IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ OPP OG NED PÅ TRØNDERSKE GOLFBANER: Hvilket hull er Trøndelags tøffeste? (Foto: IL Tempo PLAY/Stiklestad GK/Byneset GK)

 Test av trønderske golfhull: I hvilken motbakke går det mest oppover?
11/07/16 › IL Tempo PLAY spurte trønderske solskinnsgolfere, i varierende fysisk form, om hvilket trøndersk golfhull som er fylkets tøffeste.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 
     
     

(Trøndelag fylke) Blant golfere snakkes det mye om hvilket golfhull som er det vanskeligste. Indeksering fra 1-18, sloping, par 3-hull på over 200 meter og ondulerte greener som ikke engang agronomer greier å lese.

Som regel er det ikke spilleren selv som er skyld i at svingen er dårlig.

Gestikulering mot gudene over nok et slag som ikke gikk dit man slo det, klagesang over medspillerens konstante snøfting og forstyrrende ulyder i baksvingen og banemannskap som ikke har gjort jobben sin, hører alle med til en golfspillers forklaringsrepertoar.

Men hvilket trøndersk golfhull er det bratteste?

HULL 11 BYNESET GK. PAR 4, INDEX 3, LENGDE 350 METER
David Thyge Nielsen hiver etter pusten. Det er ikke bare golfspillet som går i motbakke, også topografien er til Thyge Nielsens ulempe.

– Jeg visste ikke at man måtte være toppidrettsutøver for å spille golf, klager han mens han puster og peser mellom skyvene på golftralla.


   ‹ UTENFOR KATEGORI? Er hull 11 like tøft som de bratteste bakkene i Tour de France? (Foto: Byneset GK)

Det er ikke mer enn fire-fem minutter siden golflivet smilte og alt var fryd og gammen. En up and down parsave på hull 10 var en perfekt start på de siste ni hullene. Men så var det disse golfens motbakker da...

– Glem Tour de France! Denne bakken må jo være mye brattere, sukker Thyge Nielsen på toppen og snur seg bakover, som for å beundre antall bakkemeter han har registrert på gps-trackeren.

Endelig oppe på fairwayplatået på Byneset GKs hull 11 finner han endelig ballen sin, i en grøft ute i tjukkroughen.

HULL 16 STJØRDAL GK. PAR 5, INDEX 4, LENGDE 422 METER
Det er mange måter å spille et golfhull på. Jo lengre det er, jo flere løsninger. Morten Solem valgte én av de dårligste. Først forsøkte han å slå utslaget over en grønn øy midt i fariway; det gikk ikke.

Så forsøkte han å redde birdien ved å curle et transportslag rundt to furuer og forbi en stor stein; det gikk heller ikke.

Det var bare tull å prøve; skulle spilt safe og tatt straffa, sier kongen av etterpåklokskap.


   ‹ OVERVIEW: På Stjørdal GK får du hjelp av en drone til å spille hullet riktig. (Video: Joachim Engan/Stjørdal GK)

Tøft var det også å komme frem til dit hvor han befinner seg akkurat nå; på greenen på hull 16. Det tredje siste hullet på Stjørdal GK er ifølge index'en et av de tøffeste. Og i motbakkene på vei opp mot den såkalte kaka har også Solem måttet jobbe.

– Når man gjør så mange dårlige valg så blir man straffet. Sånn er det i golf. Ballen går som regel dit du slår den, mer er det ikke å si om den saken, forklarer han pragmatisk med tydelig snev av opplagthet.

Etter å ha hakket, skrudd, ristet på hodet og duffet seg gjennom, via og til slutt rundt skogen nede i fairwaygryta, var ferden opp den 100 meter lange motbakken ingen fysisk utfordring for den tidligere toppidretttsutøveren.

Etter å ha brukt ni slag på å nå målet - altså greenen - ligger ballen i fringen, 8-10 meter unna flagget. Lyden som alle golfere drømmer om får Solem til å dra ironisk på smilebåndet.

– Hvorfor gjorde jeg ikke sånn med en gang?

HULL 14 TRONDHEIM GK. PAR 4, INDEX 5, LENGDE 335 METER
På Trondheims tak, med utsikt over Nidarosdomen, Kristiansten festning, Fosenalpene, midtbyen og Nidelva, står Mads Myrmo med hendene på knærne. Bag-en henger som et slakt over ryggen, og ser like sliten ut som han som bærer den. Pusten går tungt og svettedråpene drypper fra nese og øyenbryn.


   ‹ MIGHTY MADS: Mads Myrmo har en egen evne til å få det enkle til å se vanskelig ut. (Foto: IL Tempo GK)

I flighten bak roper tre seniorgolfere at han må få opp farten. Golfpensjonistene fra Trondheim GK har måttet vente på Myrmo i flere hull.

– Det er jo umulig å putte etter å ha
forsert den bakken der! klager Myrmo mens han forsøker å gjøre tegn til treerflighten bak om å utøve bedre etikette og ta hensyn til ungdommen.

Godværsgolferen befinner seg på greenen på hull 14 på Sommersetra. En klønete hook fra tee, ned mot røde sidevannspinner, gjorde at Myrmo måtte ta den lengste og bratteste veien til greenen, ikke bare slagmessig.

– Det er topp å spille golf altså, men det var ikke topptur jeg så for meg da jeg kjørte hjemmefra.

Han hadde neppe sett for seg en fireputt heller...

HULL 9 STIKLESTAD GK. PAR 4, INDEX 5, LENGDE 386 METER
På Stiklestad Golfklubb ser det ut som det er mer kraft i golftralla enn det er i Daniel Forfang, og golftralla er ikke motorisert.

– Hvem var det som fant på å bygge golfbane her, det hadde passet bedre med en 90-metersbakke, klager Forfang, mens han forsøker å få kontroll over hjerteslagene.

Han er halvveis oppe på greenen på hull 9; et av banens tøffeste hull, ikke bare fysisk. For selv om utslaget krummer seg fra venstre til høyre og plasserer seg godt oppe i bakken, er veien til toppen - der hvor det røde flagget vaier - fremdeles lang og bratt.


   ‹ MANGE SLAG PÅ STIKLESTAD: En lang fade er å anbefale på Stiklestads hull nummer 9. (Foto: Stiklestad GK)

Den tidligere stilhopperen har i perioder levert fantastisk golf denne tirsdagen i Nord-Trøndelag. Om bare...

– Hadde det ikke vært for treputten på 1'ern, lostballen på 3'ern, det umulige bunkerslaget på 6'ern, ballen som plugga i fornminnet på 7'ern og den jævla rota på 8'ern så hadde jeg helt sikkert vært under par, forklarer Forfang, fullstendig overbevist om at uflaksen har rammet ham nok en gang.

Og da vet han enda ikke at han kommer til å duffe innspillet på det vanskelige hull 9 og være to centimeter for kort i linja på bogey-putten...

Det er tungt å være golfspiller i Trøndelag. Heldigvis er det på toppen at det begynner å gå nedover.---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo