IL Tempo Country Club - en 3 stjerners utholdenhetsklubb for små og mellomstore oksygensnappere

   ‹ FINN ÉN FEIL. EN PÅ SYKKELOLYMPIER SPURTE OM Å FÅ POSERE MED IL TEMPO ENDURO (Foto: Vidar Guttormsen)

 IL Tempo Enduro er stiftet
01/06/15 › Fredag 1. mai ble IL Tempos utholdenhetsavdeling omorganisert. Fra da av hører langrenn, maraton, sykkel og andre utholdenhetsidretter til under IL Tempo Enduro!


 
 
 
Skrevet av
Vidar Guttormsen
 
   


   ‹› RELATERTE SAKER

   › 15/04/15 › Kent Stian Holmli banket kona i Italia
   › 08/08/10 › Reisebrev fra Lour des France 2010

   › 24/07/10 › Flashback: Nesten-katastrofe for Erik Hoff på Hautacam
   › 14/08/07 › Den Store Styrkeprøven 2007: Erik Hoff satte ny personlig rekord(Sverresborg) Et nytt begrep i IL Tempos historie er formulert. IL Tempo Enduro skal barnet hete - og omfatter klubbens utholdenhetsidretter. Så hva er visjonen bak dette?

IL Tempo Enduro skal barnet hete

Ordet 'enduro' er naturlig å assosiere til det engelske 'endurance' og 'duration'. Med dette kommer et kjent norsk ord frem i lyset: Nemlig utholdenhet. Direkte oversatt sier utholdenhet noe om en organismes evne til å motstå fatigue, ytre/indre stress, kroppslige traumer eller med andre ord: Evne til å utsette seg for og motstå en psykisk og/eller fysisk påkjenning over en viss tidsperiode.

De fleste tenker på utholdenhet som noe fysisk, men det er også et psykisk element i bildet. Dette går hånd i hånd med det fysiske. Utholdenhet er evnen til å fortsette mentalt i en krevende situasjon. Å gi kroppen og hjernen beskjed om å fortsette på tross av smerten og ubehaget. Det motsatte av hva kroppen og kanskje ofte spesielt hjernen vil i en gitt sammenheng.

I antikken eksisterte ikke vår tids ord utholdenhet slik som vi kjenner det i dag. Den gang refererte de greske filosofer til begrepet 'patient' eller 'patienta', som i grunn betyr "en som lider". Grekerne omtalte dette som 'makrothumia', som kan oversettes til evnen til å være i en smertesituasjon over en lengre tidsperiode uten å klage. Man har da en eksepsjonell evne til å være rolig og balansert i en smertefull og ubehagelig situasjon. Man aksepterer smerten og ubehaget. Målet er å nå frem til noe man trodde var uoppnåelig.

Med dette
går IL Tempo inn i en ny æra

Så hva er IL Tempo Enduro?

Joda, det kan være så mangt, som de fleste nå har forstått. Det er nå klart for de fleste at dette har noe med utholdenhet å gjøre, som både kan tolkes som fysisk og psykisk utholdenhet - ofte hånd i hånd.

Med denne omorganiseringen går IL Tempo inn i en ny æra. En Enduro-æra. En æra hvor stolte kvinner og menn trer frem og viser sin Enduro. At vi er best i det vi holder på med, at vi ikke gir oss før målet er nådd, at vi elsker det vi holder på med, virkelig brenner for dette og at vi viser en livsglød som ingen har sett siden de store gladiatorene i Romerriket.

IL Tempo Enduros motto kan derfor sammenlignes med den store Cæsars velvalgte ord i år 47 f.Kr.: "Veni - Vidi - Vici". Jeg kom, jeg så og jeg vant. Ikke nødvendigvis i den forstand at målet er å vinne i ordets enkle forstand, som i en seier eller 1. plass, men å overvinne alle kroppens egne signaler som hyler ut: "Stopp, gi deg - dette klarer du ikke!"

Vi er stolte kvinner og menn som aldri gir oss! Vi er IL Tempo Enduro!

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Enduro ved Sheriff Consulting