjåfør, mekaniker, fysioterapeut, håndlanger og kokk. Det skal ikke stå på fasilitetene, men hvorvidt Sarheim og Hoff greier å leve opp til de urealistisk høye forventningene som skapes av iltempo.no får stå foreløpig ubesvart.

- Jeg skal ikke snakke for Hoff, men for min egen del har jeg ambisjoner om å komme under 20 timer. Jeg tror nok ikke jeg greier det denne gangen, såpass realistisk må jeg være. Jeg SKAL komme i mål, så jeg vil ikke bruke krefter uvettig i jakten på 20 timers-grensen. Et realistisk mål er å komme under et døgn (altså 24 timer), sier Sarheim.

Kunsten er å spise riktig
Magnus Sarheim refererer til Erik Hoff når han snakker om viktigheten av å spise riktig. Det holder ikke å ty til sedvaling IL Tempo-kosthold i denne sammenhengen. Brus og boller, grandiosa og snickers er ikke kosten for denne type idrett. Sarheim har møysommelig blandet lure ingredienser i vakuumpakket folie. Vi snakker bl.a. om doble brødskiver som han deler i fire. Disse skal han tygge i seg hvert 20. minutt og de inneholder f.eks. honning, leverpostei nugatti. I tillegg skal han ha med seg annet godis som en pølsesnabb for saltets skyld, rosiner for rask energi og nøtter og non-stop. Det som i utgangspunktet virker som en marerittaktig tur som hvem som helst, fremstår nå som den reneste hyggetur for IL Tempos to bamsemums.

- Det er viktig å få i seg næring regelmessig. Det er for seint å spise når man har blitt sulten, man må spise før man blir sulten. Hvis man går tom, er man ferdig. Da er det bare å legge pedalene på hylla og hoppe inn i følgebilen, filosoferer Sarheim.

I morgen er det klart for generalprøven. Turen går rundt Jonsvannet, en 3 mils tur. Da skal gutta kjekke seg foran IL Tempos fotoapparat og videokamera. Det blir som en slags dynamisk pressekonferanse, med IL Tempo som eksklusive rettigheter og eneste medium tilstede. Du kan lese alt om det her, på www.iltempo.no!