IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
« 09/05/15 Coelho: – Jeg trodde Erik Hoff var min venn!

‹ GLAD TRIO. EN MATCHVINNER, TO SELBUVOTTER OG EN NESTEN-SYNDEBUKK JUBLER FOR TRE POENG (Foto: Magnus Sarheim)

» SELBU 1-2 IL TEMPO
Sandnes straffet Selbu på overtid

09/05/15 › Historiebøkene har få eller ingen eksempler på at IL Tempo avgjør kampen på overtid. Etter 96 spilte minutter syntes Magnus Sandnes det var på tide å gjøre noe med dét.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

‹› RELATERTE SAKER
   › 10/05/15 › Selbyggen: Selbu tapte lørdag 1-2 hjemme mot IL Tempo
   › 07/05/15 › Coelho: - Hoff vet ikke hva som er det beste for laget - nemlig meg!

KAMPREFERAT

Stadionuret på Selbu kunstgress er i ferd med å bikke tresifret. Publikum holder pusten i spenning. Dommer Kjell Michael Vaabenø kikker på armbåndsuret for tredje gang - men tenker, heldigvis for IL Tempo, ett angrep til.

På nåværende tidspunkt er stillingen 1-1. Hjemmelaget Selbu har samlet alle mann i forsvar og kjemper som løver for å vinne ett poeng.

Fire touch senere er kamper over. Utslitte Selbu-spillere fortviler i knestående - Magnus Sandnes retter to utstrakte pekefingre mot himmelen, før han får et kobbel av jublende IL Tempo-spillere oppå seg.

Med kampens tredje siste touch på ballen sørger tanksenteren for at "the Streak" fortsatt lever. IL Tempo har vunnet seks kamper på rad!

Det kunne likevel gått annerledes. Veldig annerledes. For med Emil Hauge, Erik Eikebrokk og Øystein Winsnes ute fra laget som startet mot Kolstad 2 sist, måtte trener Erik Hoff sjonglere.

Oppladningen var det likevel lite å si på. Allerede 90 minutter før avspark begynte boomblasteren å virke i bortegarderoben. "Black and yellow, black and yellow" greier nesten å overdøve "Snåsasangen", som en lokal DJ snurrer fra det ikke helt finstemte høyttaleranlegget.

Etter hvert skraper også noen våryre hjemmesupportere inn på glisne tribuner. 50-60 tilskuere er snaut halvparten av det IL Tempo er vant til å spille for, men gøy at også et bunnlag som Selbu greier å engasjere lokalpatrioter med John Deere-traktor og grilldress fra Felleskjøpet.

50 tilskuere er halv-parten av det IL Tempo er vant til

Bruno Coelho lyktes ikke i å prate seg inn på ankerplass, men får tillit på indreløperposisjon. Inn på laget kommer også Håkon Hiller og Robert Preller.

Kampen starter rolig og kontrollert. Selbu langt bak i banen, IL Tempo kjapt ute av startblokkene. Formspiller nummer 1, Thomas Lervik, viser raskt at formen er intakt, men blir hindret av tverrliggeren.

Minutter senere halter samme mann av banen mens han holder seg på baksiden av låret, banner mot gudene og gjør IL Tempo-benken ytterligere bekymret.

Bekymringen letter minutter senere, idet Fabian Gomez klinker innlegget fra Magnus Sandnes i mål. Fjorårets beste poengplukkere har slitt med å komme igang, men viser nå at formen er i anmarsj.

Selbu gjør ingen større endringer, og fortsetter å sverge til stram disiplin, organisering og tålmodighet. Det vil komme sjanser.

Hjemmelaget er et fysisk, robust lag med mye høyde. Blandingen av unge og rutinerte spillere gir laget både løpskraft, ungdommelig pågangsmot og rutine og ro. Det generelle ferdighetsnivået er likevel såpass lavt at det er vanskelig for IL Tempo å unngå følelsen av å ha full kontroll.

Mangel på scoringsvilje og gjennombruddskraft holder antall store muligheter nede, og omgangen ebber ut med 1-0. Thyge Nielsen og debutant Tor Helge Johansen kommer inn for Preller og Coelho.

Formasjons-skifte til
4-1-2-1-2 gir Asklund mer offensiv frihet

2. omgang fortsetter i samme form som den første. IL Tempo i kontroll, men uten å komme til spesielt store sjanser. Selbu er som ørreten i sivet, venter på å hugge til når muligheten byr seg.

Det er likevel IL Tempo som først får sjansen. Etter at et formasjonsskifte til 4-1-2-1-2 gir Jørn Ove Asklund større offensivt spillerom blir nevnte mann felt innenfor 16-meteren. Med straffemaestro Emil Hauge ute, er det Ketil Thorsø som får ansvaret.

Thorsø ruller opp strømpene, puster to ganger, og tar fart. Og blåser ballen på Roberto Baggio-vis høyt over tverrliggeren. Det lokale hyttefolk må ha trodd var et gigantisk ørretvak, var ingenting annet enn et elendig straffespark som plasket rundt i Selbusjøen.

Scenariet er ikke ideelt. Missen gir opplagt hjemmelaget tro på poeng. Først er Bård Haugvik ute på skogtur, bokstavlig talt, men Thorsø gjør opp for straffemissen, og redder på streken. Så skal dommeren kompensere for det Selbu mente var en billig straffe imot.

Og for andre gang denne sesongen får IL Tempo en helt uforståelig straffe mot seg. En Selbu-spiller løper gjennom. Alene med keeper Haugvik går sistnevnte inn med alt han har for å avverge. Rett på ball - men dommer Vaabenø syns Haugvik går inn for hardt - og blåser straffe.

Avgjørelsen er i det minste merkelig. For i den grad Haugvik utfører farlig spill, skal det dømmes indirekte frispark, og ikke straffe.

Selbu gjør ingen feil - og IL Tempo har med dét sluppet inn to mål i 2015. Begge på straffe...

IL Tempo har kun sluppet inn to mål i 2015

Indignasjonen og misnøyen mot dommeren er stor. Følelsen av urettferdighet likeså. IL Tempo har dessuten ingen historie bestående av avgjørende scoringer på overtid. IL Tempo foretrekker å avgjøre tidlig.

Men ingen regler uten unntak. Idet klokka er i ferd med å gå over i tre-sifret, plukker en innbitt Jørn Ove Asklund opp ballen på venstre. Innlegget over til Magnus Sandnes på motsatt er perfekt. Sandnes koker, men Skåren får tiden til å stå stille, og ber Sandnes roe ned - midt i tilløpet. Treffet er perfekt - nærmeste for perfekt. Ballen skrur og dupper, treffer borterste stang, ruller og balanserer på linja, og treffer så den andre stanga.

Etter noe som føles som flere minutter senere, ruller ballen endelig over linja, og akkurat i tide før dommer Vaabenø blåser for full tid to touch senere.