SØNDAG 5. JUNI 2011

Seieren mot Oppdal var IL Tempos 100. siden 2000
IL TEMPO I HUNDRE

(Romolslia) Da Tor Martin Olsen bredsidet inn seiersmålet mot Oppdal var det IL Tempos 100. seier siden debutsesongen i 2000. Olsens scoring var også det 5. av en innbytter i 2011.

I det hele tatt har Olsen aldri scoret i kamper han har spilt fra start i. Noe som i rettferdighetens navn heller ikke er mange. Om man holder utenfor de gangene han har stått i mål. Faktisk bare to.

Likevel er det en statistikk som gir grunn til å etablere følgende faktum:

At Olsen scorer når han kommer inn. En momentum-changer.

- Jeg mener jeg er best som spiss.

Ordene kommer fra Olsen selv, som så langt denne sesongen enten har spilt indreløper eller høyre midtbane. Mot Oppdal måtte Tor Haakon Bjørgum ut med skade ved pause.

Historien er kjent for de fleste. Etter at Oppdal scoret to ganger og IL Tempo hadde motvind i seilene dukket Tor Martin Olsen opp som gjedda fra sivet og scoret alene med keeper.

- Det er godt å kunne bidra når man kommer inn, sier Olsen, som feiret seiersmålet med Red Bull og Snickers.

Scoringen regnes som seiersmål, Olsens første for IL Tempo, og la grunnlaget for IL Tempos 100. seier totalt siden 2000.

183 kamper har gitt 100 seire, 20 uavgjort og 63 tap. Med en samlet målforskjell på 593-476.

100 seire på 183 kamper gir en seiersprosent på 54,6.

593 scoringer på 183 kamper gir et scoringssnitt på 3,24 per kamp.

Tor Martin Olsens innbytterscoring betyr at 5 av sesongens 17 mål så langt er scoret av en innbytter. Et snitt på 23,5. Noe som er rekord. Så lenge det varer.

For om Olsen holder formen ved like kan det bli vanskelig å holde "Kula" ute av laget. Uten at spilleren selv stiller noe krav om akkurat det.

- Jeg er ikke den som forsøker å snakke meg inn på laget. Jeg lar føttene gjøre jobben. Det viktigste for meg er at laget vinner, avslutter den snusfornuftige matchvinneren.